Банята - 19-та тема

• 116 866
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
между 23-25 лв ги намирам в различните магазини, декорните плочки 33-35 лв а фризовете вече са по скъпички. но наистина не можеш да кажеш че са български
гледах ги на живо в Джесика и много ми харесаха, разглеждах всички които имат италиански и тем подобни и се ориентирах към тези, чак като видях цената се учудих и продавачката ми каза, че са български. Пак ще ходя да ги гледам и сигурно от тях ще взема. Хубавото е , че има различни варианти в сериите, а също и подовите плочки са гранитогрес, което на мен ми хареса. Ще споделя, ако се спра на тях в крайна сметка

# 556
  • Sunshine state
Екстра,много добра цена също.  Heart Eyes Сега въпросът е на кои по-точно да се спреш.  Peace

# 557
Аз избрах от тях за банята, която е готова, остана само да сглобим шкафа и да сложим новия моноблок. Цената беше 25 лв. на квадрат.
Фризовете - 38 лв. на квадрат, като над ваната избрах една плочка отделно, цената й е 18 лв. на брой.
Много ми харесва как станаха, ще кача снимки по-късно да видите и вие.
Майсторът каза, че са добри, само му създаваха малко проблеми размерите. Плочката е доста дълга и му се отвори доста рязане.

# 558
Меденка - благодаря за снимките-много добре направено. При мен обаче е само тоалетна без място за мивка и каквото и да било - размера и е 140/90 см. Няма много място -едва влизаш и излизаш. Днес ми пристигнаха плочките http://dekoraty.com/index.php?go=view_product&ID=1159&ca … D0%B0%D0%BD%D0%B8 - светлата и кафявата - без декоративните. Много ги харесахме и тъй като няма да има декоративни мисля вградената структура да е в кафяво и един ред горе кафяви и това е. Подовите също са кафяви - дано се получи добре.

# 559
Цитат
Подовите също са кафяви - дано се получи добре.

Много елегантно е с кафяв под, поне на снимките.
Недостъкът на тъмния под е, че оптически би стеснил помещението.
Предполагам, че сте се сетили за това, но все пак, подсказвам Simple Smile
Освен това  на тъмните плочки остават повече следи, но този проблем е решим с редовно чистене.
Успех, стискам палци банята да стане точно така, както я искате!   bouquet

# 560
Цитат
Подовите също са кафяви - дано се получи добре.

Много елегантно е с кафяв под, поне на снимките.
Недостъкът на тъмния под е, че оптически би стеснил помещението.
Предполагам, че сте се сетили за това, но все пак, подсказвам Simple Smile
Освен това  на тъмните плочки остават повече следи, но този проблем е решим с редовно чистене.
Успех, стискам палци банята да стане точно така, както я искате!   bouquet

Да стесни, да стесни, колко да стесни Simple Smile))
А за следите - това не е вярно. Следите обикновено не са бели, а черни нали  Peace

# 561
Следите обикновено не са бели, а черни нали  Peace
По мои наблюдения тъмните петна (които съответно се виждат повече на светли непочиствани редовно плочки) са от мухъл/влага, а светлите петна (личат си повече съответно на тъмни плочки) са заради варовита/твърда вода.  Peace

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 14:13 от 5iaM

# 562
Моите плочки в пода на банята са тъмно лилави и мога да кажа, че остават доста следи от варовика, колкото и често да ги миеш  Peace Естествено това не ме спря да ги купя, макар да го знаех предварително. Въпрос на вкус е, при мен беше да си "начеша крастата", защото се бях се влюбила в тези плочки  Joy

# 563
Реших, че и светлите и тъмните плочки си имат своите недостатъци, относно почистването, но просто и на мен ми харесаха самите плочки. Ще се чисти - нали за това са плочки, а и там няма да има контакти с вода - по-точно ще  са по-минимални. Сега трябва да купиме оборудването за душа - спряла съм се на термостатичен смесител май че е на Видима, че цената му е най-приемлива. Така и не разбрах Видима и Идеал стандарт различни неща ли са? Защото гледах и на Идеал стандарт малко по-скъпичък. Някой ако има сведения - да помага, както и за душа - в магазина ми предложиха 2 модела на Идеал стандарт - единия с по-голяма пита - около 100 - 120 лева.

# 564
Следите обикновено не са бели, а черни нали  Peace
По мои наблюдения тъмните петна (които съответно се виждат повече на светли непочиствани редовно плочки) са от мухъл/влага, а светлите петна (личат си повече съответно на тъмни плочки) са заради варовита/твърда вода.  Peace

Имах предвид от стъпки, но пропуснах варовитата вода  Whistling

SnejanaRZ, различни са, и да Идеал са по-скъпички. Което ти хареса вземи, няма да сгрешиш.

# 565
Здравейте, момичета  bouquet
С интерес следя темите и се възползвах от доста идеи, много ви благодаря!
Почти всичко ни е подготвено, само че майсторът изчезна...

Моля ви, препоръчайте ми някой майстор - става дума за Пазарджик, наистина сме на зор. smile3511
Благодаря ви Hug

# 566
Здравейте,следя темата ви от доста време, но все още не мога да се похваля с новата ни баня,която я правят вече 2 месеца.Интересува ме тези,които са с лилава баня, какъв фугин са ползвали, бял или лилав и ако е лилав дали са улучили цвета.А това е моята недовършена баня

# 567
Момичета, помагайте! Мъжлето ми иска да ремонтираме банята, което разбира се приветствам, само че е избрал доста скъп материал за целта. Иска да избие плочките, за да не остави фуги, които да чистим и да ги замени с облицовка от акрилен камък, като тук:

Някакъв негов познат си направи така банята и сега моят е полудял по този материал. То наистина изглежда хубаво, но човекът е едър бизнесмен и все едно бълха го е ощипала...
На мен мивката ми харесва страшно много, но за да се направи цялата баня така, ще ни излезе през носа. До колкото знам и трите фирми, предлагащи този продукт SKV, Stone Center и 3SD дават идентични цени, затова ако знаете друга, дайте алтернатива, моля ви! Чувала съм за китайски формован камък, който обаче бил много некачествен. А иначе тази тази мивка направо ми влезе под кожата и искам такава, но не и облицовката на стените, ако ще ни излезе златна.

# 568
Alcantara,аз харесвам изчистена визия,но това е прекалено,прекалено изчистена  Simple Smile та даже леко психо  Wink Мивката е готина,но може би с плочки и то от тези не огромните(и повече фуги  Wink )ще стои по-добре!

# 569
Ами тук се разминаваме. За мен не е важно да има фуги, даже напротив. Като няма фуги, няма какво да се чисти после.  Simple Smile А и не е казано, че цялата баня трябва да е от един и същи цвят материал. Може да се направят карета или раета от 2 или повече цвята, които пак се слепват без фуги. Или да се направят цели фрезовани с някакви мотиви фризове от 2 цвята.
Проблемът е... цената. Такава баня ще ни излезе скъпа. Иначе много бих се радвала да нямам фуги по стените, които да се замърсяват.

Общи условия

Активация на акаунт