Хормонални изследвания

• 55 386
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
мц20.06- 27.06 доминантен ф-л  на 1.07. ову тест +   на 5.07 жълто тяло  на 8.07 прогестерон 82.5 и бета ЧХГ 0.10
на 11.07 този тест бета ЧХГ 2.28
Много Благодаря

# 361
  • София
red shoe, моят лекар на 3-ят ден от МЦ ми беше казал да направя тези - FSH, LH, E2, SHBG, DHEA-S, 17-OH-прогестерон, Тестостерон, Андростендион, AMH /Анти-Мюлеров хормон/ и Inchibin B.

denis_d, извинявай, че нахалствам, но исках да чуя и твоето мнение относно ЦС на тръбите. След прегледа при Д-р Владимиров, той ми каза, че е излишно да правя ЦС на тръбите, т. к. на есен започваме процедура Икси, ти как мислиш нужно ли е ? Пропуснах и да попитам доктора дали да продължавам да пия Фемостона при условие, че с това високо ниво на FSH не може да кандидатстваме по фонда, ти какво мислиш, да си доизпия ли хапчетата или да ги спра ?
Благодаря ти предварително за отделеното внимание.

Да, няма смисъл от ЦС - при теб ще поставят ембриона/-те  директно в матката/ ембриотрансфер/ за да се имплантира/-т  / в нейната стена/

Доизпий ги Simple Smile

# 362
  • Бг
denis_d, сърдечно благодаря   bouquet. Да, и аз така разбрах, че директно в матката ще е ембриона.
А дали мога да пия Инозитол и NAC на своя глава, или трябва да се консултирам преди това с доктора. 

# 363
  • до най-прекрасния мъж
Дениз, направих консултацията с доктор. Изписа ми бромокриптин по схема 1/4 сутрин и 1/2 вечер за 20 дни, после по 1/4 сутрин и вечер за 20 дни и накрая по 1/4 дневно за 30 дни. В понеделник ще направим скенер на главата, да видим какво е положението.

# 364
Извинявам се, че се включвам с мнение по въпрос, който не е зададен към мен и който не се отнася до хормоните, но доста съм чела по въпроса, пък и самата аз минавам по този път.
Независимо, че се прави ИКСИ, за което тръбите не е необходимо да са проходими, то ЦС е задължителна - трябва да се види да не са нагънати и образували хидросалпингс, чието присъствие драстично намалява шансовете ИКСИ-то да е успешно. Alexa_a, на твое място бих настоявала за ЦС - прочети малко из нета и ще се убедиш в това, което твърдя.

Последна редакция: пт, 12 юли 2013, 13:04 от Mometo*

# 365
  • гр. София
Да, ако има хидросалпингс, това пречи за успешната имплантация на ембритата. Аз препоръчвам с две ръце ЦС!

# 366
  • София
denis_d, сърдечно благодаря   bouquet. Да, и аз така разбрах, че директно в матката ще е ембриона.
А дали мога да пия Инозитол и NAC на своя глава, или трябва да се консултирам преди това с доктора. 
Да, може
Попитай го - все пак той е твоя лекар Simple Smile
Д-р Владимиров е много добър специалист, а Д-р Белчева беше моят АГ преди да отиде при него / много я харесвам  Hug и обичам/
В добри ръце си -  стискам палци и чакам с нетърпение новини Simple Smile

# 367
  • София
Дениз, направих консултацията с доктор. Изписа ми бромокриптин по схема 1/4 сутрин и 1/2 вечер за 20 дни, после по 1/4 сутрин и вечер за 20 дни и накрая по 1/4 дневно за 30 дни. В понеделник ще направим скенер на главата, да видим какво е положението.

Сигурно много се притесняваш, пожелавам ти да няма нищо на ЯМР, но ако случайно има - от  лекарствата ще изчезне
Ще чакам новини Simple Smile

# 368
  • до най-прекрасния мъж
Да, доста ми е притеснено, но в крайна сметка, като знам, че това е една от крачките към моя бебо, ще изтърпя, каквото е нужно. Само да си гушна здраво бебче.

# 369
Здравей, Денис! Днес (3-ти ден от МЦ) правих следните изследвания, повечето от които са готови. На лекар съм чак на 19.07, така че би ли ги коментирала. Притеснява ме високата стойност на FSH.

http://tereros.snimka.bg/trifon-zarezan/nov.764071.30974471.big

# 370
Здравейте, искам да попитам на кой ден се прави антимюлеровия хормон, защото трябва да го направя и след него и ЦС която не съм правила от години, та и за нея нищо не се сещам

# 371
Здравейте, искам да попитам на кой ден се прави антимюлеровия хормон, защото трябва да го направя и след него и ЦС която не съм правила от години, та и за нея нищо не се сещам

Аз го правих на 14 ден, защото ми каза АГ-то, че няма значение в кой ден от МЦ ще го направя.

# 372
И аз така знам, че няма значение на кой ден се изследва. Аз го изследвах на 3тия ден , заедно с останалите хормонални изследвания.

# 373
  • София
Здравей, Денис! Днес (3-ти ден от МЦ) правих следните изследвания, повечето от които са готови. На лекар съм чак на 19.07, така че би ли ги коментирала. Притеснява ме високата стойност на FSH.

Да, само ФСХ е висок
На колко си години?
Ако не е от годините - нещо пречи на О. и ФСХ се форсира за да стимулира образуване на доминантен фоликул
Може да е и нещо инцидентно

# 374

Да, само ФСХ е висок
На колко си години?
Ако не е от годините - нещо пречи на О. и ФСХ се форсира за да стимулира образуване на доминантен фоликул
Може да е и нещо инцидентно

Благодаря ти, Денис! На 28 години съм. Не знам дали изобщо имам овулация ( по графика на БТ - май, че няма О.). Февруари месец тази година ходих на фоликулометрия, имах доминантен фоликул, който се развиваше добре, видя се и жълто тяло, прогестерона на седмия ден след О. беше добре. В петък съм на лекар за коментар на тези изследвания, както и за цитонамазка и микробиология. Тогава ще го питам и за овулацията да я проследим.
 А какво може да пречи на О ?
И друго искам да те питам: за Естрадиола - не е ли малко висок? 70.20 pg/ml при референтни стойности за фол. фаза 27 - 122 pg/ml. Да той е в референтните стойности, но четох, че е добре да не надвишава 50pg/ml на 3ти ден от МЦ.
Имам един аборт по желание преди няколко години. Назначени са ми и други изследвания: Анти-овариални антитела, Анти-зона пелуцида антитела, НК клетки и тромбофилия и мутации основен панел. Тези обаче ще са готови по-късно

Чакам и резултатите от Инхибин В и АМН и пак ще те помоля за коментар, може би в понеделник.

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт