Re: Огледален свят/Нарекох те Фериха/ по БТВ ~ тема 68~

• 36 005
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Милена,
Скрит текст:
За Бихтер имам доста критики, макар да я харесвах и да ми беше любимка, ама аз към любимците си съм най-критична... newsm78 Joy
Нихал си имаше нейните силни черти, ама то е до усещане, просто понякога не само фактите/като негови мисли и поведения/ са причина за усещането, че някой не ти допада, ей така не, че нещо ти е направил, просто не го харесваш, няма съвместимост и никой няма вина затова-нито ти, нито той.

А Берен, тя е уникална също. Peace
Има и вече опита, практиката зад гърба си от доста успешни проекти, при това с известни имена в гилдията.
Най-много сериали съм гледала с нея, че и един игрален филм...ами има талант, може да го владее и да завладява с него. Peace
То това да си артист е това...за завладяваш аудиторията. Peace

Сега не гледам "Отмъщението" с нея, но си чака реда и той...в момента нямам време и енергия за него, защото предполагам, че няма да е само за гледане както повечето продукции с нея. Peace
А и се доверявам на една близка приятелка,  Hug  която го гледа и смята, че си струва да му отделиш от интереса си като зрител само печелейки сам от това. Heart Eyes

Цитат
И какво става,живота на бедното момиче свършва трагично,не могло да се наслади на така мечтаната любов.Красивия принц от приказката остава сам,страдащ по своята голяма любов.Появява се едно богато момиче,което е носено на ръце през целия си живот,никога не и се е налагало да се бори за нещо,живяло и пазено под стъклен похлупак,и по стечения на обстоятелствата без да си мръдне и пръста дори,без нищожно усилие от нейна страна,тя получава красивия принц на поднос Може да не съм вече малко момиче,но предпочитам за миг дори да вярвам в приказки,а от малко дете,всички приказки,които съм слушала, последното изречение винаги е било "И заживели щастливо"Всеки има нужда,да вярва в приказки,понякога,защото когато прочете последното изречение,на лицето му се появява онази,глуповатата и замечтана усмивка

Ирка,  Hug

Темата за бедното момиче и богатото момче, не е основната/според мен/, беше само елемент от който тръгна историята. Та, Фериха стана по-богата и от Емир на финала, е...и какво от това?

Приказката е една история с поука.
Що се отнася до приказките и поуките в тях...ами това е една заблуда с която сме отгледани и възпитани и възпитаваме и сега децата си, че и ние продължаваме да вярваме...че поуката е само във финала, и той трябва да е щастлив за да има поука защото така са ни учили. newsm78
Но не е точно и само така.
Поуката в една история може да не е само във финала, а в самия път до него, вървейки и достигайки до него. И това, че той не е щастлив като еталона за случая с приказките "три дни яли и се веселили" или "и заживели дълго и щастливо" не означава, че историята не е приказка, в смисъл история с поука, щастлива трябва да е преди всичко тя/поуката/, тя носи заряда на положителното, на онова което съгражда доброто. В което наистина имаме нужда да вярваме, дори и само да го предполагаме понякога.

Един обикновен пример с много позната приказка "Дядовата ръкавичка"...какъв е финала й?
За животните в гората намерили подслон в ръкавицата на дядото-щастлив ли е...определено-не...
та дядото ги прогонил при това с бой със сопа. Shocked Mr. Green
Означава ли че тази приказка няма щастлива поука?  Щастлива с градивен елемент доброто?
Ако гледаме само финала, ако се фиксираме само в него...да, тя няма щастлив финал, но ако си припомним самата история...докато животните едно по едно се настаняват в ръкавичката, стоплени не само от топлината й, а и от отношенията, от грижата и загрижеността  едно към друго, от приемането, от помощта си едно за друго...нима няма щастлива поука и тук?

Финала на приказката Фемир не бе щастлив за разлика от поуката Фемир, поне според мен.
Тук е легендата за Фемир в поуката от историята им, щастлива поука макар и с нещастен финал.

Днес Надето,  Hug  написа нещо много хубаво, вярно и точно. Peace

Цитат
Любовта е само един от двигателите на една здрава връзка, но не е достатъчна и,  ако не се трансформира в друг вид чувства а просто се изхаби, то връзката е обречена на провал.

Това видяхме и ние на финала, трансформация на любовта на Емир и Фериха, във всички онези нужни й елементи за да я има, трасформацията им във ФЕМИР, те двамата заедно и любовта им, любов вече с грижа, любов с доверие...любов с обич.

Ганушка, специално благодаря за споделените мисли! Hug   bouquet
Интересни въпроси и теми има в поста ти, темата за ревността и при двамата я има, сега видяхме тази на Фериха. Нейната към момента беше наистина безпочвена, и й пречеше не само на нея. Rolling Eyes
Но беше просто нейния страх, нейната несигурност, но не заради Емир, а заради това което криеше сама от него...истината.

галя, mile_to,  Hug

Цитат
Това обаче ме докосна...  Страхотно е, а цитатите...  

mile_to, поста на Кали наистина докосва при това с усмивка! Peace Grinning
Кали и аз благодаря за удоволствието! Hug    bouquet

Последна редакция: сб, 06 апр 2013, 15:59 от margita9

# 676
като ви чета сега и че говорите пак за финала започвам да се чудя защо аджаба им трябваше да я убиват  newsm78  кому беше нужно тооолкова много драма. по добре да беше свършил когато ги бяха развели там и точка. всеки да поема по своя път - Фериха заминава в Америка печели пари и си живее свой живот далеч от миналото,а Емирчо продължава в друга посока и намира друга любов с която живее ( разбира се не такава като с Фериха) и така да свърши всичко,без такива драми и сълзи. Остава пак отворен финал и възможно връщане на Хазал евентуално  Crossing Arms

# 677
Maрги,  Hug за Берен..
Скрит текст:
Преди много я харесвах, когато играеше в ЗП и ми беше любимка, но вече си имам други любими актриси, които я изместиха.  Laughing
В един сайт бяха питали феновете, коя актриса им е писнало да я гледат - Берен водеше. Ами то си е така.. след всеки сериал се снимаше в нов, в което няма нищо лошо, но на хората им омръзва, всеки търси нещо ново. То и за това Хазал вече я измести.  Peace
А за "Отмъщението", аз не го гледам. Не си падам по римейки, тъй като оригинална си е оригинал, от него по-добро няма. Аз си гледам американската версия, която ми харесва много повече.  Peace Но разбира се това си е мое мнение, на едни им харесва, на други не.
И като стана въпрос за римейки - дано сериалът с Чаги и Серенай (ако има такъв) да не бъде съвсем еднакъв с оригинала, както "Отмъщението", ами да включат нови неща, да се опитват да попроменят нещо, ако могат да пишат сценария според това какво се харесва на зрителя, но ще видим какво ще измислят.

# 678
като ви чета сега и че говорите пак за финала започвам да се чудя защо аджаба им трябваше да я убиват  newsm78  кому беше нужно тооолкова много драма. по добре да беше свършил когато ги бяха развели там и точка. всеки да поема по своя път - Фериха заминава в Америка печели пари и си живее свой живот далеч от миналото,а Емирчо продължава в друга посока и намира друга любов с която живее ( разбира се не такава като с Фериха) и така да свърши всичко,без такива драми и сълзи. Остава пак отворен финал и възможно връщане на Хазал евентуално  Crossing Arms
Ами ясно е защо - заради парите. Аксой е искал да направи трети сезон, като си е мислил, че той ще бъде толкова успешен колкото първи и втори, е да, но удари на камък.
Всичко можеше да свърши както феновете искаха, но тук се намеси лакомията Аксойска.  Mr. Green

# 679
Пускам по рано новата тема, защото излизам и докато се върна да не стане фал

Заповядайте в новата тема след като изпишете тази  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=713715.msg24852019#msg24852019

# 680
# 681
по добре да беше свършил когато ги бяха развели там и точка. всеки да поема по своя път - Фериха заминава в Америка печели пари и си живее свой живот далеч от миналото,а Емирчо продължава в друга посока и намира друга любов с която живее ( разбира се не такава като с Фериха) и така да свърши всичко,без такива драми и сълзи.

Ето такъв финал е най-неприемлив за мен... В такъв случай голямата любов, побеждаващата всичко любов е химера, илюзия. Да, прекалено драматичен, прекалено набързо и някак не на място финал, но ако беше свършило всичко до там където тя бяга, и всеки тръгва по различен път,  не - едва ли щяхме да бъдем по-удовлетворени. Предпочитам настоящия финал, пред този. Любов до последен дъх.

# 682
  • У Диспансера ...♥♥♥
Пускам по рано новата тема, защото излизам и докато се върна да не стане фал

Заповядайте в новата тема след като изпишете тази  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=713715.msg24852019#msg24852019
  Много наблегнете на след като Naughty

# 683
Във всяка една приказка има поука същото е при сериялите но по специално турските тъй като те се доближават до реалния свят. Каква поука можем да си извадим.
1. Да не се подаваме на това,което родителите ни искат тоест да отстояваме онова което искаме.
2. Не е важно дали си богат или беден когато двама се обичат трябва да гледат да са заедно колкото се може повече и да се радват на живота и на любовта си защото не се знае какво може да стане всичко се случва днес си тук утре те няма.
3. Няма значение къде живееш дали ще живееш в къща за милиони или в най-обикновенна къща с две лепи отпред. Важно е в тази къща да има любов и да сплотява семейството.
Да в основата беше това че Емир е богатото момче краля на ноща,а Фериха беше портиерското момиче тя не знаеше какво е да има момче до нея да може да разчита на него но след като се разкриха лъжите тя започна да се бори за него.Дори и да и затръшваше врата под носа,дори и да беше груб или удряше стената за да нея удари тя се бореше. И каква е поуката ли че щом се обичат никой и нищо не може да им попрече.

# 684
Aз щях да се задоволя само ако краят беше истински щастлив за всички и най-вече за ФЕмир, защото след всичко, което преживяха си заслужиха щастието и любовта, за която толкова се бориха.
Писна ми от тези тъжни финали.. уж се потапяме в сериалите, за да се откъснем от понякога прекалено гадната реалност, ами те и в сериалите ни карат да плачем.  Rolling Eyes

# 685
Рая,  Hug така е...то, и ако харесваме само едни и същи, ами новите, младите, другите изобщо и по принцип нямат шанс? newsm78

Само дето аз съм от един вид, всехаресващ...дето не измества, а просто само прибавя..още един или още едно ново име което ми допада, грабне ме с играта си. Heart Eyes

Гали,  Hug
За 2-ра и 3-та поуки...сме почти на едно мнение.  Grinning
1-ва е спорна за мен, но като твоя...ок. Peace Grinning

по добре да беше свършил когато ги бяха развели там и точка. всеки да поема по своя път - Фериха заминава в Америка печели пари и си живее свой живот далеч от миналото,а Емирчо продължава в друга посока и намира друга любов с която живее ( разбира се не такава като с Фериха) и така да свърши всичко,без такива драми и сълзи.

Ето такъв финал е най-неприемлив за мен... В такъв случай голямата любов, побеждаващата всичко любов е химера, илюзия. Да, прекалено драматичен, прекалено набързо и някак не на място финал, но ако беше свършило всичко до там където тя бяга, и всеки тръгва по различен път,  не - едва ли щяхме да бъдем по-удовлетворени. Предпочитам настоящия финал, пред този. Любов до последен дъх.

tan,  Hug
+1  bouquet
Напълно съм съгласна и аз. newsm10   

# 686
Маргита всеки сериал си има поуката така,че си мисля че Фемир ни показаха какво не трябва да правим.

# 687
Ами ясно е защо - заради парите. Аксой е искал да направи трети сезон, като си е мислил, че той ще бъде толкова успешен колкото първи и втори, е да, но удари на камък.
Всичко можеше да свърши както феновете искаха, но тук се намеси лакомията Аксойска.  Mr. Green
той пак е могъл да си направи сезон 3- Пътят на Емир. Продължават си неговата история без да намесват Фериха и без толко драми. Те феновете се разбунтуваха заради убийството й и лошия край на сезона,неочакваният край,защото те показаха в последният епизод че би трябвало завършека му да е щастлив и в последният момент тези надежди ни ги взеха. Все едно да дадеш на бебе играчка и после да му я изтръгнеш от ръцете,много ясно че ще се разсърди,разплаче и разбунтува. Е случи се и с нас същото. ако си бяха изиграли правилно картите и не бяха направили тази глупост с убийството,а просто ги бяха разделили може би сезон 3 щеше още да си се снима,да си има успех и гледаемост най-малкото защото тези фенове щяха да чакат евентуално Фериха да се върне с гръм и трясък както го беше направила. това щеше да държи жив сериала,тя Хазал едва ли щеше да се върне,но няма нищо сигурно в този живот но както и да е . Фатих сгреши още в първото си раздаване на картите като реши да убие главната геройня, а с нея уби и сериала си дори и парите си.

# 688
Да се надяваме да си е взел поука от АФК и да дава щастлив финар на сериялите си.

# 689
  • Pleven, Bulgaria
Ирка,Ани и в на двете мненията има нещо с което съм съгласна.
Но както при емир и Гюнеш единствената пречка беше това Явуз да одобри тяхната връзка,така и при Емир и Фериха единственото беше Раза да приеме,защо той да не приеме Емир както прие Халил.Той не гледа списание,не е запознат,че е господаря на нощтта.Какво ако покажеше колко цени Ферия и какъв е в действителност,Раза нямаше да го приеме ли?Това,че има пари го прави по-лош ли от тях?И аз вярвам в приказки и в това,че всеки заслужава най-доброто и принца.Но принца за една е жаба за друга,така чеаз смятат,че за всяко действие добро или лошо,ти се случва нещо друго и не е задължително да е същото(добро-добро,лошо-лошо)Да ФЕмир заслужаваха след толкова препятствия да бъдат заедно,но те си направиха всички тези трудности,които съкратиха  общия им път.
И за мен поуката не беше само това,че бедното момиче и богатото момче не могат  бъдат заедно въпреки силната им любов.За мен този филм показа,че силната любов не е единствена и достатъчна,за пълно щастие ,защото те се обичаха,но не можаха да си го докажат.Затова Емир не и вярваше за Левент,затова и Ферия повярва,че той е избрал клуба.Те винаги намираха някакви други пристанища,на който първо  да се уповат  и след това  един на друг.Намираха  разбиране другаде,но не и при силната си любов,защото я бяха отровили с лъжите,шамарите,разделите,премълчаванията,чуждите бебе, не одобряващи родители и т.н.Те трябваше да надграждат на тази силна любов,защото тя е стабилна основа,но кагото върху нея няма нещо,което да я предпази,започва да се руши.Визирам моментите докогато Ферия замина,след това нещата стоят малко по-различно

Общи условия

Активация на акаунт