Как да опазя лепена рана при дете?

• 3 137
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
Вчера дъщеря ми (3г10м.) е паднала в детската градина, разцепила си брадичката, та се наложи да я водим в Пирогов, за да се залепи раната. Там ни казаха да не мокрим раната, да не се пипа, замърси, да не прави много мимики, за да не се отвори. И ето сега седим цяла нощ до нея, за да пазим раната. Посяга от време на време, може да я сърби. Освен това има и сополи, та и носа си пипа постоянно. Страх ме е , че на самата възглавница може да се завърти и да забърше раната. Та се чудя как да я опазя ранта 10-тина дни, колкото казаха, че ще трябват, за да позаздравее. Попитах за лепенка в Пирогов, там казаха, че лепилото си е достатъно. Не мога ли поне през ноща да слагам...
Освен това имам и още едно терзание. Наложи се да ѝ сложат ТАП против тетанус, въпреки сополите, леката кашлица от тях и прекараната варицела наскоро. Таква ваксина слагали ли сте на толкова голямо дете? Имали ли сте реакции? Доктора  ме  предупреди да очаквам голям оток на ръката, та и това мисля.
Освен това тя точно с отоци на крайника реагираше на пентаксимите като бебе.

# 1
  • София
Не се притеснявай,не се отлепя толкова лесно,особено ако са минали 24ч.
Имам,за съжаление трикратен опит с лепене на глави,едно шиене на уста на 2годишно,смачкан безименен пръст,пак на малкото(там трябваше 20 дена да не пипа нищо,да не мокрим-ужас),спирам,че да не чете някой от Закрила на детето Laughing
 Минава бързо,за твое успокоение слагай през нощта лепенка,аз така правех,няма проблем.
За ваксината не знам какво да ти кажа,на баткото миналата година също му сложиха,въпреки,че вкъщи пострада,застраховат се,детето на 2-рия ден вдигна Т,държа я 2 дни и след това-нищо!

Бързо да се оправя малката палавница!

# 2
Ваксината се слага превантивно при всички наранявания .
На големи хора също , през 10 години . После мястото може да се зачерви и подуе , но няма страшно .
Дъщеря ми си пукна главата на 6 , също я лепиха и й сложиха ваксина .

# 3
  • София
Благодаря за отговорите !   :bouquet:7
Дано всичко мине добре и при нас! Малко в в повече ми идва в последно време  ooooh!

# 4
  • София
Знам, че може да звучи малко дебилен въпроса, но... Четох, че след лепене на раната в един момент коричката пада. При дъщеря ми е охлузена брадичката и в средата има 1см като прорез, който лепиха. Мисля, че това, с което лепят е покрило и охлузеното. Та цялото това ли да очквам да падне. Гледам, че по краищата му и малко зачерено, сякаш ще кърви. Оф как го обясних  Crazy Ако някой е разбрал какво искам да попитам, моля д аотговори.

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 11:32 от Geraldine

# 5
  • София
Травма е все пак,няма как да не е червено...
Раната като цяло ще се съедини и излишната(мъртвата)кожа ще падне,след което ще остане белег,който с времето ще избледнява все повече и повече.

# 6
  • София
По правило аз когато лепя кожна рана с Каноконлит поставям върху залепеното прозрачна водоустойчива лепенка. Тя предпазва от разлепване, което лесно може да се случи, а позволява и мокрене.

# 7
  • София
Много благодаря, че се включвате в темата ми, доктор Оги!
На дъщеря ми не ѝ сложиха лепенка. Днес е седми ден. Вече коричката около лепеното се обели т.е. там където беше само ожулена кожата, останала е такава само на залепената рана. Цяла седмица не ходи на градина, сега умуваме дали  да не пропусне още ден два, за да не се мокри, там едва ли ще се опази. Пък и да мине напълно. Казаха ни 10 дни да се пази. Предполагам че вече не може да се отвори, нали?

п.п. Доктор Оги, искрено съжалявам за това, което Ви се случва в служебен план! Прочетох предната седмица. Вярвам, че нещата ще се развият в добра посока за Вас. Желая Ви здраве!

# 8

Общи условия

Активация на акаунт