АПРИЛКИ 2013 - последна от 23-те теми и после всички в "РОДЕНИ"

• 27 873
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
Честит рожден ден, Ася жива и здрава, много щастие,късмет и любов  newsm51 newsm59 newsm38

the witch страх ме е да не се отбие като му дам с шише

# 646
Нз, аз не разбирам много. Защо не потърсиш помощ от деси в групата във фейсбук, тя може да ти даде съвет

# 647
Веси, знам колко ти е трудно в тази ситуация да се успокоиш, но така се получава омагьосан кръг. Бебо усеща твоето безпокойство.
Искам да ти кажа, че и аз бях така с първото ми дете - постоянно нервничеше на гърда и сучеше по 2-3 минутки само и на често. И това до към 6-7 месеца, след което буквално се впи с мен и така до 2г и 4мес.  Crazy
Опитай различни пози, също може да му даваш да суче докато е още сънен. Свържи се с консултанти по кърмене, ще ти помогнат Peace
Ще се справиш! Само търпение Hug
И да, шише в краен случай, защото при нас това тогава допълнително усложни нещата. Свикват с лесното и после съвсем отказват гърдата. Не всички, разбира се, но се случва  Peace

# 648
vesi_mz84, спокойно, наистина бебетата усещат когато майките са нервни и те прихващат по някакъв начин. Колко кг. се роди твоето бебче? Нормално е такова поведение, просто бъди търпелива и се опитай да му подадеш гърдата в устичката. Ако нямах опит с първото кърмаче и аз бих решила, че не му харесва понякога да суче, защото се върти и нервничи Цецко. И моите гърди се препълват, струята е силна в началото и често се дави бебчо. Затова се налага да изцедя преди него малко кърма, та да си суче добре. Сънени също сучат по-спокойно. Пак пиша за кърмаческия форум и библиотеката със статии там - аз ги препрочитам и намирам решение за дадения проблем, поне засега. А за таткото - и те минават през някаква криза, нашият татко сега е много по-полезен, отколкото с баткото като бебе. Hug
Моето голямо момче е с температура от вчера и само се моля да не се зарази бебето. newsm17

Честит рожден ден, Ася20!

# 649
Здравейте Simple Smile

Аз все още съм си тук... днес бях на преглед в МД; казаха ми, че е препоръчително да остана (защото ми е 6ти ден след термин), но така или иначе от понеделник нататък ще се предприема нещо (раждане), затова аз реших да използвам последните свободни слънчеви дни и да се поразходя. В понеделник в 8ч отивам в МД и ще си чакам реда... За сега всичко е наред с бебо и няма никакво намерение да излиза Grinning явно си му е много добре там вътре  hahaha

Пожелавам на всички чакащи мами успех и много търпение...явно бебоците чакат да се стопли времето и да се покажат Simple Smile

Ася, честит рожден ден и от мен! Много усмивки и много щастие с малкото съкровище! Simple Smile

# 650
привет, мацки
ние по съседски почиствахме досега, то с тоя тумбак само клонки изнасях без много-много да се навеждам, поразходихме се с малката.
Ася, честит рожден ден!
пожелавай си сега само хубави неща, щом се сбъдват! весел празник!  newsm59

а това остави на други днес   1dishes newsm75 newsm79

vesi, обърни се с червено към ЛЛЛ.
щом се дави първо опитай да кърмиш като легнеш по гръб, а бебо е върху теб на гърдата, т.е. гравитацията да му помогне.
и ако ти е силна струята пак, опитай да изцедиш няколко пъти първата струя кърма, за да не тече толкова силно.
в каква поза и колко пъти на ден кърмиш?
спокойно, не се тревожи, това се оправя, но не давай от шише, когато това не е необходимо.

за ТМ се сетих, че е добре да го обсъдите ако не сте го обсъждали, поне да поеме през вечер или следобяд една-две смени на пампи, малко гуш като има колики. по-натам ще съм сигурна, че повече ще играят по мъжки двамата. но е добре ако ти тежи, да разпределите малко задълженията. то повечето съпрузи ходят на работа, но това не ги оправдава. добре, че ММ не се е делил така, сигурно е тежко.  Hug дано се оправят нещата

# 651
Първо да се отчета, а после ще се връщам да ви чета и наваксвам, че в болницата имаха проблем с нета. На 16.04 се роди Марина, планово секцио, това ми беше първата планувана дата, не успяхме да дочакаме втората, но.......тегло 3130 и 50см.
Всъщност да си призная аз си знаех още от неделята, че вторник отивам да раждам, но не исках да коментирам предварително. Голям страх брах, чакаха ме един час и не можа да ме хване спиналната упойка, накрая ми биха пълна. Заради моят страх часът на раждане на беба, не е точно желаният, но явно така е трябвало да стане. ММ каза, че дори под пълната упойка съм викала/ док. Николова каза, че било нещо, като пеене/ , раждането винаги е било един от големите ми страхове, но мина......дори съм доволна, че са ми сложили пълна упойка, не ми е драма, че не съм видяла първа бебето и т.н. а таткото е бил първият, дори имам снимки, малко след като са я извадили, как се е престрашил да влезе в операционната не знам...
Кърмата ми дойде едва вчера. Малката е голяма лакомница, няколко часа след раждането я слагах на гърда, засука от раз, сякаш само това е правила, голям инстинкт. Събуди ли се и започва с отворена уста да търси нещо за захапване Crazy
Аз съм още доста подута, препоръчаха ми шуслерови соли 8 за отводняване. Смъкнала съм само 5кг в болницата, но имах проблеми със стомаха.
Вдигнаха ме да седна няколко часа след секциото, а на другата сутрин станах. Доста по-бързо се възстанових в сравнение с първото секцио, вече нямам болки, ходя си изправена.....дори си сложих ластичен колан на корема, за да се прибере по-бързо. Лекарката, която ме оперира / д-р Николова, тя изроди и баткото/ , каза че сега използва нов метод на шиене при секцио, и наистина се чувствам доста по-добре, не усещам шева и т.н. Тази жена, всяка нощ израждаше бебета, през деня преглежда в болницата, и на мен ми прави секцио, кога смогва, кога спи......не знам.......трябва повече лекари да си обичат професията като нея.
Отивам да чета пропуснатото, да видим какво се е случило докато ме няма.

# 652
Ани, честита беболинка, да ви е здрава и весело бебе  Heart Eyes
на теб браво за бързото възстановяване и още по-бързо да забравиш болките.   bouquet
вече у дома ли сте си?
колко време ти беше операцията наред с чакането за упойката? ти след колко време си се събудила от пълната?
не ти е било леко дори и да не си виждала какво става.
поздравления за таткото, смела постъпка  Peace

мен пък носът съвсем ми се запуши, ту лявата, ту дясната ноздра, еййй, направо  ooooh!
не тече а ми е много неприятно усещане. капя какво ли не от бабини деветини и нищо, след малко съм пак така...

# 653
Честито бебче, Ани, живи и здрави да сте и да се прибирате по-бързо в къщи  Hug.
Радвам се, че всичко е минало и вече се гушкате  Simple Smile, ние  тук още чакаме и сме нервни, че на бебоците не им се излиза все още  Sad. Аз много се надявах да родя до 20.04 (тоест до днес), но уви малкия се е запънал и не иска да е овне Simple Smile.
Пожелавам ти бързо възстановяване!

# 654
мадамите, светнете ме моля ви как беше, че ММ заминава командировка от другиден и за записване на бебо живот и здраве, ако аз съм само с двете лични карти става ли номера в родилното, ще питам понеделник, ама да знае мъжа ми дали да отделят транспорт да идва за записването на бебо, че ще са мнооого далече от Софето.
поне за това да съм подготвена, че сега се сетих  newsm78

# 655
  • София
Девойки, Еовин най-сетне си има бебе - Валентин, роден в 16:13 днес, 3500гр, 49 см. Нормално е родила... това писа във ФБ  Wink

# 656
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Влизам при вас, за да ви съобщя радостната вест - Еовин има сладичко момченце - Валентин - 3500, 49 см! Всичко е минало идеално, родил се е малко след 16 часа - мисля, че в 16 и 11, ама може и да съм объркала някоя минутка от вълнение  Grinning. Ео звучеше много добре, супер свежо!

# 657
ей, супер новина! браво!

Ео, честита ви радост! бързо да се въстановяваш и скоро да сте си вкъщи   bouquet  Hug  Hug  Hug много се зарадвах на новинката, много!

# 658
Честито на Еовин, да е жив и здрав малкия!
Да мине да разкаже после как е минало раждането.
Да в къщи сме си от днес. не знам колко време съм била под пълна упойка, дори не попитах. Помня, като ме местиха от операционаната и тогава се посъбудих малко. Почти час чакахме да ме хване спиналната упойка, но от този мой страх не стана, и после ми сложиха пълна, и по-добре, не съжалявам. Лесно излязох от упойката, нямах никакви странични ефекти, проблеми. Второто секцио дори се възстановявам по-бързо, а една и съща лекарка ми го прави. Почти няма болки вече, ок съм.

# 659
ani, браво на теб!
сега имаш време да се осефериш и да си гледаш бебока, и баткото и всички вкъщи.
пожелавам ти по-бързо да минават шевчетата и да се кърмите усепешно колкото искаш!

за протокола - нямам индикации за раждане още, бебо леко помръдва само. а доста ми тежи особено като да ставам или да се навеждам за нещо.

Общи условия

Активация на акаунт