Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 43 912
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • UK
 СУпер , благодаря за бързият отговор.   bouquet

# 631
Здравейте, не си спомням дали сте обсъждали в предни теми, но има ли мами в Оксфорд?
Имам нужда някой да сподели как се чувства там. Подходящо ли е за семейства с деца... и ей такива ти ми работи.  Simple Smile

Има разбира се! Wink Относно това дали е подходящ за семейства с малки деца, ако може да се каже за един голям град пълен със студенти и всякакви емигранти подходящ за деца, не е. Но и там живеят деца все пак. Wink

А, Оксфорд е далеч от голям град  Peace
Пък това за студентите и всякаквите емигранти-деца ли ядат, какво им пречат на семействата с децата?
Съжалявам, много странно ми се видя това изказване.
Емигранти сме и ние, нали? Пък студентите как точно пречат?

GreenP,

Цитонамазката се прави в сърджърито, където е личният ти лекар.

Офффффффф Tired

# 632
bebolinka82,

Остави ме мен. На някой друг може да му е полезна твоята гледна точка за град, в който има много емигранти и студенти.
Ето, Нотингам е голям център за бежанци и емигранти. Отделно и тук има много студенти.
Но има място за всеки, според възможностите и предпочитанията.
Да кажем, емигрантите са чувствителна тема.
С какво са проблем студентите? Честно, без грам заяждане питам.
Тукашните студенти си живеят по кампусите, имат и обособени райони из жилищните квартали и не са проблем.
Много е хубаво през учебно време, когато са тук-центърът вибрира приятно по всяко време на денонощието.
Пълно е с енергични, шарени млади хора.
Но това не е проблем, за семействата с деца, които си обитават съвсем различни среди.

# 633
По отношение на ваксините - със сигурност наименованията на латински  често НЕ СЪВПАДАТ с тези на английски. Това дали англиският доктор ще се ориентира зависи от нивото на знанията му. В УК не се ползва латинска медицинска терминология по принцип. Някои медицински термини в английския са произлезли от латинска дума и тогава може да се предположи за какво става въпрос, но голяма част от медицинския речник НЯМА нищо общо с латинския.

Давам пример: варицела на латински е varicella, а на английски е chickenpox - както се вижда прилика няма.
Морбили - Morbilli (lat.) - Measles (engl). и т.н.

# 634
За ваксините:

Аз бях взела от българското джипи книжка с поредицата ваксини на малката, срещу всяка написахме на английски и го дадох тук в ЮК. След време ни извикаха за менингитна ваксина (в бг я няма) и сестрата тука като отвори компютъра видях всичките ваксини, които им бях дала, надлежно качени.

Мерси за инфото за телевизията:)

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 00:17 от future74

# 635
Много благодаря на всички за мненията за ваксините.
В крайна сметка дадох имунизационния паспорт за превод, защото от ХЕИ международния сертификат е с латински названия.
Питах в агенцията специално дали ще ми ги изпишат на английски или латински и ме увериха, че всичко ще е на английски. Като взема превода, ще сверя.
Хубав ден на всички!

# 636
  • Bristol
Дано да е качествен превода! На мен сертификата от УПКто така смешно са го превели  Laughing Има едно съкращение ММ (металорежещи машини) в описанието на специалността и преводът е буквално... ММ  Mr. Green Има да му се чудят и маят местните, ако опра до този сертификат.
Спрятате ли се за уикенда? Времето за сега се очертава прекрасно  Heart Eyes
Синът уж няколко приятелчета щеше да кани. В същност една тумба пристига в къщи и то с преспиване! Снощи разбрахме, че сме нямали нищо против плановете му  Crazy От сега са се заточили. По този повод тази вечер се организирахме с приятели, за да изкараме повече време извън къщи, боулинг, кино, ресторант  Laughing

# 637
  • London
Най-накрая и тук слънце. Grinning

Аз съм пред финансов и емоционален крах. Mr. Green
Първо прекарах около месец да издирвам билети до и от България (накрая успях и то как успях още не мога да повярвам какво Бинго уцелих), сега пък във фазата издирване на почивка и то в Гърция, на всичкото отгоре за датите които искам ... явно и много други ги искат. Mr. Green
Само едно хубаво ми случи скоро , договорих се с директорката на училищетето моето дете да започне следващата уч.година с две седмици по-късно.

Не знам при вас как е , но аз като видя маааалко слънчице и започват един подлярски мисли за марули (български), градински домати, чушки със сирене във фурната ...  Whistling и за врял препечен ръчен хляб от Драгалевци ...

Дано поне малко се задържи това слънчице.

# 638
  • UK
 Някой регострирал ли в българска кола тук ? Ние сме с кола от Бг на лизинг , но искаме другият месец предсрочно да платим лизинга и да я регистрираме тук колата . Но тя е стара на 10 години е , което според мъжът ми е много трудно , понеже се изисквало някакъв допълнителен преглед , смяна ха фаровете и още куп такива които не си заслужават разправията .  Аз четох но нещо нищо не разбрах. Дали някой я е минавал тази процедура?

# 639
Някой регострирал ли в българска кола тук ? Ние сме с кола от Бг на лизинг , но искаме другият месец предсрочно да платим лизинга и да я регистрираме тук колата . Но тя е стара на 10 години е , което според мъжът ми е много трудно , понеже се изисквало някакъв допълнителен преглед , смяна ха фаровете и още куп такива които не си заслужават разправията .  Аз четох но нещо нищо не разбрах. Дали някой я е минавал тази процедура?
Не съм минавала подобна процедура. Имаше един момент в началото, в който се чудех дали да не си докарам колата от Бг, но се отказах заради обратния волан.
Ако колата е в нормално техническо състояние, това че е на 10 години не представлява никакъв проблем. Защо трябва да се сменят фаровете?

# 640
  • UK
 Такива ми ги говори мъжът ми , че трябва да е с някакви определени фарове , трябва километража да показва и мили в час , не само километри . На мен ми се струва малко прекалено , но той е писал на тукашния КАТ и до понеделни , вторник ще ни отговорят . Ние по принцип сме пред дилема дали да не си вземем кола от тук , но това е свързано с пътуване до БГ за да оставим там тази да се продава и т.н. , а мъжът ми почти няма отпуска вече.

# 641
Момичета, пак съм с въпрос.
Толкова документи вече извадих, дадох за превод и т.н..., но все изниква нещо ново.
Някой от вас има ли опит с приравняне на дипломата си от БГ към английската система - http://naric.co.uk/NARIC/Individuals/How%20to%20Apply.aspx?
Понеже съм превела само дипломата от магистратурата и то без приложението, сега виждам, че за да подам тук документи, ще трябва да имам преведено приложение, както и дипломата от бакалавър (тъй като магистратурата ми е една година, а те гледат общ хорариум).
Ако някой от вас е минавал по този път, моля да сподели как се процедира, не ми се иска да превеждам излишно... (а дали ще е ок, ако аз си ги преведа!?).
И само за инфо - няма да си продължавам обучението, но мисля, че ще ми е от помощ при намирането на работа сертификата, издаден от NARIC.

# 642
Момичета, тук прави ли се този прословут БХС? В отчетната всички за това пишат, пък аз не се сещам тук дали и кога въобще се прави?

# 643
Такива ми ги говори мъжът ми , че трябва да е с някакви определени фарове , трябва километража да показва и мили в час , не само километри . На мен ми се струва малко прекалено , но той е писал на тукашния КАТ и до понеделни , вторник ще ни отговорят . Ние по принцип сме пред дилема дали да не си вземем кола от тук , но това е свързано с пътуване до БГ за да оставим там тази да се продава и т.н. , а мъжът ми почти няма отпуска вече.
Ако не отговорят им се обадете да питате по телефона. За фаровете мисля че няма да има проблем, но виж  за километража може и да направят проблем и в интерес на истината мога да разбера защо. Пиши после какво е станало.

# 644
kremena БХС беше туберколозната ваксина нали. Не е включена в англ. имузиационен календар, но още в болницата при раждането ще те питат дали я искаш. Ако случайно пропуснат да те питат попитай ти или попитай хелт визиторката ти и ще я бият, ако я искаш.

За колите незнам дали може и какво се изисква, но аз не бих си правила труда, ако бях на ваше място. Най-малкото заради неудобството от левия волан. Фаровете искат да се сменят, защото по принцип на БГ колите левия фар е по-слаб за да не заслепява колите насреща, а десния бие малко настрани и е силен, да осветява банкета. Като се обърне движението силния фар заслепява насрещно движещите се и за това искат да се оправят фаровете. Доколкото знам някакви лепенки се лепят и нещо се регулира. Виж в БГ хелп имаше тема за случай като вашия, но не си спомням какво стана накрая. Според мен ще е трудно да се мине МОТ, но не твърдя, че съм права.

Общи условия

Активация на акаунт