Сдружение "Фридрих Шилер" - прием 2013 г.

• 78 945
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
transi1, не питам за задачите от миналата година, а само дали това -  "Правила за прием на деца в подготвителна група за извънкласна форма на обучение по немски език в Сдружение „Фридрих Шилер“ за учебна 2014/2015г." (публикувани са на сайта) е същото като аналогичните правила от миналата година.

Аз пък не бих пратила дете за проверка на IQ да се явява на тест от "Азбука на мисленето", защото моите уважения към Румен Генков, но задачите му са точен пример за изискване на шаблонно мислене по нечии стериотипи, в случая на автора Peace Лично мнение.
За сайта на сдружението ли става дума?
Миналата година липсваха тези неща:
- При подаване на заявление за кандидатстване родителят на кандидата предоставя целево
дарение, обезпечаващо разхода по провеждане на тестовото изследване, в размер минимум
10 лв.
Забравили са да сложат максимум????
- Непосредствено преди започване на тестовото
изследване, всеки кандидат получава от квестора един екземпляр на тест заедно с голям и
малък плик. Психологът прави разяснения на кандидатите относно попълването на теста. При
предаване на теста в големия плик се поставя изработеният тест, а в малкия плик се поставя
името на кандидата. На изработения тест и малкия плик квесторът залепва стикер с
индивидуални номера. Малките пликове се отделят и се предават за съхранение в касата от
административния директор. На всеки голям плик се отбелязват номерът на психолога и
номерът на квестора и се подписват от двамата.
Това също го нямаше. Не знам дали ще даде резултат.

Това е като миналата година
-Тестовото изследване включва и събеседване /писмено или
устно/ с един от родителите на кандидата.

Не видях да са публикували материалите за подготовка. По принцип родителите подготвят децата си по "Азбука на мисленето". Първата задача от писменият тест беше като първата в книжката(с охлюва-ако мога така да се изразя). Относно устния тест който беше миналата година от децата се изискваше да могат да смятат. Мисля, че имаше примери от миналата година. Нашата задача беше: В една кошница да се сложат 5 зеленчука и с един по-малко плодове.
Да са запознати със звуковият анализ. Имаше задача да се казват думи буква по буква. Мисля, че имаше и други задачи. Майките са споделили част от тях. По мое мнение без предварителна подготовка не може, защото изпита е от материал за деца от втора предучилищна (6,7 години) а децата кандидати са първа предучилищна (5,6 годишни). Ако майките започнат сега може да успеят да подготвят децата си. Би било добре тази година да има повече информация за изпитите и приема в съответните училища. Разбира се ще напомним на министерството ако има нередности. И така след 10-20 години може да има резултати Simple Smile. Успех на всички майки  bouquet

# 706
sisi73, благодаря. Значи няма съществени разлики.

Тази част с пликовете, още докато четох Правилата, доста ме озадачи. Звучи като кандидатстудентски изпит Laughing Надявам се да не искат от децата сами да си изпишат трите имена за малкия плик Crazy

# 707
sisi73, благодаря. Значи няма съществени разлики.

Тази част с пликовете, още докато четох Правилата, доста ме озадачи. Звучи като кандидатстудентски изпит Laughing Надявам се да не искат от децата сами да си изпишат трите имена за малкия плик Crazy

Мен ме притеснява звуковия анализ. Моята ги изговаря някакси на срички, не успява засега по букви.
Опитваме да упражняваме и събирането и изваждането, но все още ѝ е трудно. Дано имаме успех за Шилер и да успее на изпита. Но дори и да не стане, важното е да сме живи и здрави. Училище ще се намери.

# 708
  • София
Моята дъщеря също миналата година не знаеше добре звуковете и смятането,но се справи с изпита, на усния изпит ги питаха също за ляво и дясно, за цветовете, да изброяват предмети.

# 709
  • София
Здравейте,

Може ли някой да ми изпрати тази Азбука на мисленето, по която се готвят децата? Не мога да открия в нета, търсих и тук на първа страница Sad Ето мейла ahadgieva@mail.bg

Благодаря!

# 710
инсп. Гаджет много благодаря   bouquet
ToHu_ точно на предната страница питах и инсп. Гаджет услужливо ми даде този линк http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=622567.60

# 711
  • София
Много благодаря!   bouquet

# 712
Това е най-новата информация, качена в сайта на сдружението относно изпита:
http://www.schillerbg.org/Home/priem-v-sdruzenieschiller/priem-2014g

# 713
  • София
В интерес на истината миналата година кандидатите бяха около 500, което не прави 2 деца за място и да, има деца, които са покрили резултатите без специална предварителна подготовка.

# 714
Може ли някой да ми обясни какво е диференцирано въприятие, което ще проверяват? Видях на няколко места, че се посочва като критерий за училищна готовност, но на мен честно казано нищо не ми говори.

# 715
  • Средната земя
Има и още една промяна за изпита тази година. Подготвителни групи ще има
освен в 145-то, а също в 55-то училище.
http://www.schillerbg.org/Home/priem-v-sdruzenieschiller/priem-2014g

# 716
Здравейте и от мен
Смятам да подам другата седмица документи за кандидатстване в Шилер, разгледах подробно условията за кандидатстване и темата назад. Това, което не ми стана ясно е:
 - от колко задачи се състои изпита (или от колко модула)?
 - колко време продължава изпита?
 - ако някое дете не е разбрало дадена задача, може ли да пита допълнителни въпроси?
 - на какво трябва да се набляга най-много при подготовката (има ли задачи, които се срещат по-често от други)?

Аз разпечатах "Азбука на мисленето" от 2004 Sad, дали е проблем, че е издание на 10 г?
Няма никакви бройки дори и в книжарницата на НУКК, обаждах се да питам, казаха, че не знаят кога ще излезе и ако излезе, ще е за 2015 (търсете си я в интернет ми казаха)....

Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят.

# 717
Мисля, че няма особено разлика между отделните издания на "Азбука на мисленето". Единствено задачките малко са разместени по страници, и някои картинки са по-ралично оформени. Но вида на упражненията се е съвсем еднотипен

# 718
А някой да има представа колко деца ще приемат тази година?

# 719
А дали някой може да ми отговори на тези въпроси?

от колко задачи се състои изпита (или от колко модула)?
 - колко време продължава изпита?
 - ако някое дете не е разбрало дадена задача, може ли да пита допълнителни въпроси?
 - на какво трябва да се набляга най-много при подготовката (има ли задачи, които се срещат по-често от други)?

Rolling Eyes

Мерси

ПП Не знам колко деца (паралелки) ще приемат тази година? Минали години не са ли били по 9 групи от по 18 деца?

Общи условия

Активация на акаунт