Мартенче се появи и родителите си ощастливи.

• 36 016
  • 723
  •   1
Отговори
# 510
На мен вчера ми преведоха еднократната помощ!

# 511
При мен също още я няма, дано дойде, че си е помощ:)
Ние все още водим борбата с биберона - не го предпочита пред палеца и това си е. Надявам се, обаче, все пак да поддаде и да се научи на биберона, навсякъде чета, че е по-добре от палчето. Същевременно започнах да търся литература за захранването... струва ми се, че има твърде много теории кога е най-добре да се захрани бебчето и не мога да разбера. Има едни, които агитират за началото на 4-ти месец, има други, които твърдят за началото на 6-ти... но повечето, които чета, се отнасят за кърмени бебета и не мога да разбера за захранването на бебе на АМ. Също дали теглото на бебчето има значение? Абе тепърва ще ги почваме тия въпроси, но ми се ще да съм поне теоритично подготвена:)
Колкото до столчето за кола - нашето е 0+, от родилния си го взехме в него, което впрочем е така и по закон - бебе не може да се вози в друго, освен в столче, което да се връзва с коланите за седалката. Моето момче много го харесва и бързо заспива, щом го сложа вътре. Иначе май имаше условие, че не бива да е повече от 2 часа без почивка в такова столче.

# 512
  • Пловдив
Аз също си получих вчера еднократната помощ. А колкото до акта, когато подадох документите ми казаха след 10 дни да отида да си го получа и тогава ми дадоха и заповедта. Незнам на вас защо ви държат още актовете. При условие че аз съм от Сопот и моя акт е ходил в Карлово и Пловдив и пак ми го върнаха за около 10 дни.
И ние се возим в столче за кола, но и аз знам че не е добре повече от 2 часа.
Другият месец в края заминаваме за САЩ и аз трябва да се информирам за захранването на бебето, защото там едва ли ще има кой да ми казва, а ще стоим цяла година. Ако намерите нещо интересно споделете.

# 513
  • София
да се похваля, че вчера изнедоволствах, превели са ми еднократната помощ днес, че и голямата сума за студентка, дори и първия изпит си взех днес  Mr. Green

# 514
Захранването е тема, която ме вълнува живо, отчитайки факта, че детето гони 3-ти месец и, не на последно място,че тежи вече 7кг.
Повечето специалисти твърдят, че обичайното, стандартно време за захранване, е 6-ти, 6-ти месец и половина. 4+ е т.нар. "ранно захранване", към което ще пристъпвам и аз. Микаел яде почти от самото си раждане повечко, вече тежи доста, а реално не е дебело бебе. Къде ги разпределя тия калории - идея нямам. Има различни показатели, според които да се прецени дали детето е готово за захранване, както и различни начини, като всеки родител преценява кой му допада най-много. При всички положения, захранване преди 4-ти месец е убийствено да се мисли, а и една такава следваща и важна стъпка в храненето на детето, би следвалода се консултира и обсъди с педиатър.

# 515
бамбарадамбара, браво, май ще трябва да се черпи!!! Поздравления за изпита! Всичките от първият път да ги вземеш:)
 I Am Ruth, как го планираш - в началото на четвъртия или в началото на петия? Понеже и моето момче върви едричко, но не е пълничък... а на кутията с АМ пише, че следващите 2 месеца трябва да изяжда по 200 мл на хранене. Той сега си ги изяжда, но предполагам, че след месец вече няма да му стигат, затова и обмислям да го захраня в началото на четвъртия. Същевременно много се обърквам, колкото повече чета - дали със сокче, дали с пюре, дали с каша... Май има и лоши страни твърде многото информация!  newsm78

# 516
tea_blue, нямаш идея колко добре те разбирам Hug Това за твърде многото информация е така. Нали знаеш: много баби, хилаво бебе Laughing Важното е да се осланяш на своя инстинкт. Ако ти кажа, че Мика изяжда по 210 на почти всяко хранене и рядко го засищат 180, знам, че ще ми повярваш. Остави ги тия кутии - там всичко е ориентировъчно, докато всяко дете има своята индивидуалност и нужди. Просто си отглеждаме здрави и големи мъже  Hug
Мисля, ако успеем да устискаме, да е към 4.5 месец, да речем - не съм мислила точно, но там някъде ще е. Това със сока от ябълка и морков е силно разпространено, но се притеснявам някак първото различно нещо, което ще попадне във все още крехката му храносмилателна система, да е нещо толкова предизвикващо колики като ябълката, пък била тя и във вид на сок. Нали знаеш ябълка на гладно какво е Crazy Мисля си за оризова каша първоначално, смесена с формулата, после зеленчукови пюрета, но задължително домашни: картоф, морков, пащърнак. От плодовите най-добре е да е десертна ябълка или добре узряла круша, фино обработени. Но мисля първо със зеленчуковите да опитам, а малко по-късно да въвеждам плодовите. Имайки предвид, че живеем във вилата на село, където имаме огромен двор с обощни дървета и зеленчуци... А и съседските баби все бутат и те... Важното е храната да е максимално чиста и добре обработена на пара. Мазнината се въвежда малко по-късно.
Имайки предвид, че Микаел пие и слаб чай от домашно брана лайка, освен вода, това също си е вид захранване.
Има едно правило, което е златно за захранването: никакви червени плодове, за да няма нежелани алергични реакции. Дори бананът се въвежда по-късно, защото е тежък за смилане.

# 517
Получихме си и ние днес помощта, ще черпим и ще правим трето довечера  Simple Smile

Бамба, честито ти за изпита, какво учиш?

Не ни ли е раничко за захранване, довчера бяхме с колики...Аз се надявам поне 5-6 пълни месеца да сме на кърма и после да започнем лека-полека. Първото ми дете и на 6 навършени месеца много протестираше срещу лъжицата, но сигурно е изключение по-скоро...

# 518
  • Страната на чудесата
Аа, до вчера- Ники все още си ги има коликите  Tired
Срещу лъжичка не протестира, нали с нея даваме капки против коликите , та и срещу чашка не протестира- давани са му хомеопатичните с чашка, пие си. Обаче захранването...хм, това е друга бира и задължително след 6 месеца при него заради алергии при каката.

# 519
  • София
Бамба, честито ти за изпита, какво учиш?
физика уча, записах я заради парите, ама рекох да се образовам, та и на изпити взех да ходя, че и ги вземам  Mr. Green

за захранването и аз си мисля да не чакам прекалено дълго, но не ми се иска и да подранявам, ще го мисля в движение и ще изчакам какво ще ме посъветва лекарката.
досега все е била адекватна, като за всяко нещо си има обяснение защо така.
ще си поговорим с нея и ще решаваме.
бабите и дядовците пък с голямо желание са се захванали да осигурят плодове и зеленчуци за детето, та засега си мисля че август може би ще е подходящо време за захранване.
иначе не знам колко хапва в момента, колкото си прецени, млекоцентралата /аз/ е бездънна  Crazy
но си е 6 кила на 60см, което хич не е малко.
коликите спряха преди две седмици може би.

# 520
3M, изключително кърмените бебета е добре да останат такива до 6 месеца. Тези на АМ, обаче, може и по-раничко да се захранят. Поне това чета като мнение на специалисти в няколко книги. А и коликите все още ги има, но минават бързо, като се почне захранването.
Иначе и аз мисля да започна със сокчета и каши, но без плодове, тях малко по-нататък. Също мисля да е към 4 - 4,5 месеца. А разпитвам от толкова рано, понеже ми се иска да съм подготвена и да си направя нещо като график за въвеждане на храни - да мога да осмисля и планувам нещата, за да не карам на импровизация и после да не догледам нещата. Надявам се да не досаждам, но така действам със всичко - информация, планиране и действане:) Само дето още на първия етап е много, много сложно с това захранване:)

# 521

Много ме успокоявате с това, че още не са ви превели парите. Ние още дори не сме подали документите. Все не остава време. Но поне сега спокойно мога да си кажа, че и да бяхме подали едва ли щеше да има разлика  Crazy

Eeee, Илка, не е е съвсем така мила.  Просто удължавате  срока на чакане. Като знам как ни мотаха и нас, а и като чета тук - всички чакат много време.

# 522
Здравейте момичета,днес бяхме на консултация,качил е 1400кг и 7 см.Вече е 6400 и 59см Grinning.Ние вече започнахме със сокчета от круша тъй като това е единствения начин да се изходи.пробвах и със масажи и със сиропи но ефект нямаше.Слава богу сока му действа.биха му и две ваксини,сложих му лепенки,дадох му панадол и се надявам да не вдига температура.хубав ден на всички Wink

# 523
Здравейте момичета,днес бяхме на консултация,качил е 1400кг и 7 см.Вече е 6400 и 59см Grinning.Ние вече започнахме със сокчета от круша тъй като това е единствения начин да се изходи.пробвах и със масажи и със сиропи но ефект нямаше.Слава богу сока му действа.биха му и две ваксини,сложих му лепенки,дадох му панадол и се надявам да не вдига температура.хубав ден на всички Wink
Как приготвяш сокчето?

# 524
  • Варна
Ние също сме само на АМ и аз подкрепям Хриси и другите момичета за панно захранване при АМ. Така че и аз може би към средата на 4я мисля да започвам. Другия проблем при нас е запека и се чудя как да го захраня така че да спомогна изхождането...Това със сока от круша ми се стори интересно само не зная как ще реагира и дали няма да върна коликите. Четох за приготвянето на АМ с вода от преварени овесени ядки. После четох че съдъдржат глутен и не се препоръчва - не зная след 4-5 месеца дали вече може или оче не се препоръчва.
Защото захранването с оризова каша, картоф, морков дали няма да продължи още повече проблема с изакването. И аз се лутам, чета и ми се иска да съм подготвена с конкретни действия като дойде времето - което при нас е след месец и малко....
Днес имам друга драма - не иска да държи главата изправена и  се ошашках от Борето където писала в ФБ и сега съм на тема гимнастика и масажи. Въпреки че правим 2 пъти дневно явно е по мързелив...Така че ще трябва да е по продължителен и да настоявам повече. Не зная във Варна къде може да отида на детски рехабилитатор да му прави гимнастика или да ми каже имам ли въобще повод за притеснение. Педито само ни направи забележка че иска да да я държи по изправена главата и толкова...На мен това не ми стига като коментар.

Общи условия

Активация на акаунт