През ЮНИ моето тумбаче, ще е вече малко пеленаче!

• 26 948
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
Мамчета,аз имам един счетоводен въпрос и понеже не искам да занимавам всички ви ще го сложа като скрит текст,ако има някоя мама, която да ме посъветва ще се радвам Simple Smile
Скрит текст:
Самоосигуряващо се лице съм в ЕООД(отделно съм на тр.договор в друга фирма),става въпрос за ЕООД-то(където съм собственик и управител),няма назначен персонал,а ми предстои излизане в майчинство.Незнам дали трябва да назначавам друг управител или прокурист веднага с издаването на 45 дневния болничен, или това става след 410 дни болничен.
Трябва да си назначиш прокурист преди да излезеш в 45 дневния-да кажем предния ден.Поне аз така знам.Но нека и другите кажат да не те объркам.

# 571
Ох това с изреждането на родата е ужасно.. Нашите са от Варна и се зарадвах като ни помолиха да поогледаме за някое евтино хотелче или апартаменти под наем някъде около нас, че като се роди малкото все пак ще искат да дойдат до София, но не и да спят вкъщи. Успокоих се, че няма да се налага да им обяснявам как за помощ през деня нямам нищо против, но вечер да си ни оставят самички - вместо това те сами го казаха  newsm44

# 572
  • София
Деми,аз нищо не разбирам и не мога да се включа по въпроса...
Затова ще се пооплаквам малко Simple Smile нисък ми е хрмоглобина и започнах желязо наред с вливанията на магнезия,отгоре на вс левкоцитите ми са повишени и искат да ми включат антибиотик...но можело това да е и от кортикостероидите...не се знаело. Не искам антибиотик Sad
Хубавото е,че засега няма да се ражда...ще избутваме вече дрн за ден Simple Smile

# 573
Да ви кажа и аз за грамажите - една моя приятелка роди миналия месец момченце - 3700 гр. Точно предишния ден беше на рутинния си преглед и док и каза 3000 гр. Е това е огромна разлика. Вчера моя доки като ми каза 2200 гр, хич не се вързах. Все пак няма как да е точно, след като му мерят главичката и така компютъра изчислява. Колкото и модерна техника да има, никога не може да даде точно.

petrohanka, имам уред за готвене на пара. Това е една от задължителните ми покупки за бебо, тъй като при варене много от витамините се губят, а с уреда се запазват.

# 574
Имам въпрос: Миналата седмица се коментира, че татковците имат право на 15 календарни дни отпуск от изписването на бебето, та .... къде го пише това ? -чл. ...ал.  
Иначе на мен днес много ми се вие свят и поддържам едно ниско кръвно, ама ще се оправя.

# 575
  • София
Kцlsches Mдdel наистина темата е доста актуална, само незнам като дойде момента как ще го бъде ама ще трябва да се съобразат колкото и да не им се иска ...

Канарче, радвам се че сте оки с бебките  Hug а за хемоглобина не се тревожи, ще се повиши сигурно с хаповете, аз съм пия желязо вече месец и нещо, може би и два, важното е бебките да на ок и да постоят още на топличко  Hug

Аз сега чакам ММ да си дойде от работа и да отидем малко да понапазаруваме разни нещица за хапване... а аз съм гладна та знае ли се  hahaha

розинка виж това
и кодекса на труда Чл. 163.

# 576
Kцlsches Mдdel [/b] на мен термина ми е 4 юни , но все имам предчувствие, че бебо ще изкочи между 15 и 20 май  Rolling Eyes а една прителка ми вика "Ооо Алекс чакай го на 17 май" малко странно ми прозуча, ама с нейните предчувствия 3 бебета позна кога ще се родят  Shocked така че нищо чудно и за моя беборанчо да познае.
Освен и ние да дадем нашите прогнози и да видим кой е познал верния резултат  Mr. Green

За готвенето на пара и аз много искам да си купя, но все още се въздържам, т.к. не знам дали ще го ползвам реално. Иначе е полезен, но си трябват рецепти и т.н. Иначе гледах и един на Филипс-Авент май беше. Режеш зеленчуците, вариш, после обръщаш съда с тях и ги пасира и пюрето за бебето готово Simple Smile

розинка в Кодекс на труда: Чл. 163., ал. (7) (Нова - ДВ, бр. 108 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) Когато майката и бащата се намират в брак или живеят в едно домакинство, бащата има право на 15-дневен отпуск при раждане на дете от датата на изписване на детето от лечебното заведение.

# 577
  • София
mgamisheva приемам всякакви предположения за дата, стига да не са свързани с преносване, че доки каза да съм се готвела 36-37 г.с. че има шанс бебко да стане по-големичък ако се преноси, съдейки по размерите на майка си и баща си /когато са били бебета/ и тогава ще е по-трудно илизането  Whistling

Ооо докато не съм забравила:
Време е за заглавие за новата ни тема, всякакви предложения изпращайте на ЛС

# 578
  • София
Аз също от 2 мес повтарям, че ще родя между 15-17 май- не знам защо ми са се забили тези дати в главата...никой не ми вярваше,но сега като ме гледа лекаря,каза че ндали ще изкараме до последната седмица на май,когато тр да ми е секциото по план.ама то аз бях сигурна и че чакам момчета,амА.... Grinning
На авент има стерилизатор,който е комбиниран с кошничка за зеленчуци на пара-чувала съм че е гот,стиг вече да не си си купил стерилизатор...

# 579
Аз имам един въпрос по повод отпуска на бащата след раждане ... 15 работни или календарни дни !!!

# 580
Здравейте, мами! Да се запиша и аз в темичката, малко късно, но ви чета от началото  Embarassed Терминът ми е на 16 юни, втора бременност, очакваме момченце.

Моята док никога не ми казва размерите на бебето (с предната бременност също). Последният път много настоях, защото дъщеря ми се роди 4 кг, а тя ми каза "Няма такъв умен уред, който да каже колко е бебето. Все пак мерим кости и никой не отчита мускулна маса и подкожни мазнини"

Алекс, с предната бременност терминът ми беше на 16 януари. Но аз бях решила, че ще раждам по Нова година, нали масово жените раждат малко преди термин. Само че родих на 22 януари. По едно време имах чувството, че всички родиха само аз си ходех бременна. Мисълта ми е, че последните дни минават много бавно, особено ако се настройваш всичко да минава по-рано  Hug

Момичета, живот и здраве ще захранваме през зимата, когато няма да има домашни зеленчуци. А когато зеленчуците станат, голяма част от бебоците ще са на кухня. Уредът за варене на пара е хубава инвестиция само ако смятате след това да си готвите на него.

# 581
момичета аз да се похваля ММ днеес пак ме изненада  newsm44 харесахме си едно много сладко боденце от тези с надписите и ММ зел че го поръчал без да ми каже и хоп днес ми го носи за изненада  smile3521 ето линк ако някой иска да го види   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=376606249078459&set= … ype=3&theater

# 582
  • София
Нас нА едно у-ще за брем ни посъветваха да здмразим зрленчуци и плодове за зимата-идеята мн ми хареса и мисля да го направя

# 583
Много благодаря момичета Hug по повод уреда за на пара,

мисля че ще си взема един на три нива да си готвя и за нас и за бебо. Изчетох тука разни мнения дали е вкусно или не,нещата ставали малко по-безвкусни(говорят за месото),но пък били по здравословни и вкусовете били по-наситени за зеленчуците,освен това част от витамините си отивали със сока,но и вредните химически вещества,нитрати,пестициди....което си е супер.

Зачетох се в тая тема за гледането на бебето от цялата рода  Shocked и направо се зачудих как не идва на акъла на хората да оставят малко на спокойствие родилката.Като се замисля нашите ще спят за изписването вкъщи,но на другия ден мисля да ги пращам кой от къде е понеже ще чакаме педи да дойде да обяснява,и да свикнем тримата един с друг.

канарче и на мен ми бяха вече два пъти леко завишени левкоцитите,но доки каза че било нормално и това за бременни newsm78 дано всичко е ок и да ги подържиш още малко на топло.

cveti891 много сладко боденце Hug

Дейзи добре дошла  Hug и леко бременеене

# 584
За зеленчуците- определено мисля да замразя зеленчуци от градината на вилата. То и като се замразят им изчезват много витамини, но поне няма да купувам нитратни такива.По мои сметки захранването(живот и здраве) ще се пада точно Декември-Януари.
На лекар- другата седмица чак, нека вляза в 30та седмица.

С миналата бременност имаше желаещи да остават да ми помагат, но аз ги отпратих и си бях на спокойствие, много добре ми дойде. Сега пак ще съм си на спокойствие, защото няма и кой да остава вече да помага- освен баща ми, но той отговора си го знае какъв ще бъде  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт