Прием в ясли и детски градини в Пловдив -5

• 48 285
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
Ами тя системата е една-май трябваше в заглавието да има и ясли Thinking

Само, че за яслите няма срокове, а кандидатстването е месец за месец

# 16
А дали може сега да започнем да с изкарвае бележките или датите трябва да са след като са прели детето ?

# 17

Т.е при яслите е отпаднал приема септември и сега се кандидатства кой, когато иска?
Не съм убедена-по наредба децата, навършващи 3г до 1септември се изписват от ясла на 1-ви,а тези, които навършват след това, когато ги навършат, следователно логично е класиранията да са както в градините, иначе пак е недомислица.

# 18
  • Пловдив
А дали може сега да започнем да с изкарвае бележките или датите трябва да са след като са прели детето ?

след като приемат детето е по-логично,примерно за местолработа изискват бележка към деня на подаванена документите

# 19

Т.е при яслите е отпаднал приема септември и сега се кандидатства кой, когато иска?
Не съм убедена-по наредба децата, навършващи 3г до 1септември се изписват от ясла на 1-ви,а тези, които навършват след това, когато ги навършат, следователно логично е класиранията да са както в градините, иначе пак е недомислица.

Зададох въпрос кога трябва да подам заявление за ясла, за да тръгне детето ми през септември. Бях подала вече за майското класиране. Ето това е отговора, който ми пратиха от системата за електронно класиране на общината

Здравейте!
Класиране "2013/2014 - 1 май" се отнася само за деца, които кандидатстват
за прием в I-ва група в детска градина. В случай, че кандидатствате за
прием в детска ясла и в подаденото от Вас заявление сте посочила това
класиране, ще трябва да го анулирате и да подадете ново.
Има ежемесечни текущи класирания, в които се обявяват всички налични
свободни места. При условие, че желаете детето Ви да започне да посещава
детска ясла през м.септември 2013 г. е необходимо да подадете заявление за
участие за класиране "2012/2013 - 28 август".

Поздрави!

Последна редакция: пт, 05 апр 2013, 21:17 от Анонимен

# 20
За ясла се кандидаства месец за месец, логично най-много места ще се освободят при изписване на децата от ясла при започване на детска градина.
Аз да попитам нещо друго, от моя опит юни 2010 вече не могат да подават текущо за ясла, до миналият месец можеше, не че ни приеха де  newsm78 Някой друг от набор 2010 пробвал ли е да подаде за ясла за априлското текущо класиране за ясла? На мен вече не ми предлага такава опция и направо подадох за градина ...

# 21

Уважаеми родители,

Уведомяваме Ви, че обявеното класиране за месец май 2013 г. е  за новосформирана първа възрастова група за новата учебна 2013/2014 година (за родените през 2010 г. деца). За яслените групи и другите възрастови групи ще има ежемесечни текущи класирания. За тях директорите на детските заведения ще обявяват своевременно свободни места, за които ще се осведомявате чрез сайта на Системата. Най-много свободни места за яслените групи очакваме през септември, когато 3-годишните постъпват в ДГ.
         Подадените заявления за кандидатстване за яслените групи за класирането през месец май ще бъдат автоматично прехвърлени за следващите възможни класирания.

Нещо съвсем ме объркаха,да си анулирам ли заявлението,което съм подала за класиране май-септември,както са отговорили на tonynette или не?! ooooh! newsm78

# 22
Не знам какво да ти кажа, аз го анулирах моето. Ще чакам да се обявят местата за септември и тогава ще подавам.

# 23

Нещо съвсем ме объркаха,да си анулирам ли заявлението,което съм подала за класиране май-септември,както са отговорили на tonynette или не?! ooooh! newsm78

Интересно защо системата ти е позволила въобще да кандидатстваш за класирането 2013/2014 за ДГ, би трябвало автоматично при калкулиране на възрастта въобще да нямаш активна такава опция.

Моят син е набор 2010, от януари до март всеки месец подавах за ясла, не винаги в нашия район, но анулирах старите заявления и подавах наново като пренареждах желанията. Точките все не достигаха така или иначе. Досега винаги съм имала две опции - текущо за следващия месец за ясла и за градина 2013/2014г. Този път реших да подам пак за ясла и не ми предложи тази опция и си викам така и така явно понеже юни навършва три са решили да не допускат вече за ясла си подадох за градина.

В твоя случай според мен би трябвало само за ясла да можеш да подаваш и да не ти се предлага опцията първа група 2013/2014. Освен да има бъг в системата  newsm78 та да те допуска до класиране за градина. За ясла се кандидатства при желание всеки месец за следващия според свободните места. Може да не си анулираш заявлението всеки месец ако желанията ти си остават същите и има места там за където подаваш. Яяслите не са възрастово диференцирани по групи и там класиране за първа група септември не би трябвало да има отсега.

# 24
На мен друго ми стана интересно-Защо класирането за детска градина -първа група се води "1 май", при условие, че документи се подават и след тази дата?

# 25
  • Пловдив
Записвам се да ви следя.
Аз анулирах 2 пъти  Mr. Green, подадох наново-дано да нямаме повече промени. Simple Smile

# 26
аз 4 пъти сега ще подавам на ново
на мен една комшийка ми каза че новата градина дето я строят до училище величков щяла да е готово септември месец някои знае ли кога ще може да се кандидатства за нея защото е точно до нас сега ходим на ясла но ни предстои точно септември да тръгнем на градина

# 27
аз  не знам въобще нали ще ни приемат в градина събираме 16 точки само мъжа ми работи но няма договор аз работя но в друг район за данаци не можем да отбележим защото нямаме нищо на наше име и сме тук с настоящ адрес та нз какво ще става но дано ни вземат че няма кой да я гледа
след майското класиране кога ще може да се кандидатства някои знае ли нещо

# 28
  • Пловдив
6o6ko моля те, вместо да пишеш два поста един след друг, просто редактирай стария.  Peace За данъците- май вече го изяснихме тук- ако искаш да ползваш тази точка- при теб явно е необходима- извади си бележка, че нямате задължения към Общината. Както и преди ти писах- това, че хазяинът ти си е платил данъка теб не те бърка, ти просто ще извадиш бележка за мъжа ти и за теб, че нямате задължения към Община Пловдив и ще получите по една точка.

# 29
  • Пловдив
 Grinning

Общи условия

Активация на акаунт