Фотография за начинаещи - 6

• 28 214
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Пускам една книжка, която е за относително начинаещи, как се снимат различни неща. Доста добре е подредена, за да се намерят веднага съвети за това, което човек е решил да снима. Не съм я прочела, само я прегледах, но ми се видя интересна.

How to Photograph Absolutely Everything-Tom Ang

Линк за свалянe: http://tranzit.dir.bg/load.php?id=elECuYolRLJNFVw81550745
Ще е активен до понеделник.

# 451
Преди няколко страници попитах колко живее една SD карта... и вчера имах щастието да сваля ето такива снимки... първо се изплаших да не е от камерата, но сложих друга карта и всичко е ок.

# 452
Да хвана последния влак за седмичната Simple Smile

IMG_6710AS by stefinka21, on Flickr

IMG_6728A copy by stefinka21, on Flickr
За втората имах големи надежди, но не ми се получи, ако мога ще преснимам утре.

# 453
Много хубави снимки сте напускали!  Hug И установявам, че май само аз нямам високи обувки.  Whistling
Аз съм пак без снимка, напоследък никакво желание за снимане нямам. Вчерашната ми снимка деня по годишния проект е щракната с телефона, смятайте...  Rolling Eyes

# 454
  • в Tara
RумиK , а и всички, които ни снабдават с материали за фотография   bouquet

Solley, не е задължително да имаш високи обувки (и аз нямам хубави затворени), преди малко се снимах с едни балеринки в кухнята. скоро няма да снимам на 'онова' светло място, че омръзнах и на себе си. пожелавам си съвсем скоро да снимам само навън, че с на малката ангажиментите не мога да се откъсна от вкъщи през седмицата Rolling Eyes

Sin título por Radostina Dicheva, en Flickr

# 455
  • Mostly in my mind
и аз с последния влак  Grinning

Untitled by incheto, on Flickr

# 456
Днес след работа, пробвах новото обективче, голям кеф, само дето упорито си въртя обектива за зум, като на китовия, но нищо не се приближава, докато свикна, че аз ще се местя, а не обектива, ще въртя напразно  Joy
Първата снимка, без големи претенции за качество, първи опити и проби

50 mm/1.4 by evelinaedreva, on Flickr

# 457
Страхотни неща сте направили по темата, не мога да се нагледам.  Аз нещо не се справям, не че нямах идеи, но нищо от тях не успях да осъществя. Ето моят принос  Embarassed

Благодаря за качените книжки и екшъни, много ми е ценна информацията, която споделяте!   bouquet
Евелина Едрева, честита нова придобивка, много хубави кадри да направиш с нея.

# 458
Преди няколко страници попитах колко живее една SD карта... и вчера имах щастието да сваля ето такива снимки... първо се изплаших да не е от камерата, но сложих друга карта и всичко е ок.

Вейда, а колко "възрастна" беше картата ти?

# 459
  • Deutschland
Една пчеличка от мен

Untitled by katetomarinova, on Flickr

# 460
Много хубави снимки и тази седмица видях по темата!
Темичката ни става все по-цветна!  Hug  bouquet

Искам да помоля всички за това, когато пускате повече от една снимка по седмичното предизвикателство във Фликър, всяка следваща да добавяте в коментарите под първата снимка, с която участвате. Забелязвам, че много от вас пускат по повече от една снимка (и аз го правя  Simple Smile), но не я добавят под основната и така накрая се затруднявам, не мога да преценя коя снимка да сложа в дискусионната тема.   Hug Simple Smile
Моля ви, добавяйте снимката, която сте избрали в дискусионната тема, а всяка следваща снимка да бъде част от коментарите под основната ви!

Правилата за седмичното предизвикателсто:
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=712820.0

Много ви благодаря за разбирането!   bouquet

# 461
Много хубави снимки и тази седмица видях по темата!
Темичката ни става все по-цветна!  Hug  bouquet

Искам да помоля всички за това, когато пускате повече от една снимка по седмичното предизвикателство във Фликър, всяка следваща да добавяте в коментарите под първата снимка, с която участвате. Забелязвам, че много от вас пускат по повече от една снимка (и аз го правя  Simple Smile), но не я добавят под основната и така накрая се затруднявам, не мога да преценя коя снимка да сложа в дискусионната тема.   Hug Simple Smile
Моля ви, добавяйте снимката, която сте избрали в дискусионната тема, а всяка следваща снимка да бъде част от коментарите под основната ви!

Правилата за седмичното предизвикателсто:
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=712820.0

Много ви благодаря за разбирането!   bouquet

Извинявам се!  Embarassed Махнах снимките освен една. Isabell, благодаря за избора!  Hug Hug

Благодаря на всички за коментарите по опитите ми в тазседмичната тема, много ми помогнаха!    bouquet

# 462
Ох, и аз да хвана последния влак за темата - пак  Embarassed

Shoes 2 by зиги, on Flickr

shoes 1 by зиги, on Flickr

Shoes 10 by зиги, on Flickr

Има още снимки в стрийма...

А - и още нещо, което все забравям - преди време имаше питане защо някои си крият екзиф-а. Аз си го крия. Причината е проста Simple Smile Когато си купих апарата от познат фотограф USB-картата му беше повредена. Ремонта струва 1000 лв - и аз нямам намерение да я ремонтирам, защото като цяло апарата си работи отлично. Но без тази карта не мога да променям информацията за собственика. И понеже съм доста по-слаб фотограф от предишния собственик мисля че е редно да го предпазя от всякакви забележки, които са на моя адрес ...

Сега ще разглеждам за спокойствие вашите прекрасни снимки!

# 463
Много хубави снимки сте напускали!  Hug И установявам, че май само аз нямам високи обувки.  Whistling
И аз, и аз. Видно е, че само кецове у нас  Joy

# 464

Аз със стария апарат (и старите карти) имах подобен проблем - на някои снимки се появяваше цветно (зелено, розово) квадратче някъде в снимката. Не се вижда на дисплея, само когато снимката е свалена на компютъра. И аз първо се уплаших, че е апарата, ама май е от картата. Продължавах да ползвам картата много пъти след това, и тези квадратчета се явяваха много рядко...

Общи условия

Активация на акаунт