Външни ролетни щори на прозорец

• 14 756
  • 13
  •   1
Отговори
Здарвейте,
единствената такава тема на която успях да попадна е доста стара, та затова пускам нова.

Искаме да сложим външни щори на два западни прозореца - лятото е ужасно горещо и се надявам е да помогнат.

Интересувам се от отзиви - доволни ли сте?
Алумниеви или пвц?
От коя фирма и поръчахте и доволни ли сте? (става дума за София)
И ... евентуално, приблизително колко ви излязоха?
Ще съм благодарна за мнение Simple Smile

# 1
  • софия
Не че мога да отговоря изцяло на питанията ти, но поне се надявам да сложа начало на дискусията (много се разочаровам винаги когато някоя тема остане съвсем неразвита, а пък съм убедена, че  почти всеки прочел я има какво да каже)

Та, ние имаме такива щори - не зная колко струват, защото ги наследихме като купихме къщата. Но не са нищо сложно- например предполагам че има такива щори с автоматични механизми, с дистанционно.Нашит са обикновенни- сам ги спускаш или вдигаш!

Вършат ни страхотна работа. Особенно в дните когато не искаш да ти блесне силно слънцето в очите. Не сме ги позлвали в случай на бури и дъждове за да си предпазвам прозорците, но това е защото нямам този навик и изобщо не се сещам.

Аз понеже съм нощна птица, и понякога и лягам сутрин рано  Mr. Green Преди да се сетя за щорите ставах по-разбита от колкото съм си легнала- просто съня през деня не е равен на нощния. От както пускам щорите и в стая настане мрак...... мммммм как сладко се спи!  Blush

С една дума- доволни сме!

С две - не съм убедена че пак бих сложила след ремонта, просто защото ще заложа на тъмни завеси!

# 2
  • София

С две - не съм убедена че пак бих сложила след ремонта, просто защото ще заложа на тъмни завеси!

Основната роля на външните щори се различава от тази на завесите Rolling Eyes
Лично моето мнение,предпазват от жега,предпазват от студ и др.природни явления,от нежелани погледи,от крадци Peace и някъде накрая слагам и това,че затъмняват и то доста по-добре от завеси Peace.Държа да отбележа,че в къщи нямам,предстои ни нов дом в който задължително ще сложим,ще бъдат вградени,тъй като ще се сменява дограмата.
Приблизителна цена мога да ти кажа,за вградена алуминиева щора с ръчно задвижване,бял цвят и размер 150/200см.-270лв.това от ф-ма Саав Mr. Green

# 3
  • софия
само с това за крадците не съм съгласна  Rolling Eyes
ние даже нарочно не ги пускаме когато ни няма, защото ми иглежда като покана - пуснали сме кепенците, няма ни  Mr. Green

# 4
Благодаря за изказаните мнения.
Аз основно заради охлаждането през лятото искам да сложим - като напече този запад и не се диша следобед. Пробвахме с по-плътни завеси, но ефектът е малък. Доколкото разбрах, външните щори са много по-ефективни в този случай.

# 5
Здравей,преди 2 години сложихме алумин.външни щори точно поради тази причина.Стъклопакета на прозорците ни не е хубав и лятото стъклата стават изключително горещи и излъчват много топлина ... Просто ад.!След като сложихме щорите има голяма разлика,хубавото е ,че зимата предпазват и от вятър.Забелязала съм, че стъклата на прозорците ,когато пусна щорите ,имат по-малко конденз.Simple Smile
За 3- крилен прозорец платихме около 300 лв от Ролпласт.Wink

# 6
Имаме щори на източен прозорец.Ползваме ги почти изключително само лятно време. Лошото при тях е,че затъмняват напълно и ако през деня ги държиш пуснати в стая в която се работи и пребивава /при нас това е кабинет/,трябва постоянно да си на изкуствено осветление. Не е твърде приятно. Щом слънцето престане да свети пряко ги вдигаме. Но инак вършат добра работа-вероятно с няколко градуса е по-ниска температурата с тях,отколкото ако ги няма. Ако стаята е такава,която през деня не се ползва , ще вършат чудесна работа-влизаш на хладно.

# 7
  • София
 Ние имахме в стария апартамент на спалнята. Южно изложение бяхме ги сложили заради конденза които се получваще зимата. Изключително съм доволна. Зимата при пуснати щори конденз нямаше. Правеше ми впечатление че като ни няма събота и неделя в къщи и се приберем в стаята с щорите беше с няколко градуса по хладно /това обаче като не се отваря прозорец да влиза топло отвън/.
 Щорите бяха поръчани от саав и май е ПВЦ, но не съм сигурна. Сега в новия апартамент на спалнята искам да сложим, ама нещо няма пари. Изключително съм доволна ако имаш визможност слягай изобщо не се замисляй. Даже ако можеш си сложи и моторче /ако не е много скъпо/

# 8
Мерси за отзивите. Вече се убедих да слагаме. Щом има ефект за жегите, напълно си заслужава - това ни е голямата мъка, а бонуса за конденза е само добре дошъл.

# 9
  • София
Ние имаме от 2 години и сме изключително  доволни. На 1-ви етаг сме  и първоначално ги сложихме за да не слагаме решетки и да не гледат отвън вечер като се пуснат лампите. нашите са ПВЦ с някакво уплътнение . Всички предимства изброени по-горе са верни -зимата е по-топло в помещенията , а лятото определено е прохладно, но нас ни няма по-цял ден и те са спуснати.

# 10
Питането ми е алуминиеви или ПВЦ?Обясниха ми, че алуминиевите били с "по-дълъг живот", изолирали повече поради вградената в ламелите пяна.Прозорецът е със западно изложение.Притеснението ми е, че пластмасовите ще се напичат повече от слънцето и съответно по-бързо ще се износят...Цената на алуминиевите е двойна... Cry.Заслужава ли си тази инвестиция?

# 11
Ние сме с ролетни щори от 15 години .
ПВЦ , на южни и един северен прозорец .
Толкова съм доволна   bouquet , не са мръднали , заради тях ме е жал да сменяме и дограмата .
Горещо ги препоръчвам ! Peace
Аз не бих могла без тях .

# 12
  • София
Ние сме с такива щори- на старата дограмма сложихме,преди 4 години сменихме дограмата, съответно сложихме отново външни щори. Не мога без тях, колкото и  глупаво да звучи. Няколко дни, всъщност около две седмици при подмяната на дограмата се наложи да сме без щори- ужас!
Апартаментът ни е изцяло южен, на много висок етаж. Щорите ни предпазват от жегата , наистина предпазват. Вкъщи при гореописаните условия- южен апартамент на висок етаж, лятото достига максимум, ама само в най-големите жеги, 27 градуса.
Щорите ни са от Ролпласт. Рамката е алуминиева, ламелите са пвц. Така ни посъветваха от фирмата, защото изцяло алуминий ни идваше прекалено скъпо. Както писах- 4 години дотук не са мръднали.

# 13

здравейте моля препоръчайте ми фирма за гр. Варна за външни  пвц ролетни  щори , чувала съм ,че е добре също ако подменящ дограмата да си сложиш вградени в.рол.щори ако някой може да ми препоръча фима за гр.Варна ще съм му благодарна Мерси Grinning

Общи условия

Активация на акаунт