Втори клас - втори срок - 5

• 40 183
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
Поръчах 2 от частите на похваления тук дръндьо, а да видим ще я заинтригува ли нещо най-сетне  Laughing

И аз  така .
 Дочита Пинокио и после и ние се мятаме на Дръндьото. Една приятелка ще ми го даде.

# 451
  • В светлината на слънцето
Теди нещо не се впечатли от Дръндьото.  Thinking

# 452
  • Добрич
Дръндьото и при нас номер 1 по харесване. Синът ми прочете само за няколко дни първите 2 части, а вече е по средата на третата.
Трилогията на Юлка също е изчетена, но не беше чак толкова захласнат както по Дръндьото.
Ние приключихме с изходните, само утре остава последното по математика.
В четвъртък заминават за 5 дни в Еленския Балкан, тя годината май вече свърши за нас.

# 453
По НВО миналата вечер даваха втора част на филма, направен по книжката за Дръндьото.
Излишно е да казвам, че цялото семейство го гледахме с кеф от началото до края.
Това е първата частвтората  и  третата

# 454
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Здравейте,

Не се сърди, човече, благодаря ти за посрещането  Hug

Днес ни върнаха теста/изходно ниво по математика, имаме 5 (50,5 т.).
Преди няколко дни госпожата е казала на ММ, че щяла да им даде възможност за поправка?
Как е при вас, има ли такова нещо  newsm78

# 455
Нашето изходно ниво беше днес по математика,май ще имаме петица.И при нас класната каза,че ще им даде шанс за по висока оценка,който иска,мен петица ме устройва,на този етап.Утре ще ни е по БЕЛ ще видим какво ще направи там.

# 456
  • София
на нас не са ни връщали изходните нива, но имаме бележки на тях, нанесени в бележника - има 6  по български и 6 по математика, по ОС има 5, но там знам, че е объркал празниците. Госпожата казала на децата, ако родителите се интересуват, защо имат такива оценки, да отидат при нея да им обясни. Ами аз не се интересувам - 6 по български и математика ме устройват  Mr. Green

# 457
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
на нас не са ни връщали изходните нива, но имаме бележки на тях, нанесени в бележника - има 6  по български и 6 по математика, по ОС има 5, но там знам, че е объркал празниците. Госпожата казала на децата, ако родителите се интересуват, защо имат такива оценки, да отидат при нея да им обясни. Ами аз не се интересувам - 6 по български и математика ме устройват  Mr. Green
е много ясно  Mr. Green Браво   bouquet
на нашия тест има място за подпис на родителя, и се връща на госпожата

# 458
При нас са правили 2 изходни по бел и 2 по математика.
На изходното по бел има 5,50 , а на Бел / ЗИП/ 4 newsm78 направо не ми е ясно защо има такава разлика.По околен свят има 6, по Математика има 5 понеже е пропуснал да реши 3 числови израза, /пак се е разсеял /.По математика /ЗИП/ още не са проверени.

Ние също се подписваме и връщаме на госпожата.

На 20 връщаме учебниците, после ще си носят книжки  и ще четат в клас. На 30 им връчват бележниците и ще имат тържество, на 31 са на екскурзия до Ловеч.

Но като цяло госпожата каза,че вече са във ваканция и с всеки изминат ден стават по разсеяни.
 Госпожата каза ,че годишните оценки тази година, ще са леко завишени. Понеже им е за първи път.Например ако детето е между 5 и 6, тя ще пише 6. Но от следващата година няма да е така. Само две такива ще има при нас, всичко друго е напълно 6.

# 459
При нас минаха изходните по математика (петък) и ОС (днес), утре е последното (БЕЛ). Нямам представа дали ще имат право на поправка, още нямаме резултати.
За да се упражнява ѝ изпринтих няколко, които намерих в нета, и двете минали се оказа, че ги е решавала вкъщи  Shocked учудвам се, не се ли спускат нови варианти, как така ще си ги намирам в нета...

П.П. Какво мислите са това:

Розата е:
а) тревисто растение
б) храст

# 460
Човече за ме  е храст, розата.

# 461
  • София
розата е храст - това изходно и ние го решавахме  Wink

# 462
Благодаря... и аз така я учих, и всичките ми познати така казаха, и в нета това открих, но в училище са учили, че е тревисто и така го е писала  Tired

# 463
Ами те храстите не са ли тревисти растения newsm78

Понеже ми стана интересно, се зарових. Храстите не били тревисти (аз съм зле с биологията, така че не се учудвам от себе си Simple Smile), обаче в английската уикипедия за розата пише, че е някои видове са "подхраст" (сигурна съм, че има и друго по-правилно наименование на български, но не го знам), на английски е subshrub или е по-точно bush, което е храст ама не точно Simple Smile. Няма да се учудя да е храст, а да ги учат, че тревисто или обратното - а и в крайна сметка има рози и на храст, и единични цветя, така че и двете може да са верни... Ама сега се чудя за кой ли им е да го знаят това на децата и то във втори клас.

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 01:10 от SZA

# 464
  • София
Благодаря... и аз така я учих, и всичките ми познати така казаха, и в нета това открих, но в училище са учили, че е тревисто и така го е писала  Tired
сега прегледах тетрадката на синчето - имали са упражнение да напишат по 5 дървета, храсти и тревисти растения - розата е в храстите. Данеби дъщеря ти нещо да се е объркала?

SZA, разликата между тревисто и храст, така както е дадена в учебника, е че на тревистото стъблото му изсъхва на есен, а на храста не изсъхва.

Общи условия

Активация на акаунт