През ЮНИ моето тумбаче, ще е вече малко пеленаче!

• 26 955
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
Veni_Vivi, мисля, че няма за какво да се притесняваш. Ако капнеш малко кафенце в млекцето, което пиеш, ще видиш как ще се раздвижи Simple Smile

А и нали казваш, че е ритала много тия дни по време на пътешествието, сигурно сега си почива.

# 541
  • Paris, France
Здравейте, мами, пак се включвам, не успях да ви изчета, но се надявам скоро да наваксам.
Върнах се сега от фетална и съм в шок - бебето е 2,4 кг!!!  Shocked
ММ и майка ми влязоха с мен, то не че нещо се виждаше особено, вече ехографът не можеше да го обхване и ни показваха само отделни органи. Всичко е наред, жената ме пита сигурно 3 пъти дали нямам диабет.
Сега се прибирам вкъщи и започвам да събирам багажа за болницата, защото се шашнах сериозно. Майка ми донесе доста неща от БГ, включително и нощници с копчета и сутиени за кърмене, които тук са на безбожни цени и май само някакви козметични продукти остана да се добавят (поне за багажа).
Малко е плашещо, че е толкова голямо бебето, обаче аз се радвам, защото в крайна сметка важното е да е здраво, пък после дали ще има големи мъки по време на самото раждане... както дойде. Simple Smile

# 542
Ами по принцип нали имат 15 работни дни да го изплатят от НОИ. Лично на мен все около 15-я ден, не е било по - рано. Но можеби при всеки е различно.  Simple Smile

# 543
fashionmama, няма страшно - отгледано бебе Simple Smile Нашето беше 1700 кг. в края на 29 седмица, а гледам, че ти си в средата на 32.

# 544
Veni_Vivi не се притеснявай. Щом усещаш детето няма проблеми. Спокойно само. Притеснително е, ако няма никакво движение.

fashionmama много зависи от това как се мери детето. Доктора, който ме следи много точно го мери, или поне точно мереше Тео, т.к. като се роди беше същите кг както от ехографа. Деня преди секциото ме гледа друг лекар, който го изкара над 5кг. Тео се роди 3960. Така че много зависи как е застанало, как са го премерили и т.н. Гаранция, че в момента е толкова няма никаква.
И това и към майчетата, които се притесняват, че децата са с различни мерки по седмици на глава корем и т.н. - няма гаранция, че са хванали точно мерките.

И на мен много ми се спи днес.
Някой да ходи утре в Лабиринт на лекция?

Хубав ден и си живейте живота спокойно!   bouquet

# 545
veni_vivi, don`t worry, аз имам една апликация на телефона, която всеки ден ми дава разни съвети и примерни размери и там съм чела, че около 30 седмица трябва сутрин и вечер да се броят по минимум 10 движения за еидн час. Ако са по-малко, тогава трябва да се свържеш с лекар, а ако са повече е супер  Simple Smile. Така че според мен нямаш повод за притеснения  Hug

# 546
  • Paris, France
Мерси, момичета за успокоението, аз не че съм се панирала много, ама точно както днес си говорихме с ММ за упойките и като ми казаха 2,4 кг и първата ми реакция беше: ооо, 100% ще ползвам упойка! Simple Smile))

# 547
  • София
Мерси, момичета за успокоението, аз не че съм се панирала много, ама точно както днес си говорихме с ММ за упойките и като ми казаха 2,4 кг и първата ми реакция беше: ооо, 100% ще ползвам упойка! Simple Smile))

Не ми четеш постовете ей  Crossing Arms , нали писах назад, че малкия го изкараха вчера 2500 кг  baby_neutral

# 548
fashionmama, не се притеснявай, и на мен ми казаха, че девойката по-едричка върви, ама...няма лошо. Да са живи и здрави!

mgamisheva, аз смятам да ходя на лекцията в Лабиринт, ако искаш да се уговорим нещо и да отидем дружно Simple Smile

# 549
  • София
Да ви имам проблемите....
Аз какво да кажа като моето е 1200г да зема сега да се тръшкам ли?  Crossing Arms

П.С Ходих в Некст - за по-големи момченца имаше само боклуци и дори и те не бяха особено евтини. Но бебешките бяха наистина много намалени, само дето са останали само мега мънички размери, така че for girls who ride направо отиди на място и си накупи нещица за Явор.

# 550
Здравейте момичета.  Hug
fashionmama   и kleche нека са здрави пък колкото и да тежат. Simple Smile Peace И аз като adelina_bg да се тръшкам ли като нашата госпожица е по-малка.А съм в 30-та седмица.
За количката и ние харесахме Baby Design като foxy_24.Даже вечерта след като я побутах в магазина я сънувах  Laughing (бях ви споменала преди около2-3 седмици).Само,че се колебая между зелената и лилавата.
За мазането с всякакви бабини дивотии съм предупредила наред,че да не чувам за такива неща,а какво остава някой да го прави.ММ каза:"Ако нещо не ти харесва как го прави майка ми за детето ,само ми кажи веднага да я спирам" .Потресена съм от разказите  ви.Кръв,мас,сол  Sick.
В неделя ММ като се размрънка да ходим да купуваме кошарата, #Crazy .Отказах го -рано е още.пък и нямаме кой знае колко място,че да стои празна в нас.Иначе се уредих с матрак,завивки,обиколници на страхотно ниски цени.(Ще вземе на матраци ТЕД)   newsm44

# 551
  • Paris, France
kleche, нали ти казвам - не мога да ви изчета и пуснах само коментара, пък после се върнах и видях, че и ти си с подобен случай, ама момичетата щом викат, че няма проблем, аз мисля да не се шашкаме особено. Но за всеки случай ще си оправя багажа, то си е и време де... Simple Smile

# 552
  • София
kleche, нали ти казвам - не мога да ви изчета и пуснах само коментара, пък после се върнах и видях, че и ти си с подобен случай, ама момичетата щом викат, че няма проблем, аз мисля да не се шашкаме особено. Но за всеки случай ще си оправя багажа, то си е и време де... Simple Smile

Няма проблеми, аз само се пошегувах  Laughing И аз понякога нямам време или чета по диагонал  Peace Аз пък няма да стягам чанта  Crossing Arms

# 553
fashionmama, и аз хич не вярвам как мерят кг тия ехографи. Много ме впечатли разликата при for girls who ride. Когато писа, че са й изтекли водите и влиза в болницата, и й бяха претеглили с ехографа бебо към 1300гр уж, а като се роди малкия Явор се оказа че е 860гр (по спомен). Такава голяма разлика, как да им вярваш... Пък и ти си си вече осми месец. Утре ще видя моя колко ще го измерят.
За тези движения - 10 за един час, това много относително ми се струва. Ми аз обикновено с часове не го усещам бебо - предполагам, че тогава си спинка мъника. После пък като се събуди ме побърква - по над 50 движения за 1 час усещам  Crazy

# 554
  • София
Здравейте  и от мен момичета.
Браво за големите бебчета - според мен е нормално да се по толкова, все пак сме вече в 8 месец.
Аз следя по една табличка в нета + една табличка в една книйка и горе долу трябва да се по толкова, така че няма място за притеснения.

Аз даже вчера се ядосах, че ММ казал на баба си, че ние сме 1806 гр и тя казала че сме били прекалено малки. А това са мерки от началото на 31 седмица,пък и аз съм супер дребна .като изключим сега дебелината покрай бременността/ . Вярно жената е била /мисля/ акушерка навремето, ама съм 100 % сигурна, че ММ не е казал коя седмица сме , предполагам е казал че сме в 8 месец и тя веднага е направиила изводите че сме малки, а от от 31 до 35 седмица е бая време, като се има предвид, че сега трябва да качват бебчетата по приблизително 200 гр на седмица

И така, а за багажите - има време, за къде бързате, след 34-35 г.с. ще се стягаме за родилното, преди това никакви багажи да не чувам  Naughty
Въпреки, че като се замисля, то това е след 2-3 седмици  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт