синдром на Даун

• 8 884
  • 56
  •   1
Отговори
# 15
Няма възраст на майката, която да е безопасна детето й да е носител на Даун.Еndira е права.Доста сериозен мит, в който много хора вярват все още.

# 16
Здравей,аз също изживях кошмара с лоши резултати при БХС.Направих си ФМ и амниоцентеза.Лекарите ми обясниха,че резултатите при амниоцентезата са 99,9 верни и точни.Самата процедура не боли,кратка е,няма и 2 минути.Скъпа е за жалост,на мен ми взеха 380 лв в Св.Петка в София.Ако имаш други въпроси може да ми пишеш и на лични.
Желая ти успех и много сили!И се опитай да бъдеш спокойна,знам,че е трудно,но е важно за бебето Hug

# 17
Не се страхувай от амниото. Направи го колкото се може по скоро, за да се успокоиш. А феталната морфология дава само косвени показатели за Даун - единствено амниоцентезата е решаваща!!!

# 18
Благодаря много на всички,много ми помогнахте и ме по- успокойхте макар че все още се притеснявам.Благодаря момичета.Във Майчин дом в София ми казаха,че аминото е безплатно,а тук в Пловдив е 370 лв. newsm78

момичета имам още един важен въпрос.тъй като от началото на месец май ще съм освободена от работа а за да изляза по майчинство ми трябват още 3 месеца трудов стаж до датата 27юли когато трябва да излизам болнични.Та мислата ми е ако след като ме съкратят ако отида веднага на борсата              дали ще ми се считат тези месеци за стаж и дали ще мога да се уредя да взимам майчинство???? Praynig искренно се надявам да може

Последна редакция: нд, 31 мар 2013, 22:14 от Botten Mary

# 19
Илиянче, ако не си на трудов договор в момента на излизането си в майчинство нямаш право на такова. Т.е. ще имаш право само на социално майчинство - 100лв. на месец. Опитай да намериш начин да ти пуснат договор от някоя фирма преди 45 дневния болничен.    Hug
Успех на амниото, пожелавам ти здраво и пухкаво бебче!  Hug

П.С. Аз също не правих БХС, правих първата ФМ - 12та седмица и втората в 20та.

# 20
е да но не мога да намеря никой които да ме води на работа и там е проблема.Благодаря дано всичко е наред с бебо и един ден да си го гушна и целуна Hug Weary

# 21
Благодаря много на всички,много ми помогнахте и ме по- успокойхте макар че все още се притеснявам.Благодаря момичета.Във Майчин дом в София ми казаха,че аминото е безплатно,а тук в Пловдив е 370 лв. newsm78

В сайта на "Майчин дом" - София фигурират цените за различните манипулации. За амнио- е 150лв. И още 150лв, ако искаш избор на лекар: http://www.maichindom.com/bg/prices/.

# 22
аз онзи ден званях и ми казаха че е безплатно само че с направление от личния,а иначе ако не си осигурен е 200лв.Така поне на мен ми казаха

# 23
аз онзи ден званях и ми казаха че е безплатно само че с направление от личния,а иначе ако не си осигурен е 200лв.Така поне на мен ми казаха
Да, права си. Ето какви са другите изискуеми док-ти: http://lmpbg.org/new/downloads/5_3B_Amnio.doc

# 24
  • София
както са писали и другине най-добре си направи амниоцентеза. Не се притеснявай от манипулацията. На мен са ми правили преди години. Успех!

# 25
Здравейте направих си амино и днес получих резултата и слава богу всичко е наред и бебо е добре newsm68Благодаря на всички за подкрепата  newsm51

# 26
Чудесни новини!Вече можеш да се насладиш на бременността си Hug

# 27
Браво на теб Илиянче Peace Лека бременност!

# 28
Супер новина! Успех!

# 29
  • Fort Worth, TX
Здравейте мами имам една огромна молба към вас.днес излязоха резултите от първите ми изследвания.и рискът детето да се роди със синдрома на Даун е много е висок 1 от 180 жени а нисък е 1 на 250.та молбата ми е ако има мами с подобни страшни резултати да ми пишат какво се е слу4ило при тях smile3518 лекаря ми каза че трябва да се напражи аминоцинеза и там със сигурност ще се потвърди.Благодаря предварително

Ако наистина си набор 89 изобщо не се шашкай Peace
По принцип има опастност ако си 40+ или в рода си имаш синдрома.

Леля ми роди миналата година момиче, тя е 69 набор и имаше 1 на 135. Детето е супер, както ще бъде и твоето Hug
ooooh! ooooh!
Как може да даваш такива успокоителни изречения.На теб ясно ли ти е , че в последно време жени, които са родили деца със СД са в млада възраст именно , щото лежат на кълката , че са млади.

Чудесна новина и леко раждате желая на майката.

Общи условия

Активация на акаунт