Детски градини Варна - прием 2013 - тема 1

• 71 602
  • 1 085
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте и от мен момичета,дано да съм уцелила правилната тема за въпросите,които искам да задам. Малкия ми син тази година ноември ще навърши 3 години. Имам по-голямо дете,което в момента посещава ДГ и е в 3-та група. При подаването сега на документите ще важи ли предимството по т.7 ,тъй като смятам предучилищната да продължи в градината(тоест от септември и 2-те ми деца да са в градината). Другото,което не ми стана много ясно е ще се изисква ли бележка от работодателя или ще бъдем автоматично проверявани през НАП? Бележката за платени данъци предполагам остава?
ПП и нещо друго ми направи впечатление. Докато разглеждах сайта за свободните места в ДГ ми направи впечатление,че детската градина,за която ще кандидатствам няма обявено нито едно свободно място за 2013  Thinking Да не би да няма да има 1-ва група от тази година  Shocked
Предварително пожелавам успех на всички с кандидатстването и по-малко главоболия и нерви  Peace

# 46
Здравейте!
Не съм много наясно,за това ми се иска да задам няколко въпроса...Предварително се извинявам,ако някъде го пише и не съм го прочела или вече е коментирано.
Дъщеря ми тази година (Май месец) става на 3,т.е. сега ни е момента да кандидастваме,нали?!Т.е. в годината в коята се навършват 3 години се кандидаства?
Опитах се да изкарам карта на район Младост или списък със заведенията,в които можем да кандидастваме,но без успех.Може ли някой да ми помогне?
За подвърждение - от 01.04. ли почва приема на документи?
Документите в най-близкото ОДЗ или ЦДГ ли се подават?
Благодаря предварително.Успех на всички кандидастващи!  Hug
Здравей. Ще се опитам да отговоря на въпросите ти,дано да не те подведа.
По повод 1вия ти въпрос-да тази година подаваш,дори може да започне ДГ от юни(ако бъде приета),тъй като ще има навършени 3г.
http://gradini-varna.com/informaciya/spisuk-na-detskite-zavedeniq ето тук са посочени всички детски заведения(има и район Младост),ако не успееш да ги видиш ще ти ги напиша  Peace
Приема на документите започва от 01.04 до 10.05. Документи в най-близкото ОДЗ или ЦДГ,желанията са 4,подреждаш си ги по твое желание.

# 47
  • Варна
Dead and Gone, за Мир ли става въпрос? Там тази година няма да има първа група поради ремонт. Бележки от работодател и за платени данъци са нужни, да.

# 48
Dead and Gone, за Мир ли става въпрос? Там тази година няма да има първа група поради ремонт. Бележки от работодател и за платени данъци са нужни, да.
Да за Мир  Shocked  Алтернатива има ли? Току-що ми се скъси живота  #Crazy

Последна редакция: пт, 29 мар 2013, 15:46 от Dead and Gone

# 49
 Dead and Gone , ако сега голямото дете е 3 група,. мисля че няма да можеш да ползваш предимство. Защото за учебната година, за която кандидатстваме сега, той/тя ще бъде 4-та .

# 50
Dead and Gone , ако сега голямото дете е 3 група,. мисля че няма да можеш да ползваш предимство. Защото за учебната година, за която кандидатстваме сега, той/тя ще бъде 4-та .
Е сега вече стана чудесно  ooooh! Няма предимство,няма 1-ва група... Ужас !!!  #Cussing out

# 51

Напротив, точно до 3-та група включително се ползва предимството  Peace Защото голямото дете ще бъде все още в трета група като се подават документите на малкото. Т.е ще се засекат 1 година в една градината.

# 52
  • Варна
Отвори бгмапс (има опция да ти отбележи детските градини) и разгледай, за съжаление близка алтернатива няма, аз живея до Мир, но заради нулевия прием реших да подавам в район Одесос.

# 53
Отвори бгмапс (има опция да ти отбележи детските градини) и разгледай, за съжаление близка алтернатива няма, аз живея до Мир, но заради нулевия прием реших да подавам в район Одесос.
Да,но в Мир щях да ползвам предимство заради по-големия ми син,а сега... Thinking Така се ядосах,как една госпожа не каза досега,че няма да имат 1-ва група тази година?! Аз знам за ремонта,но мислех,че до септември ще е приключил. Сега ще търся някакъв телефон за връзка с Дирекция Образование,дано имат някакъв отговор.

# 54

Напротив, точно до 3-та група включително се ползва предимството  Peace Защото голямото дете ще бъде все още в трета група като се подават документите на малкото. Т.е ще се засекат 1 година в една градината.
Може  Peace Ако няма да е първи клас на есен , то това е всъщност, нали ?

# 55
Да,на есен в 4-та група!

# 56
  • Варна
"Друго дете от семейството посещава същото детско заведение до III възрастова група
включително." - така е записано в заявлението, логично е да се отнася за към момента на подаване на документите

# 57
Аз също го разбирам по този начин,тъй като реално погледнато ако малкото ми дете има навършени в момента 3 години,може от юни да тръгне в сборна група и дефакто големия ми син е все още в 3-та група. Но най-добре е да говоря с директорката,а и това че няма да имат 1-ва група,май в момента ми е най-големия проблем. А бях толкова спокойна,че и на мен един път ми е излязъл късмета с това предимство  Laughing

# 58
Най-накрая и аз се сдобих с удостоверението за данъци - за рекордните  1 час и 15 минути  Simple Smile
Определено там си е типичната българска работа - редиш се на опашка за подаване на искането, после на опашка да си платиш и после пак на предишната опашка да си го вземеш... Е няма такава простотия. Колко е трудно да могат и на другите гишета да вземат пари  #2gunfire
Но странното беше, че в 15:30 вече нямаше чакащи отвън (става въпрос за Мусала).
Пак ви пожелавам успех на всички - нека децата ни да бъдат приети в която градина (ясла) искаме Simple Smile

# 59
Включвам се отново с прясна информация за ДГ 42 МИР !! Обявения нулев прием за 2013 за 1ва група е заради липсата на помещение,в което да бъдат настанени децата или по-точно незаинтересоваността на Общината да отпусне такова. Директорката досега е изпратила 2 запитвания(на които не е получила отговор) за свободно подходящо място(одобрено от ХЕИ),за бивши помещения използвани от у-ще Васил Друмев. Правя призив към всички,които са пряко или косвено засегнати от проблема с липсата на свободни места в ДГ,да не оставяме без гласност този проблем,тъй като става дума реално за 25-30 неприети деца,да се организираме и да направим среща с Коста Базитов,на която да зададем въпроса,защо не е задействал все още процедурата за ремонта на помещението,с което разполагат(разбрах,че има готов проект и отпуснати пари,но ремонтни дейности няма) и защо в такъв случай не прави съдействие на детското заведение да отдаде за временно ползване помещение,в което да бъдат настанени бъдещите 1-2 първи групи?!

Общи условия

Активация на акаунт