БИО / органик козметика - Тема 3

• 82 349
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Минавам да напиша отзив за козметиката на ЛилиЛоло, както обещах преди време.
От поръчаните мостри фон-дьо-тен , един от цветовете ми е идеален. Толкова добре съм го уцелила, че изобщо не мога да разбера наслоявам ли го или не  Laughing Странно ми е да ползвам фон-дьо-тен, който е сух и прилича на пудра, но ми харесва ефекта. Минус е, че доста се разхищава, защото все пак пада от четката, докато се нанася. Иначе ми харесва и ще си поръчам голямата кутия.
Сенките са добри. Цветовете се преливат много добре. Леки, ненаситени, без блясък (поне цвета, който поръчах). Ще поръчам от единичните, защото мисля, че от тях има перлени цветове, а ми се иска да ги пробвам и тях.
Червилото го поръчах за проба, защото беше намалено на 50%. Хубав цвят, меко и кремообразно. Не изсушава.
Като цяло впечатленията ми са добри и бих пробвала и други продукти.

# 676
  • Sredets/Burgas
FDA, не знам какво не му харесвате на амониевия сулфат,
ама с него съм по-добре, от колкото с коко-глюкозид...
Писала съм за това по-напред в темата...
Що се отнася до парфюмите...
Синтетични или натурални, риск да ти действат зле винаги има...
Имам нос на хрътка и усещам твърде много всичко наоколо,
и понякога това ми пречи...
Например, миналото лято взех течен перилен препарат Содасан на растителна основа...
Ами сори, ама миризмата на сено у дома някак не ме кефи...
Все пак не живея в обор  Whistling...
Затова предпочитам да мирише приятно...
За био и органик козметиката... както казва съпругът ми:
"Това е поредния балон, който скоро ще се спука."...

Реклами не съм гледала мнооого отдавна...
Преди 3 години се преместихме в нов апартамент
и телевизор съзнателно не купихме...
(Срам и позор в 21 век без телевизия  ooooh!)
Та, аз си гледам каквото искам сама от нета и никой нищо не ми набива в очите...

Кожата на ръцете ми е суха...
Дадох толкова много пари за течни, натурални сапуни и кремове ръце
и положението се влоши... заради "естествения им алкохол, който не изсушавал"...

Върнах се към конвенционалните продукти...
Купих си крем от 2 лв. и кожата на ръцете ми е значително по-добре...

Не знам, какво зад какво или кого стои... никой не знае...
Никой не ни дава гаранция това био, био ли е наистина?
Тия сертифициращи асоциации са също толкова корумпирани предполагам...
Лично аз нямам вяра в нищо...

Ето, днес Алексче сервира, че няма пелени без гел примерно...
А, уж натурални били , дъра-бъра...
Просто става въпрос за едни пари...

# 677
FDA, не знам какво не му харесвате на амониевия сулфат,
ама с него съм по-добре, от колкото с коко-глюкозид...
Писала съм за това по-напред в темата...
Що се отнася до парфюмите...
Синтетични или натурални, риск да ти действат зле винаги има...
Имам нос на хрътка и усещам твърде много всичко наоколо,
и понякога това ми пречи...
Например, миналото лято взех течен перилен препарат Содасан на растителна основа...
Ами сори, ама миризмата на сено у дома някак не ме кефи...
Все пак не живея в обор  Whistling...
Затова предпочитам да мирише приятно...
За био и органик козметиката... както казва съпругът ми:
"Това е поредния балон, който скоро ще се спука."...

Реклами не съм гледала мнооого отдавна...
Преди 3 години се преместихме в нов апартамент
и телевизор съзнателно не купихме...
(Срам и позор в 21 век без телевизия  ooooh!)
Та, аз си гледам каквото искам сама от нета и никой нищо не ми набива в очите...

Кожата на ръцете ми е суха...
Дадох толкова много пари за течни, натурални сапуни и кремове ръце
и положението се влоши... заради "естествения им алкохол, който не изсушавал"...

Върнах се към конвенционалните продукти...
Купих си крем от 2 лв. и кожата на ръцете ми е значително по-добре...

Не знам, какво зад какво или кого стои... никой не знае...
Никой не ни дава гаранция това био, био ли е наистина?
Тия сертифициращи асоциации са също толкова корумпирани предполагам...
Лично аз нямам вяра в нищо...

Ето, днес Алексче сервира, че няма пелени без гел примерно...
А, уж натурални били , дъра-бъра...
Просто става въпрос за едни пари...
"Въпрос на вкус" - казало кучето и си облизало задника!
Каквото ви кефи, това ще ползвате. Няма абсолютно никакъв смисъл да се обяснява кое какво е. И като го направя, какво от това? И кой го е грижа? Мен също не - данък обществено мнение не плащам и всеки е свободен да си живее живота.
Био-мио, както вие казвате, какво ви грее? Нищо, че темата е за този тип КОЗМЕТИЧНИ продукти (не битова химия или нещо друго), нали?
Приятна вечер ви желая  bouquet

# 678
  • Пловдив
да и аз като си купувам био продукти, за ядене включително, ме питат кой ми дава гаранция, че са био. Ами то си пише, не че всичко, което четем е така,но пък стига вече с тези конспирации, да подлагаме на съмнение всяко нещо...чужденецът отдавна е отвикнал да прави такива проверки, нали все пак масово и от английски сайтове купуваме, малко вяра да имаме.  Flutter

# 679
  • Пловдив
Някой знае ли дали биокремът на Билка е наистина био?

Не знам защо са тези драми?В темата се включват хора, които
са специалисти и дават наистина компетентни мнения.
Отделят време да ни обясняват кое е вредно и кое не и пак
има недоволни.Може да не се съобразявате със съветите им, но
моля да уважаваме това, че отделят време за нашите въпроси. Hug

# 680
Ако за този крем става дума, пише, че само екстрактът от гроздови семки е сертифициран. http://apteka.framar.bg/30029275/билка-био-регенериращ-крем-за-лице-40-мл-

# 681
Някой знае ли дали биокремът на Билка е наистина био?

Не знам защо са тези драми?В темата се включват хора, които
са специалисти и дават наистина компетентни мнения.
Отделят време да ни обясняват кое е вредно и кое не и пак
има недоволни.Може да не се съобразявате със съветите им, но
моля да уважаваме това, че отделят време за нашите въпроси. Hug
+1  Peace
Както е казала Алексче, само екстрактът е сертифициран. Иначе кремето е приятно, ако не държиш на 100% органик, разбира се. Аз го ползвам и съм доволна, със смесена кожа съм.

# 682
  • Бургас
Определено много се злоупотребява с надписа "Био" върху етикетите. Това, че една-две съставка в крема са био сертифицирани не прави крема био и не изключва наличието на вредни съставки /като "любимия" SLS/. Веднага давам пример с "био" серията на Дева. За да е био един продукт съставките му трябва да са био, т.е от био земеделие, сертифицирани от независими международни организации.
Всеки е свободен да си ползва каквото иска, но за мен може да отричаш или хвалиш нещо само ако си направил сравнение с друг тип продукти на пазара.

# 683
  • Over the rainbow
Здравейте. Може ли да дадете мнение за този шампоан на JASON

Aqua (Water) , Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Sodium Chloride, Lauryl Glucoside, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Calendula Officinalis Flower Extract* , Camellia Sinensis Leaf Extract*, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract*, Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Extract*, Equisetum Arvense Leaf Extract*, Hydrolyzed Sweet Almond Seedcake, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower/Leaf/Stem Extract*, Yeast Extract , Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Ascorbic Acid, Babassu Oil Polyglyceryl-4 Esters, Citric Acid, Glycerin, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydrolyzed Wheat Protein, Linoleic Acid , Linolenic Acid, Panthenol, Retinyl Palmitate, Sodium Coco-Sulfate, Sodium Laurylglucosides Hydroxypropylsulfonate, Sodium Suflate, Tocopherol, Alcohol*, Benzoic Acid, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Benzyl Benzoate, Butylphenyl Methylpropional , Citral , Eugenol, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool, Fragrance (Parfum)
* Certified organic ingredient

# 684
Преди време попитах CI за шампоанче за бебе. Той ми каза мнението си кое според него е с най-подходящ състав( не сме коментирали цена, производител). Много съм му благодарна за което. За мен неговото мнение е изключително важно,защото е професионалист в тази сфера. Колко е парфюмирано шампоанчето не ме интересува, защото твърде парфюмираните козметики за бебета предизвикват съмнение в мен. Така че въпрос на приоритети, но според мен е редно ако някой влиза в такава тема, да пита за съставки,а не за аромат. FDA пък прави изключително качествена козметика за БГ пазар. Ниво, което други не са достигнали. Така че моля, дами, не се сърдете, но тук наистина има професионалисти и е редно да уважаваме мнението им, а не да спорим с тях.
И да, медицинска козметика няма като понятие Flutter

# 685
  • Пловдив
карамел може да кажеш шампоана. Ние досега се къпем само със шампоани без миризма и всичко без миризма. Щом съм попитала в тази тема за шампоан с приятен аромат (не с парфюми?!), значи не съм имала предвид да ми се каже за масов и вреден, с неподходящ състав. А именно безвреден и все пак може да има естествен аромат например, който не е на нищо!
Може да няма понятие медицинска козметика,но така казано се разграничава тази от аптеките (20+ лв опаковка с нещо) с тази от супермаркетите (2+лв опаковка).

# 686
  • София
Здравейте!  Simple Smile Искам да Ви попитам имате ли впечатления от марката "Стикс" и искам да попитам крема "moor tagescreme" подходящ ли е за млада кожа, защото чета в интернет че има лифтинг ефектр а на етикета на самия крем нищо такова не пише? И "tea tree face foam" ?  Само да спомена, че кожата ми е с мазна Т-зона и ми е адски чувствителна.

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 00:20 от Ulusoys sunshine (2 от Випувити) ака Пипе член на трио Ревли

# 687
да и аз като си купувам био продукти, за ядене включително, ме питат кой ми дава гаранция, че са био. Ами то си пише, не че всичко, което четем е така,но пък стига вече с тези конспирации, да подлагаме на съмнение всяко нещо...чужденецът отдавна е отвикнал да прави такива проверки, нали все пак масово и от английски сайтове купуваме, малко вяра да имаме.  Flutter
Познанието дава сила и гаранция да преценяме; иначе вЕрвайки знаем какво ни се случи;
Чужденецът ако дойде тука и на вързано куче хляб не може да даде, така че айде да не запасваме на голо дупе чифт мобифони;
Никога, никога, ама съвсем никога не съм прокламирал като Панацея биокозметиката, защото пределно добре знам кое какво означава за кожата. Винаги съм бил обаче на 10000 % обективен, честен и откровен. За нула лв и нула стотинки. И разбира се, че винаги ще е така. Защото аз не съм кифла-мифла назобена от Тв-реклами и трендове, а здравомислещ и образован мъж. 
Био-то си го произвеждам сам, или си закупувам от селянина, живеещ в съседство, понеже виждам с какво си храни кравите. Например. Демек - снег, живея на село.
Колкото до химията ви моля да имате уважение на 20-годишното ми образование, завършило с докторска степен по органична химия в Германия и с доклади в реномирани университети по света, в т.ч. и в Станфордския. По цял свят го признават, ако тука вземете, че ме вземете за мезе и че си търся някакъв евтинджоски евтин PR ще е просташки.
За щерка си ползвам само и единствено най-доброто, което може да се намери на родния пазар, не купувам онлайн заради изключително ниското ниво на сервиз и безумното и неподплатено самочуствие на знайни и незнайни търгаши, в т.ч. и в "Зоя" (имам преки впечатления от самата собственичка - пълен лаик по темата).
Най-доброто за моята дъщеря не се изразява в левове за опаковка, аз винаги съм казвал кое си струва парите и кое не. Не ме интересува марка, нито мнение на невежи. Винаги си защитавам позицията, като съм прав, без значение какво ми струва това, без никакво значение с кого споря.
Аз съм родом от Северозападна България и ако мога да цитирам Никола Фенерски "аз съм индивид северозападен, див, непокорен, тънкообиден, лют, весел, необуздан, нешлифован, грапав, крив, първичен и краен у всеко едно действие и мисъл."

# 688
  • Пловдив
кажи, че си от севера и спри дотам.  Laughing В кръга на майтапа разбира се, 1/4 съм севернячка и аз.
Благодаря за мнението, особено полезно ми е, когато се споменават продуктите и си ги купя. Ще прегледам предишната страница с изброяването, което правиш отново. (въпреки, че бочко трудно ще взема).
Затова помолих и предишната потребителка да пише за шампоана, който си препоръчал.
  bouquet

# 689
кажи, че си от севера и спри дотам.  Laughing В кръга на майтапа разбира се, 1/4 съм севернячка и аз.
Благодаря за мнението, особено полезно ми е, когато се споменават продуктите и си ги купя. Ще прегледам предишната страница с изброяването, което правиш отново. (въпреки, че бочко трудно ще взема).
Затова помолих и предишната потребителка да пише за шампоана, който си препоръчал.
  bouquet
Ето я и предишната потребителка Laughing
Чак сега виждам въпроса, шампоана е Baby love - Von kopf bis fuss от DM. Май има лек приятен аромат, но със сигурност не остава след къпането или поне при нас е така.
Цената беше смешна някаква, а количеството голямо.

Общи условия

Активация на акаунт