МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ !! КОСАТА МИ ПАДА СЛЕД ИЗРУСЯВАНЕ ;(

• 6 150
  • 11
  •   1
Отговори
Моля ви за помощ ! От вчера се ровя из Интернет и не мога да намеря тема по проблема си!
Няма да навлизам в подробности как е станало, ако някой го интересува ще разкажа, но използвах евтина и некачествена боя - Blond time - и косата ми буквално ми оставаше в ръцете под душа Cry
Къса се на няколко сантиметра от скалпа ми.

Има ли начин да я съхраня, поне остатъка от нея, на главата ми?? Купих си арганово масло и жожоба, но се интересувам за други по драстични мерки. Ампули, знам че ми трябва нещо с протеин, казаха ми за тривитаминол, с какъв шампоан да я мия? Професионална козметика или медицинска, наистина съм готова на всичко!

Наистина не искам да я отрязвам имам, имах, страшно гъста и дълга коса и искам да запазя това което ме останало. Имам чувството, че ще падне цялата Cry Cry
Ако някой се е сблъсквал с тази катастрофа, моля, споделете през какво трябва да мина !

# 1
Като чета описанието най-вероятно не е проблема в евтиния изрусител. Просто косата е изгоряла. Не искам да те отчайвам, ама спасение за изгорялото няма и ще опада и скъса. После следва оформяне на нормална къса прическа и изрусяване само при фризьор, т.к явно не ти се отдава.

# 2
Единственото решение е подстригване и то бързо,защото ще се накъса неравномерно .Готина къса прическа и проблема е решен.Успех и много съжалявам за това което ти се е случило

# 3
Здравей, първо се подстрижи.Аз също имах такъв проблем от черна напрах обезцветяване косата ми в момента е светло кафява, спасих се  от косопада с пръскане нон стоп на хининова вода на на фирма Pefrect!!! Тя е в стъклени шишенца около 2лв. е, купувам я от козмотичен магазин.
Другото, което правя е смес от тривитаминол, бадемово масло и арганово масло стоя по 2часа.

# 4
Слад като косата ти остава в ръцете и се къса почти от корена, не искам да я режа, не смятам, че е алтернатива. Ако положението е толкова страшно, колкото описваш, реже се до здраво(или докъдето може) и се взимат адекватни мерки. Трябва ти много(МНОГО!) протеин и добра хидратация. Маслата са ок, тривитаминол - не! По-добре инвестирай в добри ампули/тоници за грижа за скалпа и растеж на косъма.
Пример:
http://www.zlatnaribka.com/intenzivna-grizha/intenzivna-grizha-z … scalp-toner-75-ml
http://www.zlatnaribka.com/alfaparf/hair-power-nano-tech-solutio … oster-serum-10-ml
http://www.zlatnaribka.com/lakme/protiv-kosopad-active
http://www.zlatnaribka.com/redken/intra-force--protiv-kosopad/am … force-redken-6-ml

Протеин:
http://www.zlatnaribka.com/aphogee/proteinova-terapiya-komplekt- … asht-balsam-22-ml

Хидратираща серия(примерна):
http://www.zlatnaribka.com/redken/clear-moisture--za-normalna-do-suha-kosa

Заповядай и в темите за грижа за косата и професионални грижи за коса!
Желая ти много търпение и успех!        bouquet

# 5
Колко ми е познато това усещане Hug 2005 и при мен беше така,но от системно обезцветяване на корени,на всеки 2 седмици принуждавах фризьора да ми маха тъмните корени на бяло русата ми косица,и то със супра..Крайният ефект беше катастрофален[smilie=smile3514.gif] Косата ми се късаше точно като на теб,2-3 см от корена..За месец буквално оплешивях newsm45Първо се подстригах до раменете на черта,после малко под ушите и накрая стигнах до момчешка прическа Sick Нищо не можа да спаси вече увредената ми коса,тя просто трябваше да се премахне,за да направи път на здравите косъмчета.Знам какво е усещането,не се паникьосвай..  love001 Ще израстне още по-хубава отпреди,но трябва малко да почакаш..Feeling ти е написала много точно какво можеш да пробваш преди кардинално да режиш,не се отказвай и наслагвай протеини с хидратация..Има момичета като Feeling в темите за професионални продукти,които са като енциклопедии  bouquet и със сигурност ще ти помогнат в подбора на точните за теб продукти..Успех,мила Hug

# 6
Не е трябвало да използваш такава евтина и незнайна боя, но станалото станало.

Аз нямам опит от такъв характер, но в you tube съм абонирана за една рускиня 10ELISS, която е преживяла същото.
Сега се грижи много за косата си, има вече добър опит и  косата и по настоящем изглежда страхотно, така , че може да погледнеш видеоканала , ако ползваш руски.

# 7
Здравейте !
Благодаря на всички за съветите !
Четох темите за професионалната козметика до припадък. А аз си мислех, че разбирам от коса.
Напоръчвах си разни протеинови лечения, ампули, взех си Uriage бебешки шампоан, и още масла от арган. За сега не искам да се подстригвам, имам ужасни детски спомени от къса коса Cry
Интересното е че за сега не съм я мила, може би ще падне някаква част като я измия, но се държи чудесно, изобщо не пада и е дори доста свежа (хората ми честитят новата прическа  Stop )
Много се надявам тези протеинови лечения да помогнат, имам вяра в косата ми, правила съм с нея какво ли не, дано този път остане с мен хаха Grinning
Отново, голямо БЛАГОДАРЯ за всички съвети !  Hug

# 8
В повечето фризьорки салони се правят терапии,кератинови,подхранващи за бърз разтеж и т.н. стимуланта за коса на икаров от аптеката е 5-6лв и е супер.Витамини може да си вземеш за коса и нокти,защото трябва и от вътре да подхраниш.Косата ти е изгоряла-ок,въпроса е кожата на главата,луковицата на косъма да е здрава.Споко ще мине Hug

# 9
Страхотна си yana dobriyana, ще си купя и този стимулант само него май нямам  Grinning
Иначе скалпа ми е в чудесно здраве нищо му няма.
Стана така че се боядисвах със супра от доста време, поръчах си професионална, но имах останала от преди от тази евтината. Мислех да ставам брюнетка отново и исках да изразходвам поне всичко което имам. Сложих я тази "смърт" Blond Time ( бих ги осъдила, ако можеше ) и корените ми станах едни гадни, жълти, нямаше смисъл от матиране. При следващото боядисване явно процентите на оксидантите са се насложили и там където беше оцветено от онази гадост просто косъмчетата не издържаха... Дано успея да съхраня поне остатъка. Ето една снимка, която направих току-що. Пак казвам , преди косата ми беше адски гъста и здрава Sad

# 10
Преди 3 години и aз бях с сищия проблем и със приятелски съвет
отидох дa се подстригвaм и според мен голямa грешкa беше.
Косaтa ми беше почти до кръстa и ми остaнa 10 см приличaше нa
мишa опaшкa Sick и от тогaвa мн бaвно ми порaстнa със 100 зорa
и моя съвет е aко ти е дългa косaтa дa я подстригвaш сaмо 3 4 пръстa
и дa почвaш с мaски бaдемово мaсло,тривитaминол,aмпули и aз нaписaх еднa
мaскa в моятa темa зa 3 пъти по бърз рaстеж нa косaтa още не сaм я пробвaлa
но нaй скоро ще почвaм

# 11
Преди 2 години моята коса пък започна да се къса от към корените от прекомерно използване на преса , така наречените вафлички  ( тотална грешка )  и тя просто уредя . Започнах да си правя маски с тривитаминол след като бях ползвала какво ли и мога да кажа , че това е вълшебно . За 4 месеца ми пораснаха нови косъмчета и се одължи доста , но трябва да си постоянна . Поне аз съм изумена от ефекта Simple Smile . Желая ти да си намериш по- скоро решение на проблема , защото знам колко е неприятно , особено в твоя случай , с твоята буйна коса и изведнъж да почне да пада ...  Confused  Peace

Общи условия

Активация на акаунт