Re: Огледален свят/Нарекох те Фериха/ по БТВ ~ тема 69~

• 38 008
  • 758
  •   1
Отговори
# 375
Надя,  tan, Desiiitta, Jane2013, Дени, Ганушка, Ани, Илда, Снежи, Верче,  tweety19821,  ppbambucha, missence, Ива,  Наде, Кали, DANI )), Милена,  Hug хубав ден и за вас!  bouquet

Илда, ФЕмир и Тойгар... са страхотна комбинация, благодаря!   bouquet

Кали, чудесни предложение и от теб, благодаря!   bouquet

Нещото което малко ме притесни в момента е свързано с комуникацията по между им, с общуването им. newsm78
Като цяло бих казала дори, че това бе проблема от който и където тръгваше всичко между тях, той бе и повод, причина, бе и спирачка, пречка за тях и отношенията им, които от своя страна повлияваха на връзката и любовта им в посока далече по-различна от желанията и на двамата.

Наистина на пръв поглед нищо обезпокоително, двама души усмихнати от обичта си, от това, че са заедно, казват, че една усмивка казва повече и от 100 думи...спор няма.
И ако изключа тази сцена и този миг от всичко между тях, така е, в случая сякаш нищо друго не бе нужно, два погледа, една среща на очите и любовта която виждаха те освен в себе си и в сърцето на човека до тях.

Липсата на думи обаче в случая не е само удачно предаване на емоцията между тях, за съжаление тя е неумението да се сподели, да се изговори усещането, чувството.
И не само на онова което свива сърцето, но и на онова което го отваря и препълва от щастие.

Не знам защо живеем с този модел, че няма нужда да казваме, изговаряме, дори и да повтаряме колко сме щастливи и доволни, че обичаме някого?
Че трябва само да го показваме, така, че да се усеща вместо и да се чува?!?
Само защото така било по-истинско, по-искрено...и още не знам какво...ПО...??? newsm78
Аз определено не мисля, че е така, особено като правило...не. Naughty
Има ситуации и ситуации, има моменти и моменти, всеки си е специален и си изисква специално отношение и що се отнася до боравене и използване на думи или не в него, за да бъде споделен в неговата пълнота, значение и ценност.

Общуването далеч не е само в думите, разбира се, че и всички невербални средства намират своето място, но за разбирането, за правилната и точна интерпретация и тълкувание на споделения миг/и не само/ на намерения, на нагласи, на потребности, на очаквания нашите и на човека отсреща... думите имат огромно значение, защото са като мост по който преминава мисълта и стига до другия.
Трябва да се споделят, изговарят на глас страховете, но не по-малко важно е да се споделят и изговорят и моментите в които сме щастливи и доволни, дори и само от мига.
Езика има толкова красиви думи за всяка наша красива емоция, думи така благозвучни, защото не са просто и само думи, те са вяра, те са надеждата, в тях е кодирана дори любовта.
Думите не са само значение, те са послания, те са приятно докосване на сърцето и ума ни със звук.

И двамата имаха този проблем с умението да общуват, да общуват ефективно, пълноценно, да споделят и с думи като по този начин да разкрият мислите си, не само това което ги притеснява, но и това което ги прави доволни и щастливи един с друг.  

Предполагам и двамата го разбираха, Емир по мое мнение се опитваше да промени това, докато при Фериха, при нея за мое съжаление-не.
А най-лошото/и страшно/ в случая, че тя го наложи като модел в техните отношения и връзка, в тяхната любов. Crossing Arms

И така в сцената, Фериха бе щастлива, това й щастие бе усетено от Емир, но по мое мнение беше нужно да бъде и изговорено с думи от нея. Още повече, че Емир толкова трудно се ориентираше само по нейните често сменящи се настроения, толкова често му се налагаше да мисли с хипотези, да отгатва какво мисли и какво иска тя?
След дългото и многократно повтаряне на нейното КРАЙ, нужно беше и сега да повтаря и не само веднъж...
до теб съм, обичам те, щастлива съм... Heart Eyes

И ако за онова което я притесняваше/как да му каже истината/ мога да я разбера, имаше причини, ама и за мълчанието й в такива моменти уви, не мога...  Naughty

Той и без думи сияеше само като види, че се усмихва, сигурно би полетял, ако и чуеше, щастието и любовта й в думите й. Heart Eyes
Защото именно тази липса на думи в повечето случаи в нейните послания към него бяха причината той наистина да не я разбира колкото и да се опитваше всеки път когато го поставяше в ситуация "шах и мат" #Crazy
Така и той сам влизаше в нейният "лабиринт на мълчанието". Mr. Green

И именно не само това й неумение да споделя, липсата на модел, на практика, на опит да се споделя, но липса й на старание, на желание да промени това видях в случая на тази премълчана радост и щастие от мига с него.

Тя не споделяше, ама не споделяше-НИЩО, лошото допълнително я натоварваше, а несподеленото хубаво я лишаваше от възможността да се опитат да я разберат и не само другите, ами и тя самата да се разбере.
И ето, че мълчеше и в случаите когато нямаше причина да мълчи, да премълчи.

Това нейното мълчание беше като модел в общуването й с останалите, сега и във връзката си с Емир беше такава. И ако нещо й пречеше наред с лъжите, то това бе премълчаването и на онези други истините които можеше да му каже, да сподели, да изговори-че го обича, че е щастлива до него, че усеща любовта и подкрепата му, която той за разлика от нея не само показваше осезаемо и видно, но и изговаряше силно, ясно и категорично.

За съжаление тя в повечето случаи тръгваше като от отправна точка, че няма да бъде разбрана, ама без да е опитала, без да е пробвала само го предполагаше сама, и защо...защото това й се бе случвало до момента...все не беше разбирана.
И често предпочитаният й отговор на реакция и поведение в случай на неразбиране беше...нацупва се, фръцва се и до тук, най-лесно казваше думата Край...е, ама бива ли така??? Mr. Green

Възможно е и като любител на думите да съм по-критична към моята любимка-Фериха...  newsm78 Joy
Ама мълчанието й бе пагубно не само за всички останали около нея и преди всичко Емир и връзката им, а и най-вече за самата нея, затова и много ме боли от това, че идваше като причина от нея самата... Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 13:37 от margita9

# 376
мойта е до раменете сега иначе преди това се боядисвах руса и бая я изгорих и трябваше за да живне да я стрижа късо и като спрях боята взе да расте и живна

# 377
Марги... thumbsup
Първата целувка на сем.Сърафолу !!!  txtloves

# 378
  • У Диспансера ...♥♥♥
мойта е до раменете сега иначе преди това се боядисвах руса и бая я изгорих и трябваше за да живне да я стрижа късо и като спрях боята взе да расте и живна
Скрит текст:
аз по косите съм спец просто,жива до определен период,просто за такава дължина,се иска много време,аз моята постоянно я изправях,и много я стресирах,така че трябваше да се подстрижа,ама тогава бяха на мода тия прически отпред дълго,а отзад малко над тила,и когато я подстригах се роди милата,и за 3 години,ходене всеки месец за връхчетата е една педа от кръста,ама с много грижи,смятай до кръста колко време е нужно ooooh!
  Зехра,все се каня да питам тази дълга плитка нейната собствена ли е newsm78

# 379

Това за братовчетките,вярно ли е  newsm78 Чувам го за първи път  #Crazy

# 380
Скрит текст:
аз по косите съм спец просто,жива до определен период,просто за такава дължина,се иска много време,аз моята постоянно я изправях,и много я стресирах,така че трябваше да се подстрижа,ама тогава бяха на мода тия прически отпред дълго,а отзад малко над тила,и когато я подстригах се роди милата,и за 3 години,ходене всеки месец за връхчетата е една педа от кръста,ама с много грижи,смятай до кръста колко време е нужно ooooh!

Беше,ама след заболяването се раздели принудително с нея... Weary

# 381
Добър ден на всички!

Привет от мен!  wavey

Благодаря на всикчи за кафенцата, закуските!  bouquet Дойдоха ми много добре!  Laughing

Ирка, Ани,  Hug за стиховете, от сутринта ми създадохте настроение!

Ани, С любов за Чаги - много красиво, браво!  bouquet

Ирка, за стиха на Мая Мезева, за синовете, много е тъжно, мен ме сви сърцето, където нямам син, а пък за вас не знам... spoko

MrsPetrova,  Hug хареса ми поста ти за красотата като субективна оценка. Напълно съм съгласна с теб! Благодаря, че сподели!   bouquet

Звезде,  Hug стахотно клипче! Благодаря!  bouquet

Марги,  Hug за финалата на 68-а тема, много ми хареса за четирите свещички.
Много вдъхновяващо, изпълнено с надежда постче. Зареди ме с много енергия, любов и с много усмивки! Благодаря ти отново, удоволствието е мое!  bouquet

"Те рядко постигаха съгласие... всъщност никога!
Караха се постоянно, но въпреки различията между тях ги свързваше нещо много важно - умираха един за друг!"
- от филма "Тетрадка"

Колко Фемирско звучи!  Two Hearts Two Hearts Two Hearts

Хубава неделя и спокоен усмихнат ден!  Peace

Добър да е денят ви,момичета,

Тъй като нямам какво повече да добавя от казаното дотук, напълно се присъединявам към поста на Кали, включително и че като майка на дъщеря се разчувствах от стихотворението за синовете.

А, Наде, благодаря за уточнението за Анадолски орли.

# 382
  • У Диспансера ...♥♥♥
Казаха ми, че за да я накарам да се влюби, трябва да я разсмея, но всеки път,когато се засмее, аз съм този, който се влюбва.Ох това е много мило Hug

# 383
  • У Диспансера ...♥♥♥
Скрит текст:

Беше,ама след заболяването се раздели принудително с нея... Weary
Каква хубава коса,жалко,ама косата расте,добре че е здрава вече Peace

# 384
Момичета, продължавайте да пускате диалози.. направо ми пълните душата с тях, независимо, че някои съм ги чела стотина пъти Laughing всеки път ги изживявам като че ли е за първи път (офф определено нещо не ми е наред с главния #Crazy newsm78 )

Да ви питам, на Санем (ако това въобще е тя) какво й е тук, че й слагат грим newsm78

# 385
Здравейте.  Hug
Благодаря за закуските, кафенцата, снимките и доброто настроение тук в темата.   bouquet

За косата на Джейда.. аз не мисля, че е с екстейшъни, а пък и за какво са й?  newsm78 Нейната коса си е дълга.
Иначе по-добре да си я изчакаш да ти порастне, като ходиш да ти постригват връхчетата с 1 см и с времето ще порасне. Наистина е много неудобно с тези пластове.  ooooh!

Това за братовчетките,вярно ли е  newsm78 Чувам го за първи път  #Crazy
И аз това го чувам за първи път.  #Crazy Не мисля, че е вярно.

# 386
Здравейте и от мен! Да се запиша и аз, да взема да влезна в бройката  Mr. Green
Пишете ме и мен за вилата в Гърция, щото в морето ще се удавя, не мога да плувам  Animal Tropical Fish Ама целта оправдава средствата  #Crazy Хайде до после! Пожелавам ви страхотен неделен ден на всички  Hug

# 387
какви братовчедки,че изтървах нишката  newsm78

# 388
От някаква фен страница на ОС са написали, че Джейда и Седеф са братовчедки.  Laughing

# 389
От някаква фен страница на ОС са написали, че Джейда и Седеф са братовчедки.  Laughing
да бе от толкова години чак сега излиза това със сигурност не е вярно  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт