Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетно- цветна тема.

• 49 195
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Здравейте,
дали можете да ми препоръчате бързо нарастващо увивно растение, с което да покрия оградата на село. Оградата е мрежа и се нуждая от нещо което да я покрие, за да не се вижда много - много през нея. Ако може и да не чакам няколко години да израсне ...

Виж това И отстрани в менюто има още растения, които са увивни. Но каквото и да вземеш най-добре да  е сравнително голямо самото растение за да порастне и по-бързо. Тук има момичета с дворове, те със сигурност ще добавят нещо от собствен опит.  Hug

Моята фуксия цъфна току що- по нощите Shocked

# 646
Ето най-накрая ги качих снимките.Сега ще се похваля с петуниите ,които си взех преди два дни.
-любимия ми цвят  Heart Eyes
 взех си черна

-тези последните две малко им са криви цветовете,но  имаха доста пъпки
ето и върбинката ми
-лилавата  и другата
 ако вярвах,че ще имат такива големи цветове,бяха едни хилави и дребни като ги посадих.
 -карамфилчета,второто цъфти бяло и после става розево и потъмнява като първото  Laughing
 -тази роза миналата година я посяхме от пръчка и се хвана и ето я сега.
  -другите ги разгледайте в албума.
Един въпрос-извинявам се за обърната снимка  Embarassed  -как се казва това цвете,казват му столетник,но не е,не му знам името,цъфти с огромни бели цветове.Ето го:

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 22:45 от pisenxeto

# 647
Един въпрос-извинявам се за обърната снимка  Embarassed  -как се казва това цвете,казват му столетник,но не е,не му знам името,цъфти с огромни бели цветове.Ето го:

Това трябва да е Юка. Цветовете са подобни на тези на момината сълза, но са огромни. Много е красиво и аз също го харесвам, но няма къде да си го посадя.

# 648
  • в огледалото на живота
Нели,честита годишнина с закъснение малко от мен....

Нека всяка такава бъде изпълнена с любов и разбирателство, много надежди и сбъднати мечти!

# 649
Отдавна не съм се включвала със снимки. Simple Smile

Лалетата,които вече преминаха,а много от тях дори не успях да снимам.
Скрит текст:

# 650
  • Бургас
Лалетата са прекрасни.И моите започнаха да прецъфтяват вече.
Градинската азалия започна да отваря пъпки.

# 651
  • Бургас
Нели честито!Да сте живи и здрави и още дълги години семеен живот и мнго щастие! Heart Eyes
Днес и аз ще се здобия със жълто мушкато хихи!  Whistling Flutter

# 652
Искам и аз жълто мушкато! От къде ? Praynig

# 653
  • на североизток от Рая
 Отново благодаря, момичета за прекрасните пожелания!  Hug

devi4ca , подаръкът ти е много актуален!  Hug

Sunny76 , Лоницера/Орлови нокти и страхотна идея за скриване на ограда. Имаме на село и расте много бързо. А пък как ухаят цветовете... Crazy Невероятно растение е!

pisenxeto, това растение, за което питаш, наистина е Юка. И от нея имаме на село. Става огромна, разперена, заема доста място като порасне , но е атрактивно и интересно цвете за градина. Цъфнала е много оригинална.

Скрит текст:
мислех, че си момиче, а ти имаш семеен стаж колкото мен.  Hug

Хайде вече да си покажа придобивките, които имам благодарение на denima .  Hug

първата им снимка заедно

реалният цвят е малко по-тъмен

това е млечножълто, но на снимката е доста по-бледо

Не можех да не си ги наредя едно до друго.  Simple Smile

Мариетка, Доби, Денима...Благодаря! Обичам ви!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Скрит текст:
пак

Хубав ден!   bouquet

# 654
Момичета-моята пълзяща роза, която посадих преди месец наникъде не върви. На три пръчки е, купих си я. Но двете пръчки са едни такива почернели и лепне малко. Третата има само едно мижаво листенце, но и тя лепне. Не знам кое е нормално и кое не. Четох за болести по розите, но не открих нищо. Давайте съвети-почвата е смес от нормална пръст /не знам откъде е и каква е/ и боров торф+мъничко купешка почва. Поливам на два-три дни.  Като я купих я държах 24 часа във вода /корените/, после ги подрязах мъничко, но пръчките не съм ги рязала-високи са около 15см.
Отивам да я снимам сега, да ви покажа за какво иде реч.
Ето:

Последна редакция: сб, 11 май 2013, 12:04 от Zolka

# 655
Много са красиви,Нели! Heart Eyes По-нататък,ще те помоля за чепчица от жълтото мушкато.  Wink

# 656
  • на североизток от Рая
Много са красиви,Нели! Heart Eyes По-нататък,ще те помоля за чепчица от жълтото мушкато.  Wink

Нези, с най-голямо удоволствие ще ти отчупя. Само да порасне още и да позаякне. Че то е по-слабичкото. Такъв му е сорта, по-дребни са му и листата, и цветовете. Но е такава нежност. Има цвят като на крем нишесте от най-млечните цветове.  Simple Smile

Аз исках да попитам, защото се чудя как да постъпя. И двете мушката са засадени в мрежичка. Не  е точно мрежа, но знаете как са увити в нещо като хартия, може би. Дали да ги разбутвам и пресаждам? Не ми се иска. Сега цъфтят, адаптират се на ново място, май не е подходящо да ги бутам. Посъветвайте ме!  Hug

# 657
  • Бургас
Нези благодарение на Денима ще се сдобия със жълто мушкато.
Живот и здраве да се докопам до него  Simple Smile ще те имам в предвид за чепчица на есен!
Нели като те чета за жълтото мушкато как го описваш, лигите ми потекоха  Wink
Голям ми е мерака за такова!

# 658
lgdani и neli mar4 Благодаря за отговорите!   bouquet
От юката миналата година мъжа ми ги ся в градината и са 5 броя,3 от тях за сега имат цвят и нямам търпение да цъфнат!Много ми харесват,а място в двора има,така че да растат на воля за сега.  Laughing

# 659
neli mar4 Честита годишнина !
Аз влизам с моето последно цвете с няколко въпроса:

Дълго търсих вчера и днес и така и не успях да разбера от кой вид "циганета" е моето, ако някой има идея нека ми подскаже, и другия въпрос тези голите пръчки от прецъфтелите цветове дали да ги махна че много ме дразнят ?
И да се оплача от поредния опит да си завъдя теменужка , от последните две листенца откраднати на Цветница едното вече изгни, а и другото май натам отива Sad А всеки ми казва че много лесно се захващали.

Общи условия

Активация на акаунт