Мартенче се появи и родителите си ощастливи.

• 36 016
  • 723
  •   1
Отговори
# 480
днес е ужасно изнервен младежа, мислех че е гладен, но току що нахранен пак мрънка.
обърнах го по корем и млъкна, та чак и усмивка сложи.
що не се сещам навреме за тия работи не знам, изредих му всички други любими забавления  ooooh!
в тая връзка да знаете дали може да го оставя да спи по корем, няколко пъти заспива така, ама все го обръщам  Rolling Eyes

Аз редовно го оставям да спи по коремче  Crazy

# 481
отдавна не се изцеждам и незнам колко кърама има Simple Smileпочти всеки ден ям жито,слагам масло и захар и мн ми харесва Simple SmileИ моя бебо не искаше вода и аз бях спряла да предлагам,но одеве му дадох и изпи 20мл. мисля вече да давам,но каква?чешмяна,изворна или специална за бебета,каква вода давате?

# 482
За спането по корем - чувала съм, че не е препоръчително отрано, или поне бебчето трябва да е под надзор. В някои книги така пише, в други - обратното... Май само на интуиция може да се кара.
bubi4ka09, аз преди давах преварена, но не му харесваше и не пиеше. Сега му давам "бебелан" и много я харесва, пие по няколко пъти на ден в жегите.

Аз да попитам мамите на бебчовци на АМ - как се справяте с нуждата от сукане, давате ли залъгалка? До колкото знам кърмените бебета не искат толкова, но тези на АМ по-често искат. Моето момче започна да си смуче палеца, давам му биберон залъгалка, но често го плюе без да иска и след това се ядосва. А ако му го задържам, се успокоява и заспива... Не знам, задържането учи ли се, как да процедирам... много се чудя, понеже май между палец и биберон, все пак е по-добре биберон. Как е при вас?

# 483
  • София
нашето бебе е кърмено, ама пак  си харесва пръста, скоро се научи да го ползва и доста често му е в устата, ако успее да я уцели защото доста често попада в носа. дори го спасявах веднъж, че два пръста в носа заврял и не може да диша, но не се сеща да ги махне  ooooh!
залъгалки вече не ще, бута ги с език , че и се дразни като му ги предлагам  Crazy

# 484
Здравейте, отдавна не съм се включвала и се радвам, че всички са добре и растат!

За спането по корем аз съм чела, че не се препоръчва, защото се свърза със СДВС. Аз съм оставяла малката за дрямка по корем, но не и за нощно спане по корем.

Моята бонбонка също расте, на 2м беше 5,800 кг изключително кърммена засега, вече коликите отминават, но пък хвана млечница тези дни и пак и е неспокойно стомахчето. Друг лекувал ли е такива гъбички? Отложихме обаче ваксините, защото влачим сополи и червени гърла покрай климатиците и все ме е страх, а и баткото ни е на градина вече...

# 485
  • USA, Steak State
Цитат
дори го спасявах веднъж, че два пръста в носа заврял и не може да диша, но не се сеща да ги махне 

Joy Joy

Ами сменете бибите като вид и форма, пробвайте всичко що се предлага на пазара. Някои бебета си имат предпочитание, а други никога не обикват бибите. С пръст е много лошо да се свиква. По-лесно е да отвикнеш от биба, отколкото от пръст.

# 486
Не оставям Микаел да спи по корем през нощта. На него му харесва, но отвреме-навреме - малък е още за по-продължителен период.
Вода давам или от един топъл минерален извор в Добринище, или тази на "Бебелан", в чийто произход също съм убедена, тъй като собствениците на цялата марка са наши близки семейни приятели. Водата е готова за директна консумация и употреба. С тези води правя и формулата.
Залъгалките при нас са на почит, но никога не спи с нея, а сам си я изплюва. Иначе юмруците ги налапва, опитва и показалците, но не му се отваря парашутът.

# 487
Само аз ли не съм я срещала тази вода на "Бебелан"? От къде мога да я купя?

# 488
  • Страната на чудесата
Има я в Кауфланд Peace

# 489
И във всеки по-голям магазин за бебешки и детски стоки, където се продават и храни. Има я и в по-малки вериги магазини.

# 490
И ние сме само на кърма,но доста си харесва бибата baby_neutral имахме от тия скосените на нук,на томи типи,но много ги изпускаше,не че не ги иска.Пробвах с на Авент,тя е права и това е нашата биба.Понякога я изпуска,но другите изхварчаха при самото цокане Simple Smile

# 491
Момичета, да ви попитам на вас изплатиха ли ви еднократните помощи? Нашият акт за раждане откъм началото на Април е в общината, не са ми платили и вече се чудя нормално ли е толкова време да ни бавят?

# 492
  • София
нашия акт за раждане  е от 26 март и няма нито стоинка.
изпратих мъжа да пита, казали са му че ще ги позабавят, ама защо и колко няма информация  ooooh!
тъпото е че заради това не мога да си взема ката за раждане.

# 493
Мерси, Бамба, значи не сме само ние. И на моя мъж са му казали, че бавят парите, ама и на мен не ми е комфортно толкова време да ми държат оригинален документ. Някой беше споменал, че на 20 число плащали, това ако значи, че оставаме за 20 юни, ще е кофти. Абе,да са ни живи и здрави децата....

# 494
  • София
има по-важни плащания явно, избори, партии и подобни простотии, крупните суми за децата са някак маловажни  smile3516

Общи условия

Активация на акаунт