Детски градини Варна - прием 2013 - тема 1

• 71 581
  • 1 085
  •   1
Отговори
# 345
Имам въпрос към майките с малко по-горчив опит.
Колко време след 30 юни /нали дотогава са валидни случайните числа от 31 май/ започват да се появяват нови свободни места в градините и може отново да се подават документи от неприети деца за участие в ново класиране?

# 346
Мога да кажа за 2011 год (набор 2008 сме)....... второто класиране беше на 08.07. Rolling Eyes

# 347
Diraq, благодаря!  bouquet  Дано не ми се налага да задавам повече въпроси за следващи класирания.

# 348
Diraq, благодаря!  bouquet  Дано не ми се налага да задавам повече въпроси за следващи класирания.
Стискам палци! Късмет желая на всички! Hug Praynig Flowers Four Leaf Clover

А иначе за протокола........ Ние минахме 15 класирания (стояхме си една година вкъщи), така че мога да кажа и за второ, и за трето и т.н. класирания. Та мисълта ми беше, да не очаквате лятото (отпускарския период на общинарите), да има кой знае какви класирания. Третото класиране беше на 21.09 и от там нататък по-ритмично излизаха новите класирания...... съответно и броя на кандидатстващите намаляваше. Всеки се беше уредил вече - кой на частна детска градина, кой с детегледачка, баба, дядо и т.н.

# 349
Потвърждавам думите на Diraq - след голямото класиране на 31.05. може да има едно, след изтичане на срока на валидността на резервите и то ако случайно останат няколко незаети места, които най-вероятно са от неправилно подреждане на градините. Така беше м.г. - разигграха се няколко места за Успех и естествено местата за Звездица, Каменар......Тополи май се напълни още на първо класиране......И двете последни години през лятото нямаше обявяване на нови места за текущия набор. Първите такива бяха след 15.09, т.е. след началото на учебната година. Пак м.г. около 250 деца имаха късмет да бъдат приети на мястото на предвидените места за задължителния прием на 5-годишните. След това дълго време нямаше нови места за 3-годишните.

Всъщност интересно защо на сайта на градините няма никаква информация за определените места в градини и училища за задължителната предучилищна подготовка. Миналата година още началото на май беше обявено къде ще се приемат 5-годишните. Сигурна съм, че има деца, които до 5 г. са гледани у дома и за тях трябва да се осигурят места или в градините или в училищата.

Късмет и от мен  Flowers Four Leaf Clover

# 350
За Тополи , след голямото класиране , имаше места и за 1 група и за яслена. По-късно ще видя кога точно съм подала документи, че и там кандидатствах  Whistling

# 351
  • Варна
И в Детска радост след голямото класиране имаше останали 4 места за 1 група.  Peace

# 352
Добре де защо се пишат тогава 4 градини.Ей, богу не разбирам,но явно грешката е в моя" телевизор"

# 353
  • Варна
Пишат се 4 градини, за да си мислим, че имаме по-голям шанс.Реално ако въобще ви приемат ще е или по първо, или по второ желание.

За класиранията след сегашното голямо, чакайте евентуално септември-октомври някакви места.
Ние още сме си вкъщи за протокола...

# 354
  • Варна
Здравейте, имам една питанка, ние кандидатствахме в понеделник за първа група набор 2009, пише, че документи се приемат до 17.05 и резултати на 17.05, но в сайта няма такива все още, някакви идеи кога ще ги публикуват???

# 355
Здравейте, имам една питанка, ние кандидатствахме в понеделник за първа група набор 2009, пише, че документи се приемат до 17.05 и резултати на 17.05, но в сайта няма такива все още, някакви идеи кога ще ги публикуват???
Резултатите излизат малко след 19ч...... към 19ч10мин провери.

# 356
  • Варна
много благодаря, много полезно инфо Simple Smile
аз нямам почти никаква надежда, но все пак поне да съм го видяла ...

# 357
  • Варна
Преди няколко дни една майка ми сподели, че от 30 места в Слънчева дъга, молбите с предимство са 24. Тези 6 оставащи места за кой по-напред не знам.  ooooh!

Някой да е знае, дали в регистъра от една ДГ може да се види, колко молби с предимство има в друга ДГ?

# 358
Пишат се 4 градини, за да си мислим, че имаме по-голям шанс.Реално ако въобще ви приемат ще е или по първо, или по второ желание.

За класиранията след сегашното голямо, чакайте евентуално септември-октомври някакви места.
Ние още сме си вкъщи за протокола...
Имам питане по въпроса...Да речем ни се падне число 9000(хе,хе,де късмет Mr. Green )...Тогава ни приемат детето в първата градина която сме писали.Ами ако ние сме размислили и искаме 3та или 4тата която сме писали като желание?Голямото число дава ли ни право да изберем в коя от 4те градини да се запишем?
И ако сега не приемат детето,значи септември-октомври пак може да се кандидатства,така ли?

# 359
..Да речем ни се падне число 9000(хе,хе,де късмет Mr. Green )...Тогава ни приемат детето в първата градина която сме писали.Ами ако ние сме размислили и искаме 3та или 4тата която сме писали като желание?Голямото число дава ли ни право да изберем в коя от 4те градини да се запишем?
И ако сега не приемат детето,значи септември-октомври пак може да се кандидатства,така ли?

От правилата за постъпване цитирам:
4.9. Разместването на деца се разрешава целогодишно, само при възможност за взаимна размяна на едно дете с друго в две детски градини, след като родителите писмено уведомят директорите за желанието си за преместване.
Аз също не знам къде искам точно да ни преимат. Писала съм най-близката градина първо желание, пък... нека само ни се падне голямо число Praynig

Общи условия

Активация на акаунт