Ганушка,

Аз не оправдам Фериха в този момент, но я разбирам.
Но въпреки това мога да кажа, че държанието й ме издразни донякъде, защото все пак всичко бе свършило и тя самата беше сложила край.
Тук ревността й беше безпричинна, неоснователна, даже нелогична. Но продиктувана от страх, че ще го загуби; от несигурността от неизвестното какво ще се случи след като излезе наявя истината за нея. Точно това ми показа погледът й, след като той й каза "аз никога не съм те лъгал", от който лъхаше тревога; тревога, че не му бе показа лицето на истинска Фериха. Тревога, че хиляди пъти го лъга...
Марги,

Чета ги с огромно удоволствие!

Финала на приказката Фемир не бе щастлив за разлика от поуката Фемир, поне според мен.
Тук е легендата за Фемир в поуката от историята им, щастлива поука макар и с нещастен финал.
Днес Надето,

Това видяхме и ние на финала, трансформация на любовта на Емир и Фериха, във всички онези нужни й елементи за да я има, трасформацията им във ФЕМИР, те двамата заедно и любовта им, любов вече с грижа, любов с доверие...любов с обич.
Напълно съм съгласна с вас двете на 100%

От къде започнаха и докъде стигнаха?! От любов на шега, която се превърна в една много красива, бурна и същевременно нежна любовна история. Превърнаха се в една легенда - ФЕМИР, легенда за единствената, истинската, вечната и безсмъртна любов!
Ето такъв финал е най-неприемлив за мен... В такъв случай голямата любов, побеждаващата всичко любов е химера, илюзия. Да, прекалено драматичен, прекалено набързо и някак не на място финал, но ако беше свършило всичко до там където тя бяга, и всеки тръгва по различен път, не - едва ли щяхме да бъдем по-удовлетворени. Предпочитам настоящия финал, пред този. Любов до последен дъх.
tan,

+1

Рая,

Живеят само влюбените, останалите просто съществуват!!! Колко истина има в тези думи...Много ми харесват