Великобритания - тема 46 Пролетно Лятна

• 43 916
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, не си спомням дали сте обсъждали в предни теми, но има ли мами в Оксфорд?
Имам нужда някой да сподели как се чувства там. Подходящо ли е за семейства с деца... и ей такива ти ми работи.  Simple Smile

# 616
Момичета, дайте идея какво да гледам по ТВ-то. От 2 седмици имам Sky и мнооооого програми. И тъй като досега не съм имала англ. тв не знам какво да следя, какви филми/сериали има и т.н. Като пусна телевизора и се започва едно превъртане на каналите, въобще не знам къде и кога да спра Laughing

Например кога са им новините? Дават ли напр. кой иска да стане милионер или x factor и т.н.

Кое по кой канал е, има ли добри и по-добри канали, кои са им популярните? Въобще, приемам информация всякаква Party.
Гледам предимно вечер.

# 617
Дават, всичко дават!

http://www.tvguide.co.uk/

# 618
Зависи какво харесваш. Ние гледаме основно Fox, Sky living, Sky atlantic, BBC1, BBC2 както и Comedy Chanel и Е4 - любимият ми сериал Bing Bang Theory.
Харесвам криминални сериали - Criminal Minds, Elementary, Grimm, Dexter, Castle, както и някои други- Grey's anatomy, Game of Thrones, Da Vinci's Demons, Glee- харесват ми музиката.
В момента няма X-factor, беше зимата. Аз харесвам Strictly come dancing.

# 619
Hrissyts , ако имаш фейсбук , присъедини се към групата "БГмами в Англия". Лично аз откакто я открих почти спрях да влизам тук,за което съжалявам , но нямам много време за интернет. Там откривам много от отговорите на въпросите си дори без да ги задам. Sunglasses
По твоя въпрос-има едно -две майчета,които изпълняват такива поръчки и мисля,че ще могат да ти помогнат, но се присъедини и отправи запитване. Дано успееш в тези кратки срокове да изненадаш любимия!  Party

# 620
Момичета, моля за съвет. Имунизационен календар на дете (10г.) - нужно ли е да го легализирам или превод от агенция в БГ е достатъчен? Ще се местим след месец и подготвям документи...
(имам спомен, че четох нещо по темата, но сега не го намирам)
Не са ми искали легализация за имунизационния календар. Аз даже не го дадох на фирма- сама го преведох. Англичаните са с доста лежерно отношение в повечето случаи. От училището ми дадоха един списък с ваксините и аз трябваше да отметна кои от тях са правени.
Легализирани документи са ми искали един единствен път от GMC, когато си регистрирах като лекар тук.

Мерси много   bouquet. Така и предполагах - аз вече легализирах диплома и свидетелство за брак, после разбрах, че само с превод можеше да мине... Но тук навсякъде ми казват, че легализацията е нужна. Ще го дам на агенция, за да не рискувам с медицинските термини  Simple Smile.

не го давай на агенция, защото не се знае как ще ти го преведат. Срещу сумата от 30 лв, отиваш в бившото ХЕИ и с картона от ваксините и те ти ги издават на английски в рамките на ден,  два  Peace

Момичета, извинявам се, че пак ще ви занимавам с въпроса за имунизациите, но взехме имунизационен паспорт от личната лекарка и се обадих в РИОКОЗ (ХЕИ) да питам за издаването на Сертификат за имунизационно състояние. Казаха ми, че имунизациите се изписват на латински, което не знам дали не е различно от английски, т.е. не знам дали все пак не е по-добре на агенция за преводи да разчитам в случая; освен това сестрата така или иначе ни ги е написала на латински в паспорта.
Моля ви за съвети...

# 621
Румпелина,, изобщо не искам да те обърквам, но и аз минах през този път, ще ти кажа какво направих. Отидох в преводаческа агенция и ги питах как процедират,казаха ми , че за Англия специално превеждат само страничката с ваксините от белия картон, не е нужно да се легализира. Дори ми казаха,че за Англия никога не са легализирали актове за раждане, свидетелства за брак и въпросните ваксини, с изключение на случаите , в които просто клиентите държат да са апостилирани. Казаха ми също така, че в Англия не, но в Германия и Холандия апостилът е задължителен. Аз много се лутах,затова споделям моя опит....и разбира се най-важното нямаше никакъв проблем при записването при джи пи със съответния превод Wink

# 622
Здравейте, искам да попитам знете ли, тема , група или сайт за групови пътувания ( май не се казва така ) ? Става въпрос , че на 19-юни се прибирам към Лондон, пътувам от Русе до Букурещ и от там с Уиз до Лутън. Понеже такситата са по 80-90 лв, искам ако от някъде мога да разбера за други пътуващи, за да си разделим таксито.

# 623
Румпелина, този сертификат на РИОКОЗ ще ти струва едно 30 40 лева.
Можеш просто да занесеш картона на детето в някоя фирма за преводи и да ти преведат страницата с ваксините.
Навсякъде ваксините се пишат на латиница,това да не те стряска. Това медицински термини еквивалентни за всички.
Щом тук разчетоха ваксините на моето дете и в бг разчетоха тукашните, значи не е проблем.
Можеш да си вземеш и кутийките от самите ваксини от личния лекар, аз и това направих за всеки случай.

# 624
  • UK
 Чета ви и нещи се обърках с тез ваксини аз. Аз имам само имунизационен паспорт , който даже изглежда доста стар като издание , в него пише името на болестите - туберколоза , морбили и т.н. и на всяка сестрата ги е задраскала  и е написала отгоре имато на ваксината. Не знам дали го обясних много правилно , но на мен ми изглежда много лошо попълнено и незнам как ще го преведат . А на всичкото отгоре началната страница не е попълнено страницата и номера на книгата в кояо е завдено детето.
 По - рано писах , че когато се записвахме при ЛЛ сама попълних датите на ваксините , но те после ми поискаха документ , сега ще го пращаме в БГ за превод , но се чудя даи да не отида до сържерито да говоря с тях , че една ваксина има да се слага още последната реимунизация пневмококи.

# 625
Зравейте, има ли някой от Norwich? Peace Имам нужда от помощ за информация за този град, ще съм благодарна на всякаква информация! Не знам в коя тема да пиша, за което се извинявам. Sad

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 01:15 от Съншайн

# 626
На мен никакъв документ не са ми искали за ваксините, когато регистрирах децата при лекар. Питаха че само дали са ваксинирани и имат ли пропуснати ваксини до момента.
Да подчертая, че моите не са били в бебешка възраст и това е било 2007ма.
От училището са ми изпращали писма когато има реимунизация, където съм попълвала датите на предишните, както и съм давала съгласието съответната да бъде направена.

GreenP, дори и най-старите български имунизационни паспорти имат вид на документ, за разлика от американските, които представляват едно "хвърчащо листче" с името на детето попълнено на ръка и нечетлива дата и подпис на лекар.

# 627
Здравейте, не си спомням дали сте обсъждали в предни теми, но има ли мами в Оксфорд?
Имам нужда някой да сподели как се чувства там. Подходящо ли е за семейства с деца... и ей такива ти ми работи.  Simple Smile

Има разбира се! Wink Относно това дали е подходящ за семейства с малки деца, ако може да се каже за един голям град пълен със студенти и всякакви емигранти подходящ за деца, не е. Но и там живеят деца все пак. Wink

# 628
  • UK
Аз го носих имунизационния паспорт , сестрата поиска да го види без превод , да погледне имената на ваксините. Но после казали на мъжът ми че искали офицялен документ преди да и поставят ваксината. Аз си мисля дали да не отида пак да ги пробвам. А, като искам да сложат ваксина час за сестрата ли трябва да си записвам?
 И получих писмо за цитонамазка , че е станало време само да ми кажете може ли да се вземе проба в сържерито или се ходи в болницата , да си напрая сметка кой да гледа малката?

# 629

Има разбира се! Wink Относно това дали е подходящ за семейства с малки деца, ако може да се каже за един голям град пълен със студенти и всякакви емигранти подходящ за деца, не е. Но и там живеят деца все пак. Wink

А, Оксфорд е далеч от голям град  Peace
Пък това за студентите и всякаквите емигранти-деца ли ядат, какво им пречат на семействата с децата?
Съжалявам, много странно ми се видя това изказване.
Емигранти сме и ние, нали? Пък студентите как точно пречат?

GreenP,

Цитонамазката се прави в сърджърито, където е личният ти лекар.

Общи условия

Активация на акаунт