Банята - 19-та тема

• 116 954
  • 741
  •   2
Отговори
# 360
  • Варна
Знаете ли дали има ПВЦ шкафове за баня с дървесна разцветка? Дори и по поръчка, да не са готови шкафове.

И относно смесителите за душ и за мивки, които са за вграждане в стената - как се слагат? Копаят се канали в стената за тръбите или се отнема от обема на банята?  Thinking Че тя и без това е малка, да знам да си променям желанията от сега.

# 361
  • София
За опънатите тавани, ето едно клипче от което се добива представа: http://www.youtube.com/watch?v=TDvcNBvdS4w

Нашият таван в банята ще е гипсокартон с лунички, в тоалетната мазилка. Още не са готови, за да покажа.

Според мен, ако се обновява стара баня е добре да се изкърти всичко и да се смени инсталацията и тръбите.

# 362
  • София
Все пак да помоля за помощ - идеи за тавана на банята. Виждам, че има хора в темата, които са доста компетентни и могат да дадат препоръки.
Ако ти харесват лунички за банята, но не ти се разправя с окачен таван, както беше при нас, ето какви лунички си купихме от Баумакс, най-малките от този вид с диаметър 11см.

http://www.prikachi.com/images.php?images/203/6437203w.jpg

# 363
Знаете ли дали има ПВЦ шкафове за баня с дървесна разцветка? Дори и по поръчка, да не са готови шкафове. 
Виждала съм във Vicard  Peace

# 364
# 365
  • София
Все пак да помоля за помощ - идеи за тавана на банята. Виждам, че има хора в темата, които са доста компетентни и могат да дадат препоръки.

Таванът на нашата баня е боядисан с боя Дулукс за влажни помещения, дори замазахме изводът за осветление - достатъчно ни е над огледалото на мивката и една ефектно осветително тяло в ниша до една от стените. Почти три години няма никакви пробеми и никаква промяна на боята - като цвят, покривност, свежест и т.н. Не харесвам окачените тавани с куп лунички нито за баня, нито за което и да е помещение в апартамента.

# 366
  • София
Здравейте Hug,
предстои ни ремонт на банята и вече се ослушвам за детайлите. Плочки не сме избрали. Поръчах си стоящ смесител за мивката и термостатен смесител  Flutter за душ от е-бей. От старата баня мислим да оставим само бойлера и мивката, купувана преди няколко години, въпреки че е доста голяма  Rolling Eyes и сега се чудя как да сместя пространство отделено с параван. Цялата баня е 1,5 х 2 м ooooh!.
Иска ми се суха баня и най - вече тоалетната Crossing Arms, която е точно до душа. За съжаление няма да ме огрее структура за вграждане, така че ще трябва да се задоволя с моноблок Tired.
За сега проучвам по интернет, ще ми се да сложа параван - тип кабина с прагче от плочки отдолу. За съжаление това което харесах е доста солено, а съпруга ми и без това не иска такова чудо в тая тясна баня, та си търся компромисен вариант на по-скромни цени.
Видях ето това в брошурата на баухуас http://issuu.com/bauhaus.bg/docs/bh_kw_31_2013?e=5366816/4252788 - стр.27. Не съм ги виждала на живо  newsm78. Моля, ако някой е сложил от тези паравани да сподели мнение. Пък и ако не сте  Peace Всеки коментар ще ми е от полза. Мислите ли, че тези профили от страни ще събират мръсотия и мухъл Confused?

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 19:48 от vicks

# 367
vicks, ще ми покажеш ли смесителите от ибей? Благодаря!

vicks, благодаря!

Последна редакция: чт, 15 авг 2013, 00:00 от Im So Excited

# 368
# 369
Привет отново! Имам въпрос - при поставяне на стъкло, отделящо душа от останалата част на банята трябва ли да има прагче от плочки / което не ми харесва като идея /? Може ли да е нещо по-малко забележимо и какво по-точно? Ще бъда благодарна и ако някой има снимка да прикачи.

# 370
SnejanaRZ,  може нищо да няма. Както ти харесва.
Прагчета се слагат, за да се поограничи достъпа на водата извън нишата на душа.

# 371
  • София
SnejanaRZ,за да стои суха едната част от банята,може да се сложи и праг от естествен или технически камък,но е скъпо.На мен ми обявиха за ест.камък цена от 110лв./метър мин.+доп.за монтаж.По-евтин вариант е полимер мраморът,погледни в интернет.Накрая си направих по-миниатюрно прагче от подовите плочки,защото предвид наклона на банята под праговете от камък четох,че остават кухини.Някой беше писал и в темата,и след това ходих да видя една баня с такъв праг.Сега съм доволна от избора си и мога да ти кажа,че наистина стои добре и въобще не се набива на очи.Размерът е 5см.и малко на височина и 6см.на ширина.

# 372
  • на последния етаж
Възможно ли е да се ползват WC таблетки за казанче, при положение, че то е вградено?

# 373
Какво е казанчето ?

# 374
  • на последния етаж
Wiega.

Общи условия

Активация на акаунт