С бебевалежа почна се вече, почна да излиза АПРИЛското човече - тема 22

• 26 500
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
Добро утро и от мен  Simple Smile

И аз добре си поспах тази нощ и ставах само веднъж до 00.
Бебока беше кротък, даже в момента е спокоен, за разлика от вчера сутринта. Усещам как се надига вълчият ми апетит от сутринта Crazy Confused Ще ходя да си спретна нещо за папане.

Исках да питам по време на контракциите бебето дали е активно, т.е дали се движи?
Незнам дали е правило, но моето не се движи по време на самата контракция..

Хубав и спокоен неделен ден на всички.

# 706
  • Варна
Здравейте, момичета.

Като ви чета чак ми е странно, че вече не съм бременна и даже все едно никога не е било. Онзи ден си пипам корема и милото вика - "не мърда вече нали"  Wink.
Ние се нагаждаме един към друг, през деня е доста спокоен, но през нощта е малко крив. Тази нощ 3 пъти се буди да суче, но по малко има-няма 15тина минути, но пък пълния памперс беше на лице при второто сукане.
Мисля, че снощи го боля коремчето, не ни ли е рано за колики?
Педиатърката ни видя за малко още в болницата, понеже кабинета й е там, а този уикенд е на някакъв семинар и утре следобед ще я очакваме, а аз мисля днес да почна да си пиша въпросите Simple Smile.

Тези, които са ползвали шишетата на Авент преди могат ли да ми кажат дали сте имали проблем с биберона? В болницата 1-2 пъти му даваха глюкоза с шише на Нук и каучуков биберон. Вчера пробвах да му дам 2-3 глътки с шишето, но той направо се дави и после хълца заради поетия въздух по 10тина минути. Мога ли да си купя каучуков биберон за тези Авентски шишета?

ЛЛЛ един въпрос към вас: Кърмим се на поискване, с различно времетраене 15 мин до 30мин, не давам двете гърди всеки път, а само като видя, че не му стига.   Мисля, че що-годе добре се справяме,  добре захапва, защото суче на големи шумни глътки  и устничките му правят "юздички". Обаче моите зърна са ужасно болезнени, нямам рагади, на върха на зърното имам 1-2 по-раздразнени места. В момента в който за пръв път дръпне, болката е пронизваща. Нормално ли е това? Може ли да се направи нещо?

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 10:09 от yara

# 707
Здравейте, момичета
Честито на всички новопоявили се бебчета и техните родители живи и здрави да сте и бързо възстановяване   bouquet
Сега да се оплача цяла нощ не сме спали с бебчо от колики, чак на мен ми се плачеше като се превиваше малкия. Има ли други майчета вече сблъскали се с коликите и как процедирате ?

# 708

ЛЛЛ един въпрос към вас: Кърмим се на поискване, с различно времетраене 15 мин до 30мин, не давам двете гърди всеки път, а само като видя, че не му стига.   Мисля, че що-годе добре се справяме,  добре захапва, защото суче на големи шумни глътки  и устничките му правят "юздички". Обаче моите зърна са ужасно болезнени, нямам рагади, на върха на зърното имам 1-2 по-раздразнени места. В момента в който за пръв път дръпне, болката е пронизваща. Нормално ли е това? Може ли да се направи нещо?
[/quote]

Може разбира се! Даже е задължително още от сега да се мажеш, защото после ще стане по-зле! Кажи на мъжа ти да пита в аптеката или ти питай педиатъра  costumed050 като дойде на преглед. Има кремчета, които са безвредни за бебчето, но въпреки всичко - мажи се след като накърмиш, за да има време да подейства до следващото кърмене. Успех в кърменето!

# 709
  • Варна
Аз имам Лансинох и се мажа вечер, като има по-голямо време между храненията. Ама няма май ефект. Имам и мазило на Мустела и Гермастан, не съм ги ползвалаи кърма им слагам да засъхне върху тях след всяко кърмене. Просто целите зърна ги чувствам болезнени.

# 710
добро утро!

ася, Hug и стиснати палчета за утре.

the_witch, дано си ок сега и да са подготвителни контракции. за подуването не знам как си сега, спадна ли отокът, боли ли те?

yara, браво на бебока!

нали знаеш, че като захапе бебо не трябва да хапе зърното, а ареолата - цялата или част от нея, зависи колко е голяма, но в никакъв случай да не дърпа зърното. преди кърмене и след измиването на гърдите с топла вода, пръсни първите капки кърма на зърното и го намажи с кърмата и тогава бебо да суче.
ако захапе неправилно сложи кутрето си в края на устата на бебо и то ще пусне гърдата, после пак да захапе правилно. в която и позиция да сте, гледай главата и тялото му да са на една линия.

vesi, Милица имаше малко колики, не съм капала капки, имахме в аптечката капки еспумизан, но не съм давала нищо, нито чай от копър.
само гушкане на рамо и разстриване на гръбчето по часовниковата стрелка, като в това време топля коремчето й, като е легнала разстривам коремчето по часовниковата стрелка.
и това е.

хубав ден на всички!

# 711
Jos, за момента отока спадна, но ребрата си ме болят. Дано като се пораздвижа да ми мине.

# 712
Ееее, как ви се радвам, че си нанкате хубаво  Hug При мен такива екстри нЕма  Mr. Green
Сега забърквах един
Скрит текст:
солен кекс
и страшно се изморих. А утре планирам голямо чистене, не знам как ще смогна като се изморявам за 5 минути от всичко. Много болки, много нещо... айде вече да идва бебка. Казвам й аз, че при нас е по-хубаво и ще й хареса, ама тя не слуша и си знае нейното.  Mr. Green

# 713
Това дъждовно време ме депресира,не стига че нищо не правя,а пък и навън да не можеш да излезеш  Cry вие как сте с хобитата ?

# 714
  • Варна
Jos, мисля, че всичко правя както си писала, но пак ме боли. Днес си взех силиконови протектори, ама някак не ми е удобно. А и ще трябва да ги стерилизирам по нощите и си мисля да ги ползвам само от време на време.

Искам да попитам имате ли представа дали има нещо като големи подложки/салфетки, които да използвам за повивалника? Сега слагам тензухена пелена, но той редовно прави номера с напишкването и като не мога да му хвана цаката, след всяко сменяне на памперса сменям и пелената.

# 715
И аз смятам да си ползвам тензухени пелени, ще сменям, какво да правя.

Аз така или иначе не излизам много, та времето не ми е проблем, имам неща за учене и проекти за курсови работи, тях си правя. Rolling Eyes

# 716
Има такива непромукаеми/ еднократни пелени в аптеката с различни размери 60/60 или 60/90 по 10 бр. в пакет. Използвах такива с баткото, като ги намокри, хвърляш и т.н. не ги ли напишка, може да ползваш няколко пъти, докато се изцапат.

# 717
точно това щях да пиша, от аптеката има едни подложки такива, памучна вата се води, също може някакви превръзки за бременни.
аз съм си направила подложки различни, махам пълнежа и покритието съхне за има-няма 10 минути, но сега мисля да слагам и вата, че при момчетата май е по-голям екшън...

моят бебок е много кротък днес, утре съм на ЖК, не съм си взела документи от ЖК, май сега ще ги взимам  Rolling Eyes

# 718
Синковеца на едно сменяне на памперс ме е напишквал 7 пъти, голям смях падна тогава.
Тези непромокаеми пелени са много удобни, имам останали от баткото, но ще трябва да купя още. Днес купихме и памперси. Останаха ми много малко неща да подредя и съм готова. Забравих, багажа за болницата не съм си приготвила, но това не е фатално.
КериАн дали е родила, знае ли някой?

# 719
Аз взех да се побърквам вече, снощи сънувах че раждам, ама доктора нещо ме беше зарязал и ММ ме изроди хаахах Grinning и родих мн бързо за 5 минути, кой знае в действителност кво ме чака, щом в съня стана толкова бързо Grinning
Видях и бебка, беше много красива, с едни хубави бузки, с черна коса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт