През ЮНИ моето тумбаче, ще е вече малко пеленаче!

• 27 026
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Зорница, според този сайт на вносителите няма Baby design в Пловдив  Sad

http://xn--h1aaebdr9d.com/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D … 0%B8%D0%BD%D0%B8/

# 616
И аз като petrohanka вместо линеа негра, от няколко дни имам една жълтеникава.

За помощта: аз съм сигурна, че е много необходима в началото, но нека бъде за готвене и чистене. В грижите за бебето е добре да не се бъркат много хора. Свекърва ми живее при нас, та ще има помощ, друг е въпросът, че е много неориентирана и не очаквам да е като "тиха фея" (колко хубаво звучи) Simple Smile
Нашите са в провинцията и възнамерявам да изкараме повечето време лятото там - на чист въздух, домашна храна и спокойствие. Еееех, размечтах се...

# 617
Здравейте мамчета  Hug Hug Все още не мога да повярвам, че не съм на работа. Егати кефа Simple Smile
Сега имам време за толкова много неща, чак се чудя как да си организирам времето - засега се справям добре - домакинстване, училище за бременни, разходки, обяд с приятели Simple Smile
петроханка аз имам уред за готвене на пара - подариха ни го за сватбата но още не съм готвила в него, по едно време с мъжа ми мислехме да го връщаме в магазина и да си купуваме нещо по - приложимо например цитрус преса или нещо подобно, но решихме да го запазим именно за бебето и да му готвим на пара. За зеленчуци - също съм навита да замразя - много е практично.
За помощта мъжа ми иска да си взима 2 седм отпуска и да е покрай нас с бебето. Аз пък исках да извикам майка ми за седмица - докато посвикнем с бебчо, по скоро да ми помага вкъщи. Най вероятно ММ да си вземе няколко дни отпуск да сме си заедно а после мама да остане с мен колкото е необходимо. Не смятам да се карам с никого за това, нито да драматизирам. Ще обясня на когото трябва от какво ще имаме нужда и от какво не предварително - да няма после сърдити.
Ние вчера бяхме на ултразвук и видяхме нашето слънчице - спинкаше си и се усмихваше на сън. Беше вълшебно - не мога да повярвам, че имам цяло бебе в корема си - имаше си всичко човека. Миличкото нямам търпение да си го гушна. Вчера си помислих - колко много свикнах да е там вътре и все си го милвам, а като излезе на бял свят дали ще чувстваме някаква празнина в нас?  newsm78 Една позната, която роди наскоро ми беше споделила че често и е тъжно че няма корем. Айде да не набивам филми и аз.. ooooh!
Скрит текст:
И ДА СЕ ОПЛАЧА - много си харесвам АГ-то НООО е много заета и претоварена, вчера се наложи на бърз темп да я разпитвам за това което ме интересуваше - все се суетеше гледаше към вратата, оплаках й се от досадните гъби, които лекуваме от 4-я месец, и все ни достигат - и тя каза, че на консултацията ми - щяла да каже на акушерката в мед. център да ми вземе секрет за изследване, а това е чак на 18.04  #Cussing out Аз дотогава какво - да си правя купон с гъбичките ! Какво толкова й пречеше да ми пусне една микробиология още вчера  Tired И отгоре на всичко въпросната акушерка още от самата ми регистрация за ЖК не ми допадна - една дебела, все си придава важност -  много много неприятна жена с пърхот, с която ми е неприятно да говоря, още по малко пък да ми пуска това изследване. Оплаках се на АГ, за контракциите и ми каза - щяла да ми увеличи магнезия и ме пита какво пия. А пък тая с пърхота е дистрибутор на някаква фирма за хранителни добавки и в 5-я месец на регистратура ми рекламира едни прахчета магнезии, които по нейните думи били "супер" за бременни - едно прахче на ден и било достатъчна дневна доза - заобеснява ми се как другите бременни пиели по 3 пъти на ден хапчета магнезии - и аз будалата  а пък с това прахче не трябвало да приемам нищо друго допълнително - реших да пробвам и така съм на тези прахчета от 5я месец, чиято дневна доза е 375 мг. И вчера разбрах,че тази с пърхота ме е излъгала и - че този прием е крайно недостатъчен за една бременна - и си пробута продукта по супер гнусен начин и аз си ходя с контракции и вчера като казах на АГ и тя :" ОО започваме магнерот - тези прахчета са много леки, аз дори ще забраня да ги предлагат на бременни на регистратурата ".  #2gunfire И въобще тая акушерка ми е много неприятна !!! Какво да правя с тая микробилогия много се чудя  newsm78

Уикенда ще ходим до София - ще обиколим магазините за обзавеждане на детската. В тази връзка да препоръчате такива ?

Майчета от ВАРНА - ориентирахте ли се към педиатър? Моля дайте мнения.

И някоя от вас да смята да ходи на лекцията в четвъртък 11 април във Варна мол. Темата е : "Промяната в света на родителите след появата на детето." Начало 10 ч.

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 17:25 от DramaQueen

# 618
Моята линеа негра се появи в 6 месец и започва от ...... до под гърдите.

Купила съм същия шезлонг като на ади и ми се вижда много добър и аз като че ли отсега започвам да се вманиачавам по фишър прайс.

За помощта - моята майка е на режим "stand by" да излети с първия самолет за Брюксел веднага щом родя, но за съжаление няма да може да остане повече от 10 дни, щото работата я зове и няма кой да я замести, управител е. Свекърва ми е от Холандия, на около час път оттук, но и тя в момента е заета с бизнеса си и в крайна сметка ще разчитам на платена помощ в домакинската работа, а аз сама трябва всичко за бебо да правя и честно казано това ме адски ме панира още отсега. Дано да се справя, все пак неволята ме научи на доста неща тук и се надявам и този път да ми "помогне".

# 619
Здравейте мами  Grinning
И аз съм за помощ след раждането, но зависи какви са хората които се натискат да помагат. При нас майка ми и баща ми ще дойдат около изписването (не съм решила дали да ги викам за изписването или за след седмица две след това) и ще останат към 3 седмици, за да помогнат. Струва ми се, че отначало няма да мога да правя друго освен да кърмя ту едната, ту другата докато наддадат малко и си създадем някакъв режим. През това време мама ще е готвачка, перачка, чистачка и каквато още ми трябва да е, а тати ще момче за всичко, за да може ние с бебетата да си свикнем едни с други. А на моята майка всичко мога да и кажа. Дава си мнението (някой път непоискано), но отношенията ни са достатъчно близки, за да мога да и кажа: "в това не се меси".   
А свекито и тя дава зор да идва, но не само аз ами и сина и не я иска за много време. Тя е пенсионерка и можа да стои колкото си иска, но моето момче каза една седмица и то към средата на лятот като са по-големи вече децата. Аз бях готова да се прежаля и повече време да стои, ако милото беше поискало, макар и да не ми се нравеше много да си мота по цял ден из къщата. Тя не че е лоша жената, но е такава паника... около новородени бебета верно няма място, няма с какво да и се доверя да ми помогне... да не говорим, че е супер зле в домакинската работа и за мен ще още по-голямо натоварване като е тук, защото трябва да готвя и чистя за още един човек...

# 620
  • София
Бих ти препоръчала нашата фирма за бебешки мебели но вече не ги внасят, затова ти предлагам една много добра алтернатива (на баткото купихме легло от там):
http://cilek.com/en
Виждала съм бебешките наживо и са страхотни, малко са по-скъпички от българските, но са в пъти по евтини от италианските или испанските. Имат дистрибутори и във Варна.

az ti nie ако можеш си наеми някоя студентка да идва веднъж седмично да върши домакинската работа - чистене, миене на бани, гладене. Аз имам такава жена, която идва веднъж седмично и ми върши всичко това и просто се родих откакто я наех, Алекс като беше бебе дори идваше два пъти седмично, сега идва само веднъж. В Германия като бях студентка имаше такива студентски работни места където можеш да наемеш студент за дадена почасова работа. В Белгия дали няма нещо такова. Те са в пъти по-евтини от почистващите фирми а вършат добра работа, стига да си кажеш какво точно очакваш да се върши.

# 621
Ади много ти благодаря още днес ще отскоча до там  Hug

# 622
DramaQueen трябва ли записване предварително за лекцията утре?

# 623
Да мила - на тел. 0876181114  Peace

# 624
Добро утро!
За помощта: помощ е, ако е желана!  Peace
Аз бих се чувствала некомфортно, ако около мен са толкова хора. Визирам другата тема.
В началото бебето изисква най-малко грижи: само кърмене и смяна на пелените, нищо особено.
Къпане: две минути под чешмата, айде и е готово. Мъжът ми и без това ми помага за домакинската работа. То пък и една домакинска работа. Една прахосмукачка и прах. Салата сам може да си направи. Ние лятото сме почти и само на салати. Дори ми се сърди като сготвя нещо. Не виждам, какво биха ми помогнали двете баби, което ние с ММ не може да свършим сами.
Но си е съвсем друго да сме си заедно, да го разходим навън бебето, да погледаме заедно ТВ.
Майка ми и баща ми бяха отишли за месец при сестра ми в чужбина като роди и я питам, какво правите. Вика, какво да правим, седим и гледаме бебето, как спи!  Mr. Green

И аз съм на същото мнение,ние също ядем салатки и мятаме по някоя пържола или риба на скарата,това за готвенето даже ми е малко странно,какво толкова може да ми сготви майка ми или свекърва ми дето аз да не мога или мъжа ми да не може,не е голямата философия,чистенето и то е 1 час макс ,ама кой както е научен и кой както е свикнал.От доста малки и аз и мъжа ми сме самостоятелни и се оправяме сами със всичко тъй,че нито имам притеснения нито го мисля даже това
Както каза някоя мама по-нагоре ако толкова видя зора,викам си една чистачка 2 пъти в седмицата и така,не виждам за какво друго би ми помогнал някой,не че мъжа ми не може да пусне прахосмукачка или да избърше прах.
Аз също имам линия негра доста бледа обаче,особено над пъпа не се забелязва почти.

# 625
Готово, записах се Simple Smile Утре съм на линия  Party

# 626
Мами с опит:

активната гимнастика - ползвахте ли такава и какво ви е мнението за нея? Чудя се въобще на първо време дали да купувам такава  newsm78

# 627
Аз също съм голям фен на фишър прайс(няма как да не си),определено всичко ще ни е на тях.  Heart Eyes

# 628
Мами, ето ме след прегледа. Бебчо е 1838 гр. в 32-ра седмица. Според доки върви малък, но аз като сравнявам с вашето инфо и таблиците си е добре. Околоплодните води са ми се увеличили и този път доки е по-доволна. RI индекс на доплера е 0.67, което е горна граница. Мислеше да изчакаме за фраксипарина до другата седмица, но все пак реши да го слагам от днес през ден, ще решаваме пак другата сряда. Вече ще съм на преглед всяка седмица. Пуснахме и тонове за 1-ви път (с изключение на болницата, където ми пускаха 4-5 пъти), оказаха се перфектни според доки - много ги хареса, а и никакви контракции (аз и никога не съм имала де). Хемоглобинът е 101, продължаваме с малтофер фол по 1. Вчера правих и профил на кръвна глюкоза - всичко е в норми.
Та така ... Бебчо хич не обича да му се мерят тонове - нарушават му личното пространство. Като разрита днес тия ми ти дискове - подскачаше ми целия корем като море, чак му говорих да се успокои... ама така пък направи хубави тонове, въпреки шутовете и пукотевиците по апаратурата:)
После отидох до Вита сестра ми да ми бие 1-вата инжекция фраксипарин, много лесно става - ще се науча и сама.
Та това е от мен.
Поздрави!

# 629
Аз мислех да не купувам активна гимнастика, но понеже почти всичко друго си купихме сами, на роднините оставихме малко неща за избор за подарък, та от едната баба сега имаме ей такова нещо

Чакаме и шезлонг пак от нея. От лелята ще си изберем легълце-люлка, което ще даде време на таткото да направи по-голямото легло, а за моите роднини ще остане седалката за кола, матрачето вероятно или евентуално столче за хранене.

Не ми се ще да купуваме твърде много дрънкулки, защото ми се струва излишно - тук си имаме цял двор с птички, тревички, котета и съседски деца. Струва ми се, че това ще му е по-интересно на бебето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт