Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 108-мa тема

• 166 771
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
BiankaD , при теб е ...... грехота направо да боднеш..Толкова красиво!
mimi85, честит ти рожденния ден с малко закъснение!   bouquet
besyto, и аз се присъединявам към молбата на Елия за рецептата на датския кекс.
На всички останали вдъхновители  smile3501.

От мен едно кексче "Зебра"

# 511
Много се радвам, че кекса ви е допаднал. Изключително лесна рецепта, а резултатът е повече от перфектен.  Heart Eyes

Drømmekage ( Dream cake)  Мислих, че е типично датски, но щом labrex казва, че е правила такъв, значи е всенароден  Mr. Green

Скрит текст:
Продукти:

250гр. брашно
50гр. маргарин ( аз предпочитам масло и заместих маргарина)
250гр. захар
4 яйца
200мл. прясно мляко
3ч.л. бакпулвер
2 ванилии

За заливката:

120гр. маргарин ( аз добавих 50:50 маргарин и масло)
100гр. кокосови стърготини
250гр. кафява захар
100мл. прясно мляко

Разбъркваме захарта с маргарина. Яйцата се добавят едно по едно и се разбъркват добре. След това се прибавят и останалите продукти. Получената смес изливаме в подходящ съд ( аз използвах тава с размери 34х22см) и печем на 200 градуса за 20 минути.
Докато блата се пече, взимаме тиган или друг подходящ съд и смесваме всички продукти за заливката и ги поставяме на котлона, за да се разтопят. След като блата е готов, го заливаме  с разтопената смес и слагаме да се пече за още 5 минути. 

lst, веднага давам рецептата за fruit scones. За мен това са едни от най-вкусните scones, които съм опитвала. Просто са разкошни за закуска  Heart Eyes

Ето и нужните продукти:
Скрит текст:
2 ч.ч брашно
1/3 ч.ч захар
1ч.л бакпулвер
1/4 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л сол
8 с.л масло ( пише замразено, мойто не беше такова  Embarassed)
около 100-130гр  - стафиди и сушени червени боровинки (може и само с един вид)
1/2 ч.ч. заквасена сметана
1 яйце

Включете фурната на 200градуса. В купа смесете брашното, захарта, бакпулвера, содата и солта. Прибавя се настърганото масло и се размесва добре с брашнената смес. След което, се прибавят стафидите и сушените боровинки.
Яйцето и заквасената сметана се разбъркват добре. Използвайки вилица, прибавете яйчената смес към брашнената. Полученото тесто, се оформя на топка и се поставя върху набрашнена повърхност ( тестото може да е леко лепкаво на места и да изглежда, че му липсва течност, но с натиск ще се събере). Тестото се разточва с дебелина 2 пръста и с помощта на ринг (чаша) се изрязват scones Simple Smile . Пекат се до златисто за около 15-17мин на 200градуса. Аз ги намазах с прясно мляко.
Ето и линк към оригиналната рецепта : http://allrecipes.com/recipe/simple-scones/

Бианка, отново много красиви и интересни предложения! Heart Eyes

# 512
Drømmekage ( Dream cake)  Мислих, че е типично датски, но щом labrex казва, че е правила такъв, значи е всенароден  Mr. Green

besyto, лошо съм се изразила, извинявай, датски си е кексът, просто попаднах на него в руски сайт. Peace 

# 513
  • SHOOT ME 10 $
От мен днес скромен обяд- вчерашни пил. филенца гарнирани с коприва с ориз.

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 18:03 от midkoo

# 514
  • София
Тайна, *sve*, много са ви апетитни пирожките!   bouquet  Щерката е влязла в цикъл и през ден ме кара да й правя, може да омаха 15 пирожки за един ден, хрупа ги като солети  ooooh!

Пепчо, направо ме преби с тия брускети с охлюви  Laughing Много си изобретателна с тия рогатите  Grinning

ghost13, много обичам такива гъсти супички. Изглежда много, много вкусна!   bouquet

MG18, хич не им се чуди на скаридите - почистваш ги, пържиш в краве масло със счукан чесън, поръсваш с много копър и сервираш с бяло винце   chef

Лабрекс, страхотна е морковената ти тортичка, обичам!   bouquet

Не мога да ви изредя, страхотни неща сте приготвили всички!   chef

Да се запиша с нещо като фалшива дроб сърма с кайма, тиквички и моркови. Много вкусна стана  Heart Eyes Днес сготвих чудно вкусен ориз със спанак и маслини, но малката бързо му видя сметката с голямата лъжица, та хич не беше за показване Laughing

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 21:41 от Цецето

# 515
Печено пиле със зеленчуци:

и едни пастички с млечен крем:

# 516
Mоже ли рецептата за тия пастички с млечен крем Marieta

# 517
  • София
За днес супа и сарми от щафел/лапад.Трудно се вадят сармите цели, но са вкусни.

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 19:53 от Тайна

# 518
  • SHOOT ME 10 $
И скромна,диетична вечеря-"Клафути с доматчета чери"

# 519
labrex, Capt_Flint-благодаря ви!   bouquet Hug
Подозирам колко е сочна и вкусна морковената тортичка и на Флинт кекса-ами той си е една торта, с тия поръски и ягодки... Peace
Вечерята:

Веган Овчарски пай

Палачинки с мед и орехи

# 520
Благодаря на всички за милите думи и хубави пожелания.Отново не сте почивали а сте сътворили големи вкусотии.От мен баница и вкусните тиквички на labrex   bouquet

# 521
Mоже ли рецептата за тия пастички с млечен крем Marieta

И блатовете и кремът са от тази рецепта:http://www.bgrecepti.info/torta_bqla_nedelq.html
само ги залях с шоколад, много са вкусни!

Забравих да ви покажа тортата за моя мъж, който днес има рожден ден:

# 522
  • Русе
пепи1975, заповядай рецептата!Аз ги видях при Цецето,но се оказаха на Марито Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=368475.msg10013833#msg10013833

Capt_Flint,кексчето е чудно!  bouquet

# 523
Ох, момичета, как смогвате да готвите, снимате и качвате снимки всеки ден newsm78
Пуст мързел пролетен ме е обзел и ни готвя, че чак и да снимам, а как ме мързи да свалям снимкииии  ooooh!
Браво на вас   bouquet

Аз скромно наминавам с едно Чили кон карне

и Канелони с яйца и сирене

Иначе общо взето сме на салатки, които до снимка не стигат  Crazy

# 524
Пак сте сътворили уникални кексчета.тутманици.тортички  ooooh!всичко изглежда много вкусно.От мен дробчета с лук и чийзкейк без печене.

Може ли рецептата за чизкейка без печене! Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт