През ЮНИ моето тумбаче, ще е вече малко пеленаче!

• 26 949
  • 731
  •   1
Отговори
# 555

Въпреки, че като се замисля, то това е след 2-3 седмици  #Crazy
Леле, Алекс, ама наистина!  Crazy

# 556
Мечо Пух, на коя дата са внесени в НОИ документите, че моите болнични за март още не са платени?

На 28ми Март е внесен, но е болничен за Февруари.

# 557
  • Sofia
Размерите наистина са относителни - при меренето дори да се мръдне с 1 мм и стават големи разлики, а и съм чувала от познати реални случаи с разлики от поне 300-400 грама; така че и варирането с 1-2 седмици напред/назад (стига да не е постоянно) е относително;

На мен за водите нищо не са ми споменавали, но малко ме притесни степента на зрялост на плацентата, която ми бяха написали при последния преглед; питах докторката специално за това - според нея е ок, въпреки че се разминава с писаниците из интернет... ще видим... следващия преглед е след 2 седм, но днес ще ме гледа кардиолога и все пак ще го видя бебока  Laughing
Напоследък наситина има разлика - някои дни е много активен, а други - много кротък и ми изкарва акъла...

Ние също взехме количка Baby Design (Lupo) 3в1 и се надявам марката да е сполучлива за цената си; спряли сме се на модел креватче в 2 магазина и сигурно скоро ще поръчаме/вземем единия вариант; имам и помпа с шише, както и 1 комплект за изписване (при покупката на количкта в магазина ни дадоха подарък за 50 лв да си изберем нещо и реших едно комплектче да имаме, пък може  и с друго да го облечем)
След като си направих списъка и се ориентирах кое от къде ще взимаме (или кой какво ще ни даде) някак ми е по-спокойно и вече си казвам, че има време; до края на април ще съм на работа и след това през май ще се отдам на почивка, малко пролетно почистване и пазаруване, така че да може юни вече да нямам нищо за вършене и само да почивам и да чакам бебока  Simple Smile

За старите методи при децата - все пак да не забравяме, че така са отгледани много повече и по-здрави деца от колкото в днешно време (не че смятам да ги прилагам) и че в днешната химизирана среда едва ли има нещо полезно... а всеки гледа при необходимост да се обръща към народна медицина и бабешките методи  Peace
Днешната лекция в Мола за вредните съставки си беше показателна в какъв свят живеем и самите ние какво предаваме на децата си още преди да се родят  Peace

# 558
Здравейте мами,

малко се отклонявам от бебешката тема,но исках да ви попитам някоя от вас има ли уред за готвене на пара и дали го ползва успешно.Много ми се иска да си взема,особено и за готвенето на бебешки ястия,както и за следродилната диета та...

Относно размерите на бебетата и аз мисля,че е до техника и до измерване,наистина ми се струва голяма разликата в една и съща седмица бебетата да имат с по кило разлика,но кой знае newsm78

И да се похваля от днес влизам в 8 месец,ако се счита 31 седмица за 8ми Simple Smile,че още не ми е много ясно с тия броенета,ама то няма значение Mr. Green

# 559
  • София
Алекс, ти на коя количка се спря накрая?
krisskata, къде да отида да гледам Baby design колички на живо? В кой магазин има най-добро разнообразие?

# 560
  • София
mariana__m аз реших да вземем на Чиполино някой модел /още се колебая кой от 4 варианта/ иначе за Бейбото аз го гледах в Люлин в магазин Слънчице - намира се близо до метрото и Била

petrohanka
айде и ти в отбора на 8 месец  Heart Eyes още малко остана  Hug

Kцlsches Mдdel
на мен термина ми е 4 юни , но все имам предчувствие, че бебо ще изкочи между 15 и 20 май  Rolling Eyes а една прителка ми вика "Ооо Алекс чакай го на 17 май" малко странно ми прозуча, ама с нейните предчувствия 3 бебета позна кога ще се родят  Shocked така че нищо чудно и за моя беборанчо да познае  .
Та по този повод си мисля, че то време не остана, а ММ продължава с неговото "има време"  hahaha и го питах е добре де до кога ще викаш има време - докато бебко се роди ли  hahaha Ужас направо  hahaha

# 561
Петроханче, имам на Beaba, бебешкия уред за готвене на пара. Много бързо и хубаво ставаха разни пюрета на него. Друг е въпросът, че изобщо не се котираха при моето диване. Whistling

Alex, ще е интересно да се види дали твоята дружка ще познае! Heart Eyes
Още нищо ли не сте взели за бебето? Ти показа ли на ТМ списъците да се шашне малко? Mr. Green

# 562
Ади,този магазин Некст само в The Mall ли го има...? Нещо не се ориентирам...   bouquet

# 563
  • Sofia
mariana__m - от този магазин Слънчице ние взехме Лупото, сайта им е http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?cPath=61&products_id=463
Мисля, че някои от другите модели бяха по-нисички / дребнички, пък аз съм 1.7, а ММ 1.9 м и определено не сме дребнички и някак не ни паснаха тези модели  Simple Smile
Обиколихме и няколко други магазини, но всеки си предлага модели на 3-4 марки примерно и няма как да видиш голямо разнообразие от марки на едно място (на живо)

# 564
  • София
Петроханче,майка ми има такава кошничка и много я ползва,аз няма да взимам и ще варя,но съм си поръчала пасатор,че моя гръмна.
For the girl, мисляче е само в the mall, на 2 ет. От страната на deichmann

# 565
  • София
Kölsches Mädel ооо показах, показах, даже вече сигурно знае на изуст от къде какво трябва да се вземе  hahaha иначе до момента имаме комплект за изписване, за мен нещата за болницата, помпата и шишетата, хигиенен комплект + капарирано легло. Като имаме обещани кошарка + матраче, стерилизатор, бебефон и шезлонг. Нашите близки ще ни подарят столчето за кола и активна гимнастика, и остава да си доплатим креватчето, да вземем количката и още някои дребни нещица + като одеалца, чершафки и нещатата за къпане. Той сигурно затова ММ не дава зор, защото знае че всичко съм организирала и го кара лежерно и спокойно  hahaha
Иначе аз съм решила да не купувам повече дрешки /както казах имаме само  комплект за изписване + 2 по-големки бодита, чакам поръчката на органичните бодита от Ади и това ще е с дрешките до партито, после ако има нужда ще се докупуват, само ще взема няколко чифта ръкавички, чорапки и някоя и друга пеленка/

# 566
Kölsches Mädel много практично изглежда това,но аз мисля да взема не само за бебето,но и за нас,но добре че ми напомни Naughty,че мога да поръчам и от амазон, че гледам само в техномаркет,а на техните сайтове може да има по-добри оферти Hug като не съм свикнала с чуждите сайтове още и все ги забравям,а нали за това си направих и виртуалната карта Mr. Green

# 567
Хей, Алекс, ми вие сте почти готови! Мъжът ти верно затова не  се е притеснил толкова! Laughing

Оф, не знам за вас, обаче аз мразя и в червата скайпа и то най-вече разговорите с роднините! #2gunfire Ползвам го обаче, трябва ми по работа. Уж все се крия, но го забравям отвреме навреме.
А за хората, имам чувството щото е без пари, и почват да разтягат едни локуми за пълни глупости!
Ей на сега: леля ми има малко детенце, което днес става на годинка. Прибрала се от работа ( в чужбина е) и вместо да тръгне да оправя празника на детето, седнала на компа и ме занимава с празни приказки, как сме, що сме! Аз съм си виновна де! Турвам един inivsible status да ми е мирна главата!  Crossing Arms

Петроханче, питай в амазонската тема. Там със сигурност ще могат да ти препоръчат марка и модел.  Peace

# 568
  • София
Мамчета,аз имам един счетоводен въпрос и понеже не искам да занимавам всички ви ще го сложа като скрит текст,ако има някоя мама, която да ме посъветва ще се радвам Simple Smile
Скрит текст:
Самоосигуряващо се лице съм в ЕООД(отделно съм на тр.договор в друга фирма),става въпрос за ЕООД-то(където съм собственик и управител),няма назначен персонал,а ми предстои излизане в майчинство.Незнам дали трябва да назначавам друг управител или прокурист веднага с издаването на 45 дневния болничен, или това става след 410 дни болничен.

# 569
Една много актуална тема в Дом и Семейство  Mr. Green: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=712605.0

Общи условия

Активация на акаунт