Ръст и тегло в начална училищна възраст

• 38 569
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Това е последното актуално по темата, което аз знам - нормативи на СЗО:
http://www.moetodete.com/content/view/131/66/

# 16
  • София
А, лошо  Laughing Моята дъщеря е извън всякакви таблици  Simple Smile
Висока е 135 и тежи 28 кг...  ooooh!
Определено е вярно, че  момичетата в тази възраст  - и до към 4 клас, обикновено са по - високи, някак по - едри от повечето момчета.

# 17
Определено прочетеното в тази тема ме успокои и мен. Детето ми също върви адски дребно и аз много се притеснявам, но поне е здрав и много жизнен.

# 18
  • София
Определено не трябва човек да робува на някакви таблици и заложени норми, всичко е много индивидуално. При някои  по-ниският ръст е генетично заложен, други деца израстват повече на по-късен етап. Брат ми примерно 1-и и 2-и клас е бил много дребен в сравнение с останалите, но сега е 186см, което го причислява към високите мъже.
слонче, аз и всички близки хора покрай мен мислим, че дъщеря ми е много висока за възрастта си - 127см в момента, ама твойта мадама наистина е много много. Май върви към 180см, ще я правиш манекенка май Simple Smile, жива и здрава да е.

# 19
Не се притеснявайте,че децата са слаби,ниски, и не гледайте никакви таблици.Ще видите в пубертета какво става: изведнъж започват да се хранят като лами и израстват и всичко си идва на място.
Моят син до седми клас беше най-ниския и клощав в класа.Бях се стресирала да не остане много нисък,все пак е момче.И в девети,десети клас вече беше втория по височина.Сега е 185 см. и продължава да расте.
Само да са здрави!

# 20
  • София
слонче, аз и всички близки хора покрай мен мислим, че дъщеря ми е много висока за възрастта си - 127см в момента, ама твойта мадама наистина е много много. Май върви към 180см, ще я правиш манекенка май Simple Smile, жива и здрава да е.
Sofy,

Определено натам вървят нещата  ooooh! Но се надявам към 7-8 -ми клас да спре да расте така, че 180 ще ни се види малко  Laughing
Аз навремето бях най - високата в класа до 7-ми клас и после си останах с този ръст и до днес - 170 см.
Естествено, че е  най - важно да са живи и здрави! Ръста и килограмите са нещо твърде относително - ген, фамилна обремененост и т.н., както са писали повечето мами!   

# 21
  • Пловдив
Има дни , в които моят юнак просто ме изумява с количеството храна, което изяжда иначе на 7г. и 4м е 137 см и 33 кг, за краката няма да говоря ooooh! Хората го мислят за поне 3 клас, а ние с баща му не сме високи хора. Малката фурия пък е кльощава - няма 10 кг, а е около 83 см, и тя си хапва доста Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт