Хормонални изследвания

• 55 266
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Здравей, Денис ... обещах да ти пиша след консултацията на мъжо и мен с ендокринолог. На мъжо изследванията му са добре. Каза, че според нея тези повишения са незначителни и за сега не му предписа нищо. Инежкциите, които ни бяха предписани от Уролог-а в Пловдив, каза абсурд. Андрозитола си го пие - той не вреди.
При мен .. за жалост, потвърди диагнозата Хашимото .... продължавам с Л-тироксина, но ми усили дозата .. всъщност ми направи една схема ... края на май съм на повторни изследвания и така.
Беше каза да пиша след срещата си с нея и затова се отчитам Simple Smile
Благодаря ти за всички!  Hug

# 76
  • София
Здравей Денис

днес моята приятелка си взе резултати от хормонални изследвания,но нещата май не са никак розови Sad,изследвания са пуснати на 3 ден от цикъла,моля те да си кажеш мнението .Благодаря предварително  bouquet

FSH -53,7    (3,85-8,75)
 LH -30,84    (2,12-10,89)
 TSH-1,15     (0,34-5,65)
пролактин -5,86  (2,80-29,20)
естрадиол -55   (24-114)

ЛХ и ФСХ са доста високи и показват проблем или с яйчниците или с Хипофизата - лекар трябва да прецени. /ако не е била на някаква ХЗТ /На колко год. е?

Пиши ми какъв е коментара на лекаря.
Дано да няма сериозен проблем

# 77
  • София
Здравейте!
Ще се радвам, ако коментирате и моите резултати от изследване. Правени са на 3-ти ден от МЦ. Благодаря предварително!
FSH ( Фуликул Стим. Хормон ) 15.2 U/l    - Ж: фол. ф.  2.9-12.0; овул.  ф. 6.3-24.; лут. ф. 1.5-7.0; мен. 17.0-95.0.
TSH ( Тиреотропен Хормон ) 5.88 mU/l   - 0.25-5.0
fT4 16.66 pmol/l   -  10.6-19.4
Estradiol 70 pg/ml  - Ж: фол. ф. 18-147; овул. ф. 93-57;, лут. ф.  43 - 214, мен.  до 58

ТСХ е висок - показва Хипофункция на ЩЖ /трябва да е под 2.00/
ФСХ е висок - най-вероятно ТСХ подтиска О./ или друг хормон/ и от там ФСХ се повишава.

Добре е да се пускат ФСХ, Е2 и ЛХ

Трябва да посетиш Ендокринолог- да се открие причината за проблема и да се лекува- не се притеснявай, това се коригира с медикаменти

# 78
  • София
toito 
Много съжалявам за Хашимотото - дано да е нещо инцидентно и антителата да се нормализират / има доста такива случаи/
Изписа ли ти Селен?

# 79
svetulka7 

Антралните фоликули се броят на 2-3 ден от МЦ
Тези фоликули на 11 ден от МЦ показват ПК - за която, трябва да се търси причината и да се лекува 
ФСХ при ИЯР е висок
Как се установи този ИЯР?!
Инхибин, АМХ, чрез УЗ - брой  Антрални фоликули и MOD  - на 3 ден от МЦ

Привет Денис Hug
АМХ-то ми е 1,7 (на границата съм),а при преглед на 2-3 ден от цикъла винаги съм била с 2 антрални фоликула.Инхибин не са ми изследвали  newsm78
По време на двата ми ин витро опита съм правела-първия път 4 яйцеклетки,а втория път 5 бр.-всичките се оплождат,но явно имам некачествени яйцеклетки и не се получават нещата  Rolling Eyes

# 80
toito 
Много съжалявам за Хашимотото - дано да е нещо инцидентно и антителата да се нормализират / има доста такива случаи/
Изписа ли ти Селен?
Не, остави ме само на Л-Тироксин, като ми написа една схема, с която постепенно да увеличавам дозата ... 1седмица - 1хапче; 1седмица един ден 1табл и половина 1ден 1табл; след това 1седмица 1табл и половина и накрая още 1седмица - един ден 2табл 1ден 1таб и половина .... странна схема, но това ми каза да пия и началото на юни ще правим нови изследвания Simple Smile
Старата схема от ендокринолога от Пловдив ми беше ... 1седм по 1/2 а след това 45дни по 1табл

# 81
Много благодаря, Денис! А някои може ли да ми препоръча добър ендокринолог в София? Блогодаря предварително.

# 82
  • София
svetulka7 

Антралните фоликули се броят на 2-3 ден от МЦ
Тези фоликули на 11 ден от МЦ показват ПК - за която, трябва да се търси причината и да се лекува 
ФСХ при ИЯР е висок
Как се установи този ИЯР?!
Инхибин, АМХ, чрез УЗ - брой  Антрални фоликули и MOD  - на 3 ден от МЦ

Привет Денис Hug
АМХ-то ми е 1,7 (на границата съм),а при преглед на 2-3 ден от цикъла винаги съм била с 2 антрални фоликула.Инхибин не са ми изследвали  newsm78
По време на двата ми ин витро опита съм правела-първия път 4 яйцеклетки,а втория път 5 бр.-всичките се оплождат,но явно имам некачествени яйцеклетки и не се получават нещата  Rolling Eyes
  Hug

Трябва да се изследва и Инхибин В
АМХ може да е  паднал от Стимулациите.
Не се отчайвай и не се отказвай - понякога просто не се получава, дори всичко да изглежда нормално
Едва ли са некачествени яйцеклетките
Смело продължаваш напред Simple Smile

# 83
  • София
Много благодаря, Денис! А някои може ли да ми препоръча добър ендокринолог в София? Блогодаря предварително.

Д-р Начев

# 84
  • България
Здравейте!
Много се изненадах от последните си изследвания, тъй като през 2008 г. ТАТ беше 985, при реф.<34, освен да не го разчитам добре и да е било 98,5..., но при всички положения в момента е в норма:

TSH 1,96                                 реф. 0.34 - 5.60

fT4 11,21                                реф. 7.46-14.41

Пролактин/Prolactin 226,08     реф. жени:пременопауза70.81-566.46,

MAT/anti -Tpo/ >971,00           реф. < 12

TAT/anti-Tg/ 1,0                      реф. <4

Тъй като предстои процедура през лятото, предполагам ще е добре да направя контрола и след 1 месец, да не би да се повиши TSH?

Другото ми притеснение - В момента приемам само Сиофор и Неофолик /не съм пила никога еутирокс, освен след двата си положителни теста за кратко.../. При последния ми преглед ми предписаха и Огестан, предвид предстоящото ИКСИ. Прочетох върху опаковката, че не се препоръчва за жени с тироидни проблеми...

denis_d, моля за твоя коментар.
Благодаря!

# 85
  • София

Здравейте!
Много се изненадах от последните си изследвания, тъй като през 2008 г. ТАТ беше 985, при реф.<34, освен да не го разчитам добре и да е било 98,5..., но при всички положения в момента е в норма:

TSH 1,96                                 реф. 0.34 - 5.60

fT4 11,21                                реф. 7.46-14.41

Пролактин/Prolactin 226,08     реф. жени:пременопауза70.81-566.46,

MAT/anti -Tpo/ >971,00           реф. < 12

TAT/anti-Tg/ 1,0                      реф. <4

Тъй като предстои процедура през лятото, предполагам ще е добре да направя контрола и след 1 месец, да не би да се повиши TSH?

Другото ми притеснение - В момента приемам само Сиофор и Неофолик /не съм пила никога еутирокс, освен след двата си положителни теста за кратко.../. При последния ми преглед ми предписаха и Огестан, предвид предстоящото ИКСИ. Прочетох върху опаковката, че не се препоръчва за жени с тироидни проблеми...

denis_d, моля за твоя коментар.
Благодаря!

ТСХ е добре
МАТ са повишени - лекар трябва да прецени каква е причината и да ти назначи лечение / може да е нещо инцидентно, да не е Хашимото/
За Огестан -а , защото съдържа йод, а той провокира Хашимотото и затова лекар трябва да прецени дали в конкретния случай  добавката е подходяща
При различните организми заболяването се развива/протича по различен начин - така че от Хашимото до Хашимото има разлика и подхода трябва да е различен

Съдържа и Омега 3 - която е имуностимулант - някои лекари не позвояват да се приема при Хашимото

Пиши ми как е минал прегледа и какъв е проблема с ЩЖ, дано да е нещо моментно

# 86
Здравейте и от мен ! Simple Smile
Днес сутринта правих изследванията и вече са налице резултатите , но чак другата седмица съм на преглед . Моля ви за мнение , какво мислите ? Благодаря ви предварително !  bouquet

Клинична химия

ОГТТ (75g) 2 измервания
* Начална 5.4 mmol/L             реф.  3.5 - 6.1
* на 120 min 3.4 mmol/L         реф.   3.5 - 7.8

Имунология

Фолитропин (FSH)

ECLIA 6.48 mUI/mL

реф.стойности
ЖЕНИ:
фоликуларна фаза:
3.5 - 12.5
овулаторна фаза:
4.7 - 21.5
лутеална фаза:
1.7 - 7.7
Менопауза:
25.8 - 134.8

Естрадиол (Estradiol)
ECLIA 52.15 pg/mL

реф.стойности
Мъже: 7.6 - 42.6
ЖЕНИ:
фоликуларна фаза: 12.5 -
166
овулация: 85.8 -
498
лутеална фаза: 43.8 -
211
менопауза: <5 - 54.7
Бременност:
тримесечие 1: 215 - 4500
тримесечие 2: 801- 5763
тримесечие 3: 1810 -
13890

Пролактин (Prolactin)
* Пролактин (Eлектро-хемилуминисценция) 174.6 μUI/mL         реф.   127 - 637

Chlamydia trachomatis - IgG
ELISA  0.51 Index
реф.стойности
 <0.8 отрицателен
0.8-1.1 неясен
>1.1 положителен

Дехидроепиандростерон - сулфат (DHEA - S )
ECLIA 332.9 μg/dL              реф. 148 - 407

17 - OH Progesteron
ELISA  1.47 ng/mL

реф.стойности
Жени:
фоликуларна фаза: 0.1-0.8
лутеална фаза:0.6-2.3
овулация:0.3-1.4
след ACTH: Heart.2
Бременност 3-ти трим.:
2.0-12.0
Менопауза: 0.13-0.51
Мъже:
0.5-2.1

Тестостерон (Testosteron)
ECLIA   0.582 ng/mL

реф.стойности
Мъже: 2.8 - 8.0
Жени: 0.06 - 0.82

Андростендион (Androstendion)
ELISA 1.42 ng/mL             реф.  0.57 - 2.63

Инсулин - 2 измервания
ECLIA
* Инсулин начална ст. 8.98 μUI/mL           реф.  2.6 - 24.9
* Инсулин 120 min 15.05 μUI/mL               реф.   2.6 - 24.9

Изследванията са правени на 5тия ден от МЦ.

# 87
  • София
leni_to 

Нямаш ИР
Нямаш Хламидия / трябва да се пускат и двата Иг. - А и Г/
Не си пуснала ЛХ - той е важен и без него е трудна интерпретацията

17ОН Прогестерон-а е висок, но ДХЕА е добре - лекар трябва да прецени дали има проблем с Нб.Ж / според мен - няма/

Др. хормони са добре

Пиши ми какъв е коментара на лекаря

# 88
Благодаря ти , denis_d   Hug   веднага след консултацията с  доктора , ще пиша да споделя , какво е казал Simple Smile

# 89
Трябва да изследвам прогестерон между 21 и 24 ден от МЦ.  Във форума често срещам, че този хормон се изследва 7 дена след доказана овулация. При мен обаче няма да се следи кога ще е овулацията. Проблем ли е това, че няма да знам кога ще ми е О? Как да преценя на кой точно ден да изследвам прогестерона?  И ако може някой да ми обясни за какво се изследва този хормон?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт