Да украсим храната с храна 4

• 95 040
  • 234
  •   1
Отговори
# 135
  • Калифорния, САЩ
Popule Не съм ги правила още но ми изглеждат много добре. Рецептата съм я превеждала ,да се надявам , че добре съм се справила. Оригинала може да ти го пратя на лични ако искаш. Има само една разлика с оригинала, че те дават вместо кисели краставици някаква туршия, която на мен поне ми прилича на нашите краставички. Тя е "pickle relish".
Скрит текст:
12  големи яйца , твърдо сварени и обелени
6 супени лъжици майонеза
2 чаени лъжички дижонска горчица
1 чаена лъжичка нарязани на ситно  кисели краставички
4 супени лъжици сок от туршия
1 чаена лъжичка червен пипер
нарязаните маслини
морков
С помощта на малък нож , отрежете заобленото дъното на яйцето да се създаде плоска повърхност, която позволява на яйцето да седи  право . На следващо място, нарязват се зигзагообразно  горната трета на яйцето , внимавайте да не се нареже  и жълтъка . Внимателно отстранете жълтъка в купа за смесване. Повторете с останалите яйцата .

С помощта на вилица намачкайте жълтъците . Прибавете майонеза , горчица,киселите краставички, сока от туршията  и червеният пипер . Добавете още сок от туршия  , ако е необходимо да се създаде гладка , копринена текстура. Оставя се да  отлежи в продължение на най -малко един час преди да се напълнят  белтъците. Пълнете  основата с връх, и  леко натиснете калпака за да се създаде  главата . Нарежете  морков на филийки , след това на малки триъгълничета, за да направите клюна . Изрежета кръгчета от маслини за  очите.

Благодаря, ДеКа. Непременно ще опитам, това със сока от туршията звучи интересно, сигурно ще е малко странен вкусът, но това е търсен ефект. Весело посрещане на Възкресението!  bouquet

Този pickle relish всъчност е нещо като нашите кисели краставички, но те са настъргани, в буркана има и шервени чушки, доста подправки /сол, захар, лук, оцет, синапено семе, турмерик, бахар, карамфил/. Спокоино можеш да си използваш нашите мариновани краставички, да ги настържеш на рендето и да ползваш маринатата.

# 136
Малко салатки следпразнично

http://vkusnokrasivo.blogspot.com/2014/04/blog-post_24.html

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

# 137
  • София
Моля, препоръчайте ми нещо с пъдпъдъчи яйца. Трябват ми за шведска маса. Ако може, да не е много сложно Laughing

# 138
Моля, препоръчайте ми нещо с пъдпъдъчи яйца. Трябват ми за шведска маса. Ако може, да не е много сложно Laughing

С доматчета чери и малко майонеза. Яйцата се посоляват леко преди да се надене "шапчицата".

А тези са много вкусни, но червения хайвер........Запечено в тостер кръгче хляб, намазано с масло, кръгче кашкавал, хайвер и яйцето.

Още едни "мухоморки" от пъдпъдъчи яйца

Това е лесно, но пак хайвер...яйцето на две, тъничко се намазва с майонеза и отгоре се ръсва хайверчето.

По-шотландски - в обвивка от пилешко и панирани

Тарталетки с яйца и чери, тук са с пастет, но може да се сложи някаква салата например.

Набодени върху грейпфурт пак в комбинация с доматчета чери

Канапенца

Още едни канапета със сьомга, крема сирене и яйца

Запечени в хлебче или тараталета

Просто в салата с рукола

# 139
# 140
  • София
Labrex, огромно благодаря! Осени ме със страхотни идеи!  bouquet

# 141
  • Добрич
Лесна и бърза плодова салатка от нета:

# 142
Малко забавни идейки от нета.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 143
  • Варна
Отдавна не съм се разписвала в една от любимите ми теми, но все не стигам до снимки... или до качването им.
Ето едно руло, което видях в блога на пеп-чо и вече правя за пореден път. Много е ефектно и страхотно на вкус!

Подобни на горните пиленца и аз правих от великденските яйца, но не се белиха добре и жълтъците на доста от тях бяха накриво, та не изрязвах зигзагообразно, а в права линия. Пълнежът е горчица, майонеза, жълтък, сол и черен пипер. И по-сполучливи пиленца съм правила, но и тези зарадваха гостите. Simple Smile

Ако на някой му се гледа още, ето го целия албум, някои от снимките съм споделяла тук, други - не: https://www.facebook.com/mar4ela5/media_set?set=a.10150128358156 … 001347&type=3

Последна редакция: сб, 03 май 2014, 14:13 от mar4ela5

# 144
Скрит текст:

Скрит текст:
Скрит текст:

Бананови сладки

Продукти за около 20 двойни сладки
150 г меко масло
100 г пудра захар
1 жълтък
1/4 ч.л. канела
ванилия
1/4 ч.л. бакпулвер
250 г брашно

Пълнеж:
1 банан
100 г шоколад по избор
разбито яйце за намазване
пудра захар за поръсване

Приготвяне:
*Разбийте маслото с пудрата захар. Добавете жълтъка. Пресейте брашното заедно с ванилията, канелата и бакпулвера. Прибавете го към маслото и бързо замесете меко тесто. Увийте го в найлоново фолио и го оставете за 30 минути в хладилника.
* Разточете тестото с дебелина около 3 - 4 мм. За ваше улеснение разточвайте на малки части върху хартия за печене. Ако е нужно поръсете с малко брашно.
* Изрежете кръгчета с малка чашка или формичка и намажете краищата им с разбито яйце. В средата на всяко кръгче поставете тънко резенче банан и малко шоколад. Може да настържете шоколада, да го начупите, да ползвате шоколадов чипс или както аз - шоколад на копчета. Изборът на шоколад е ваш - натурален, млечен или бял.
* Върху пълнежа на бисквитите сложете кръгче от тестото като леко го разтеглите с пръсти за да стане малко по-голямо от основата. Прилепете добре краищата. Ако искате да е съвсем равно може наново да изрежете двойната бисквитка с формичката.
* Намажете сладките с яйце и изпечете за около 10 минути в предварително загрята на 180* фурна. След като се охладят ги поръсете с пудра захар. Да ви е сладко!
Скрит текст:

# 145
  • София

За тези същите соленки, аз купувам готов тортиа чипс и го пълня с кашкавал, шунка, кисели краставички, зърна от царевица. Нареждам в тавичка и запичам малко. Лесен и вкусен апетайзър.

Последна редакция: нд, 04 май 2014, 16:08 от Popule

# 146
Скрит текст:

Скрит текст:
Скрит текст:

Бананови сладки

Продукти за около 20 двойни сладки
150 г меко масло
100 г пудра захар
1 жълтък
1/4 ч.л. канела
ванилия
1/4 ч.л. бакпулвер
250 г брашно

Пълнеж:
1 банан
100 г шоколад по избор
разбито яйце за намазване
пудра захар за поръсване

Приготвяне:
*Разбийте маслото с пудрата захар. Добавете жълтъка. Пресейте брашното заедно с ванилията, канелата и бакпулвера. Прибавете го към маслото и бързо замесете меко тесто. Увийте го в найлоново фолио и го оставете за 30 минути в хладилника.
* Разточете тестото с дебелина около 3 - 4 мм. За ваше улеснение разточвайте на малки части върху хартия за печене. Ако е нужно поръсете с малко брашно.
* Изрежете кръгчета с малка чашка или формичка и намажете краищата им с разбито яйце. В средата на всяко кръгче поставете тънко резенче банан и малко шоколад. Може да настържете шоколада, да го начупите, да ползвате шоколадов чипс или както аз - шоколад на копчета. Изборът на шоколад е ваш - натурален, млечен или бял.
* Върху пълнежа на бисквитите сложете кръгче от тестото като леко го разтеглите с пръсти за да стане малко по-голямо от основата. Прилепете добре краищата. Ако искате да е съвсем равно може наново да изрежете двойната бисквитка с формичката.
* Намажете сладките с яйце и изпечете за около 10 минути в предварително загрята на 180* фурна. След като се охладят ги поръсете с пудра захар. Да ви е сладко!
Скрит текст:

Уааау, много красиви и хитри нещица  Crazy

Малко да ви върна на великденска вълна с моите яйчица Simple Smile

http://vkusnokrasivo.blogspot.com/2014/05/blog-post_5.html

# 147

как са правени тези салатки, може ли разяснения Praynig

# 148
Здравейте, минавам да ви покажа какво направих, вдъхновена от тази снимка:

Скрит текст:

Останалите снимки можете да видите тук:

http://vkusnokrasivo.blogspot.com/2014/05/blog-post_9.html

# 149
Здравейте  Simple Smile Искам да ви покажа някои неща които приготвих за Великден ....и след това  Laughing

Това са сладките за празника -  морковчета, весели калинки и цъфнали маргаритки

Солен чийзкейк

и Питката

Фокача с чери домати, маслини и риган.

Една много бърза и красива тортичка с готови рула

и последно, че станаха много снимки...TORTILLA

Общи условия

Активация на акаунт