Какви са впечатленията ви от био пюрета Holle?

• 8 038
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
Изследване на 18 вида зеленчукови пюрета от Öko-Test от 2013 показва:

С оценка много-добър е: Holle Пащърнак с картофи
С оценка добър са: Alnatura Тиква с картофи,  Alnatura Пащърнак с картофи, Holle Моркови с картофи (следи от Benzol), Milasan Разл. Зеленчуци
С оценка задоволителен са : Alete Natur Nes Тиква с картофи (нисък процент на зеленчука), Babylove Тиквички с картофи (нисък процент на зеленчука), Hipp Разл. Зеленчуци и Sunval Тиква с картофи (нисък процент на зеленчука)
С най-ниска оценка са: Alete Natur Nes Морков (завишено ниво на Benzol), Hipp Морков с картофи (завишено ниво на Benzol), Bebivita Морков с картофи (завишено ниво на Benzol)

В теста се обобщава, че качеството в сравнение с предишните тестове от 2009 е подобрено. Намереният тогава Furan е открит само като следи, нивата на Benzol са значително по-ниски, само в продуктите с моркови те са леко завишени.
Проблем остава примесването на оризово нишесте, което намалява количеството зеленчуци, както и информацията по етикетите, която в някои случаи е подвеждаща.

# 16
Ето и тест на 16 безмлечни каши, пак на Öko-Test от 2013:

С оценка много-добър са: Alnatura Динкел (шпелта или спелта на БГ),  Alnatura Просо, Babydream Просо, Hipp Просо и Milupa Динкел
С оценка добър са: Holle Грис и Holle Овесена каша
С оценка задоволителен са : Hipp Орозова каша (завишено ниво на Арсен) и Milupa оризова каша (завишено ниво на Арсен)
С оценка незадоволителен са : Babysun овес (завишено ниво на петролни продукти) и Sunval Динкел (завишено ниво на Петролни продукти)
С най-ниска оценка е Humana Грис заради добавената захар.

В теста се обобщава, че оризовите каши показват високо съдържание на арсен, тъй като самият ориз има като цяло повече такъв в сравнение с останалите зърнени култури, както и обработката му допринася за повишаването на опасния неорганичен арсен. Родители, които търсят вариант без глутен, могат да предлагат просо като алтернатива. Завишените нива на арсен ги има и в оризовите вафли за малки деца.

# 17
  • София
 Faultier,  много благодаря за споделената информация newsm51

# 18
Дано съм била полезна  Simple Smile
Към края на месеца ще получа и теста за плодовите пюрета, ще го постна и него.

За любителите на моркови  Simple Smile само да допълня, че в теста от 2009 най-добро беше пюрето моркови с картофи на Babylove (DM). Аз го взимах доста, тази година не е тествано обаче, да се надяваме, че е все така ок. Че точно морковите, които се продават по пазарите, имат много нитрати и предпочитам да взимам готово в този случай.

Малко offtopic. Zlare, нали ти беше с питането за олиото на Holle? Понеже си ми съгражданка, да те питам къде го продават, а и откъде взимаш зеленчуци и плодове за пюрета. Аз освен Биомаркет Балев в Mall Пловдив и разните зеленчуци на Гимел, които има тук-там по магазините, не съм открила нищо друго...Ако искаш на лични, да не спамим тук.

# 19
  • Plovdiv, Bulgaria
Да кажа честно то вече нищо не е сигурно по нашите магазини и пазари.Добре че на село моите родители гледат доста неща,та поне в някаква степен да съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт