КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 27

• 36 242
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • София - Варна - Бургас
здравейте,

Аз съм съвсем начинаеща в знанията си в хомеопатията. А и от един месец стартирахме посещения при хомеопат и съответно лекуване с хомеопатия на сина ми. Общо взето историята ни е, че Гоги допреди да тръгне на ясла беше едно много здраво дете, но от ноември тръгна и от тогава се започна всеки месец боледуване и ми писна да му изписват едно и също всеки път. Два пъти беше на антибиотик, който можеше и да му го спестят, но за всеки случай.

Темата ми е изключително полезна и определено много ми помага да се ориентирам и да съм информирана.

Цвети добре дошла,

За Антибиотиците, напиши в Гугъл: "СЗО  Антибиотици" и виж какво ще ти излезе!

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 21:24 от Aleksander

# 91
Споделям за пиелонефрит, който върви към излекуване. Последното изследване на урината показа единични бактерии, а преди седмица бяха 10^4.

По повод споровете от последните страници, мисля, че медицинските познания на хомеопата могат да бъдат само от полза в лечението. Колкото и подходите да са различни.
Имам база за сравнение между хомеопат, който си нямаше грам понятие от нищо, свързано с медицината и хомеопат с изключително богата медицинска култура. Разликата е огромна - и в общуването, и в лечението, и в резултатите.

# 92
  • София
Вместо "запис" да кажа, че няма нито едно изследване, което да доказва връзка между дългото кърмене и каквато и да е патология или трудности на детето и на възрастния след това. А такива изследвания са правени от производителите на АМ, сещате се защо. Повечето бозайници кърмят малките си докато сменят млечните зъби с постоянни  Wink

Познавам Фройд (т.е. творчеството му) и смея да твърдя, че той се е развивал и променял идеите си с времето. Така че може и ние да надградим някои неща.

Аз съм кърмила малкия до 2г. и 7-8 месеца и смея да твърдя, че е едно от най-здравите деца, които познавам. Е, все пак също така се лекува само с хомеопатия или с нищо.

# 93
Но разбира се. Peace
Разполагаме и с хиляди изследвания и статистики колко полезни са ваксините в своята превенция...
Повечето бозайници впрочем раждат малките си "почти готови". Човешкото бебе се ражда недоносено, дори в 9 месец. За да се роди "еквивалентно" на едно животинче, трябва да стои доста дългичко в майката, но после просто няма как да излезе. Човешкото бебе в сравнение с останалите животински видове е безпомощно за най-дълго време. Прекалено дългото кърмене може да е фактор, но не единствен, разбира се. И обикновено детето си дава индикации за проблем.
Но някак не ми стои в момента да сравнявам инстинктите и Аз-ът. А и на човешкото бебе му трябва около година за зъбките, не се ражда със зъбки, нито му порастват в първите месец-два. Надявам се наистина някой ден момиченцата да не търсят в мъжете си бащите си, нито момченцата ...т.н. Simple Smile
Хм...сетих се за медорин и екзалтацията на прелатентното либидо, което в подкрепа с прекалено дълго кърмене крие риск от силен Едипов комплекс.
Извинете, вината си е моя. Дадох прекалено несмилаема информация. Оттеглям се от подтемата в темата. И без друго тази подтема бе чист спам.
Ако някой съм засегнала, простете.  Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 23:53 от Мечка Малинарка

# 94
Хахаха, Мече, с две думи - я марш при хомеопатите!  hahaha /Това е шега, надявам се, че ме разбра правилно./
Моят хомеопат ми е казвал, че когато реша да спирам с кърменето ще помогне. Явно лекарството ще е за мен, защото детето не е било на интервю.  Peace

# 95
Здравейте, може ли някой да ми препоръча хомеопат в София, ако е възможно в центъра или посока от центъра - Красно Село? Искам да заведа децата, защото голямата е с хронична хрема, която от нищо не се оправя, а малката явно започват да я мъчат зъбките и не може да спи. Благодаря предварително!   bouquet

# 96
  • Sofia
Гледах по Бтв предаване за хомеопатията и казаха,че на 9 април ще има лекция в София,но не казаха къде,в колко часа...знаете ли нещо по въпроса

# 97
Гледах по Бтв предаване за хомеопатията и казаха,че на 9 април ще има лекция в София,но не казаха къде,в колко часа...знаете ли нещо по въпроса
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=showNews;id=5556

# 98
  • Sofia
Благодаря   bouquet

# 99
Седмица на хомеопатията е и предполагам, че ще има много такива лекции.

# 100
да, аз с нетърпение чакам Мечето да каже също .... беше споменала нещо на скоро.

# 101
Попаднах на тема за уголемяване на бюста с... хомеопатия!  #Crazy  Зачетох се - момичетата пият едни безумни комбинации от по незнам си колко лекарства (5 гранулки от едното, 10 от другото и т.н.) и някои твърдят, че има ефект. Убедена съм, че не е безопасно, но нямам сили да пиша. Когато се опитах да обясня на майки, че не е безопасно да дават от боаронските "коктейли" или "профилактично" на децата си разни неща - ме отрязаха, че щом се продавали в аптеките, значи са минали някакъв контрол и освен това били хомеопатия - значи безопасни  Naughty
Досадна съм вече за всичките ми приятелки сигурно, но педиатрите им препоръчват осцилококцинум профилактично или разни тонзилотрени, хомеожени, коризалии... Няма мен да слушат  Rolling Eyes

# 102
Болест на щитовидната жлеза - присъда или диагноза? - момчето споделя своя опит и лечение с конвенционална и холистична медицина.

fata_morgana, и аз бях зачела онази тема и аз бях така  Crazy, но си мисля, че няма да има смисъл да се включваш там  Peace
Преди често получавах такива отговори - "Нали е хомеопатично, не вреди!"
Повечето от хората вярват безрезервно на лекарите си, на рекламите по телевизията, не търсят допълнително информация. В същото време децата им пият компотена хомеопатия /много ми харесва това Simple Smile/, оправят се за кратко, после пак се разболяват или пък са постоянно хремави и кашлящи. И родителите са доволни, че не пият антибиотици  Confused.

Последна редакция: пт, 05 апр 2013, 10:41 от Impatiens

# 103
няма смисъл ..... аз оня ден гледах колежката как си смуче бонбонки .... хем сме си говорили много, много обстойно по въпроса за ХЛ ....

# 104
Все си напомням за непоисканото добро, ама... като не иска да те чуе човек, колкото и да му сдъвкваш една информация - няма смисъл.
Преди няколко дни си говорим са една мама по повод ХЛ - те ходят при "боаронец" и ми се оплаква как ги викал през няколко дни за преглед (и 50 лв) и вече имат една торба лекарства. Деликатно се опитвам да обясня разликата между класическата и боаронската хомеопатия, за подтискането. Тя слуша и задава въпроси уж - какво можело да стане на детето, ама те били доволни, нейни приятелки също били доволни от д-рката. В един момент идва мъжът й и тя му казва: "Ела да чуеш, не са доволни от нашата! От хомеопатията можели да му се увредят дробовете!"  Shocked  За сведение - тяхната хомеопатка не съм я виждала никога.

Общи условия

Активация на акаунт