Какво да правим със старите вещи?

• 5 373
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
# 16
# 17
точният сайт за подаръци е
http://www.podariavam.com/index.php
особено интересни са коментарите, когато има нещо апетитно.
Всичко зависи от това кое смятате за ненужно и може да се разделите.
Обемистите неща - в подарявам.ком.
Ако смятате че от нещо може да изкарате пари - в продавалника на символична сума.
Мин. седмица продадох нещо такова за символична цена. Точно за един час.
За дрехи - първото което се сещам е приюта на Отец Иван. Знам че е недолюбван, но все пак е някаква помощ и за тия които е приютил.
За книги - естествено на първо място са читалищата, те и без това нямат пари за нови книги, и ще се радват на дарения. Естествено без партизански или соцреализъм. Това директно на пункта за хартия.
За книги ако Ви се занимава има още един вариант, но и той не вирее в БГ
Става дума за http://www.bookcrossing.com/
Идеята е да дадеш свобода на книгите, но и това тук няма да стане. Всеки би я прибрал.

# 18
Моя мъж наскоро се зариби по продавалника. Нямаш си идея хората какви неща купуват - акордеони от преди 20 години и стойки за ноти, стари телефони (дори неработещи за части), фотоапарати Смена 6 (онези старите руски от нашето детство с лента)- въобще всякакви неща, които за мен са си абсолютни боклуци. Никога не съм вярвала,ч е някой ще купи такива неща. Продаде един куп непотребни вещи и събра достатъчно пари да купи електронен четец за книги (за да престана да пълня къщата с още хартия, което него много го дразни Wink))). Сега сигурно са наред старите ми книги, дето съм ги прочела и само събират прах по секцията, защото не обичам да препрочитам втори път.
Често го бъзикам, че накрая ще ме пусне и мен за продажба- "Малко употребявана съпруга, лоша и злобна, продавам за без пари"

# 19
Сънлайт Ели, добре е, че има хора като вас - за нас колекционерите  Simple Smile. Изброените от теб неща за други са ценни находки. Аз по такъв начин се сдобивам с невероятни порцеланови сервици и кристал. А по отношение на книгите - аз КУПУВАМ оттам книги / в буквалния смисъл /.

# 20
А какво правите с книгите? Преместихме се в нов апартамент,останаха ни книги, за които нямаме място, но те са от рода на литературни критики от преди 1989 год. Ясно е,че тълкуването на авторите и творбите е друго. Книгите вероятно ще са ценни за някого. Разни партизански, комсомолски-наследени,купувани,подарявани. Не казвам,че не са ценни като исторически документ,но нямам място, а и едва ли някой ще посегне към тях.

# 21
  • гр.Варна
Дрехите ,които са умалели на дъщеря ми  и са запазени, подарявам на познато детенце.Дрехи,които не нося ,последно дадох в една църква,а те ги разпределят на нуждаещите се.Иначе други непотребни вещи - част от сервизи,стари книги и др.  - изхвърлям.Мразя да събирам ненужни вещи. Peace

# 22
Моя мъж наскоро се зариби по продавалника. Нямаш си идея хората какви неща купуват - акордеони от преди 20 години и стойки за ноти, стари телефони (дори неработещи за части), фотоапарати Смена 6 (онези старите руски от нашето детство с лента)- въобще всякакви неща, които за мен са си абсолютни боклуци. Никога не съм вярвала,ч е някой ще купи такива неща. Продаде един куп непотребни вещи и събра достатъчно пари да купи електронен четец за книги (за да престана да пълня къщата с още хартия, което него много го дразни Wink))). Сега сигурно са наред старите ми книги, дето съм ги прочела и само събират прах по секцията, защото не обичам да препрочитам втори път.
Често го бъзикам, че накрая ще ме пусне и мен за продажба- "Малко употребявана съпруга, лоша и злобна, продавам за без пари"

Да, наистина добра идея.  smile3501 newsm10 И аз съм разглеждала някои неща там. Преди време пуснах една обява, но тя изтече. Отново ще пусна обява, и то не само една. Благодаря за съвета!!!  newsm74

# 23
  • Mediterraneo
Всички запазени дрехи, обувки и играчки на децата отиват в Продавалник или давам на племенниците си. Мои непотребни дрехи и обувки, чанти, спално бельо и пр. сортирам в торби и оставям до кошовете за боклук. Всичко счупено, повредено изхвърлям на момента. Мъжът ми все трупа боклуци- части от стари касетофони и компютри само има да отвори магазин! Мразя това и съм на път да го науча и той да не харесва този "спорт"  Crossing Arms

# 24
Да, наистина добра идея.  smile3501 newsm10 И аз съм разглеждала някои неща там. Преди време пуснах една обява, но тя изтече. Отново ще пусна обява, и то не само една. Благодаря за съвета!!!  newsm74

Последната му продажба абсолютно ми затвърди мнението, че всички може да се продаде. Имаше един стар телефон - много хубава марка, но го заля с вода и спря да работи. От сервиза му казаха, че вече за нищо не става и да го хвърля. Пусна го в продавалника за части. Още същия ден му се обадиха да го купят- купувачът имал същата марка, но панела му бил много надран и искал да го смени. Купи телефона за 10 лева, а мъжа ми с парите купил 1 кашкавал Wink. Аз на това му казвам добра сделка. 
Е има и разни неща, които си стоят като обяви и никой не ги иска, но са пренебрежим % в сравнение с продадените 'болкуци'.

Общи условия

Активация на акаунт