Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 6

• 36 950
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, момичета.  Hug
Аз се върнах от отпуската на море, а сега ще съм в една дълга отпуска до 01.09 вкъщи. Надявам се това да не е момента ,в който да ми доскучее...и да припаля.Имам си тютюн, не съм го хвърлила  Blush .
На плажа виждах само пушачи, седят/лежат - пият кафе, пушат, кашлят...Обръщам се да видя, ами тя/той пуши.  Twisted Evil 
Аз имам 10-стаж с цигарите. В началото не кашлях, не чувстах нищо различно, но с времето, да кажа последната година , редовно кашлях сутрин и отделях хра..и. Беше гадно, задъхвах се и т.нат.
Като ги спрях май целия първи месец страдах от раздразнено гърло (на мен там ми е слабото място ), все едно съм настинала, та явно има някаква връзка  Simple Smile .
Yasmeen , пиши как върви при теб. Кафето аз не го спрях,но го намалих ( от 4-5 на 1-2 бр.) .Идеята е да минем всички ситуации, които свързваме с пушенето и след това борбата вече няма да е толкова силна. Успех. Мога да ти препоръчам и цикория, тя е като заместител на кафето.Използва я ММ, защото му харесва.
Хайде стига съм писала, поздравявам всички непушачки - настоящи и бъдещи. Хубав ден!  Two Hearts

# 391
Добре дошла, brilqntina, блазе ти за морето и за дългата ваканция Crazy  Hug

Не знам, момичета, но имам чувството, че напълнявам, а не ям повече от преди. Даже сега пия едни неща за пречистване и дай Боже малко отслабване (ама от вчера и още няма ефект естествнео)

Поне 2 кила съм отгоре, някаква депресия ме мъчи, изобщо кофти...

# 392
brilqntina, добре дошла отново  Hug никакво доскучаване, влез в литературния и си избери една камара книги, ще си уплътниш времето приятно  Simple Smile

Не знам, момичета, но имам чувството, че напълнявам, а не ям повече от преди. Даже сега пия едни неща за пречистване и дай Боже малко отслабване (ама от вчера и още няма ефект естествнео)
Поне 2 кила съм отгоре, някаква депресия ме мъчи, изобщо кофти...

Правилно ти е усещането Simple Smile според това, което съм чела, при пушачите пулсът е ускорен, сърцето им бие с около 10 000 удара на ден повече от това на средностатистическия непушач. Което пък води до малко по-бърз метаболизъм. Но разликата не е голяма, средно към 3 кила (3 кг. разлика в теглото на конкретен човек преди и след спирането, не м/у различни хора и ако приемем, че запази хранителния и физически режим като по време на пушенето).

Не знам дали го написах разбрано  Embarassed но не смятам, че е голям проблем да се свалят, ако пречат. Аз съм с наднормено тегло и тези 3 кг. са ми последната грижа  Mr. Green горе долу толкова качих, 2-3, но след 6-тия месец вече ги нямаше, дори съм надолу.

За пулса, последната седмица се сетих да го меря, докато карам велоергометър и още не мога да повярвам, че е такъв. Преди стигаше до 200 (при натоварване), сега кова на 131  Simple Smile

# 393
Ами странно, Човече, не ям хляб почти (ям едни сухари диетични без захар и сол и то не всеки ден), газирано много рядко пия напоследък. Айде вчера ядох сладолед, ама не бях яла от толкова време.... И просто не знам защо така ми се получават нещата.   Tired Мислех да тичам, ама с тая сватба всеки ден след работа търча нанякъде и няма кога просто. А то 1 път в седмицата няма смисъл.

# 394
Ще се нормализират нещата след 3-тия месец, не се притеснявай.

Не пречи да си пуснеш и един тест за бременност  Blush

# 395
  • София
При мен минаха два месеца и общо съм качила 5-6 кила. Първите дни нямах проблем и се тъпках с ментоси, но след първата седмица гладът стана страшен. Вече лееко се успокои, но още не съвсем. Чудно ми е докога ще продължи това.
Все пак повечето ми приятели твърдят, че особено за хора, предразположени към излишни килограми, качването на 5-6 кила при спиране на цигарите е съвсем нормално.

# 396
По мои наблюдения - по-пълните свалят или не качват (те си имат достатъчно  Mr. Green), по-слабите качват (малко). Не при всички, разбира се...

Аз съм от дебеличките, но и при бремеността ми, и след спирането на цигарите, апетитът ми падна драстично. Желанието за алкохол също. Явно с игарка по-ми вървят  Blush

# 397
Teddy, аз нямам прекомерен глад. Ето, след малко мисля да обядвам плодово мляко. Не закусвам. На вечеря си похапвам, но не прекалявам. Човече, не съм бременна  Blush
Аз преди можех да твърдя, че съм от слабите. Сега съм от закръглените май. И това страшно ме депресира.

# 398
  • София
Човече, явно ти си от хубавите изключения.  Mr. Green Аз имах 10-12 килограма за сваляне и точно бях влязла в ритъм и бях свалила 8 и сега с тия цигари всичко отиде на кино.  Mr. Green И сега както и се надявам да забременея... Трябва да се простя с идеята за отслабване в скоро време.
Кукумицина, разбирам те напълно защо се депресираш, цял живот съм така... Уж не бива да ми пука, ама то не е толкова лесно. Поне хубаво, че нямаш прекомерен глад, аз много обичам да си похапвам като за трима.  Mr. Green

# 399
Aa, то и аз съм си лакома за хубави неща, обаче дето се вика не наблюдавам нещо различно отпреди да спра цигарите.

# 400
Кукумицин, как да няма нищо различно  Rolling Eyes
Не остава много време до Големия ден, това си е стрес, но приятен , предполагам, че по често се вглеждаш в себе си и откриваш кусури,които ги няма. Не се депресирай... Flutter Hug

# 401
 Hug   bouquet Стрес ми е голям. Мерси много за подкрепата! Grinning

# 402
  • София
Кукумицина, оооо, вярно, че ти си в разгара на най-приятните вълнения! Съгласна съм с брилянтина, аз преди сватбата бях същата. Но накрая толкова добре си изкарахме, че нищо такова нямаше значение. Сигурна съм, че ще си прекрасна, така че не се втелявай за глупости, а се отпусни и се наслади на този прекрасен миг.   bouquet

# 403
Аз когато ги спрях бях в процес на сваляне и продължих да свалям. Всяка зима си качвам и всяко лято свалям по няколко килца и със и без цигарите  Peace
Това лято само заради многото разходки с децата за 2 мес отчитам -8кг , ама и аз съм от пълничките и си имах нужда  Flutter

# 404
  • на майната си
Съвсем НЕблагородно Ви завиждам. Аз последните години само се провалям, а наистина имам нужда да ги спра. Чета Ви редовно и се надявам да ми дойде ред за последен - успешен опит.
Успех Ви желая и не се поддавайте.

Общи условия

Активация на акаунт