Лято, хайде идвай вече, за да зарадваш октомврийското човече!

• 66 009
  • 723
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте и от нас,

В тези жеги как да сме...завираме Grinning Миа набляга на водата и плодовете основно, яденето нещо не го тачи много много. Иначе спи с боди потник или с къс ръкав, или пък с блузка само. Аз много мразя да ми е топло, добре че в работата имам климатик, че иначе както ходя с чорапогащник дори лятото и със сака Rolling Eyes

Мира,
много ще ми е интересно какво ще ви кажа лекарката във вторник. Ние вА събота ще пуснем на Миа такъв тест за хранителна непоносимост да видим какви ще са резултатите. Тук в София май включва повече храни или поне е доста скъпо близо 300 лева :crazyeyes
Много ми хареса как сте се събрали три Ай Laughing Аз имам една колежка с дъщеря Ая. Иначе наистина не е от разпространените имена.

# 331
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте,
да не бъда лош пророк , ама май ще ни е дълга нощта. Ая нещо много се върти и бълнува от както е заспала, дано се успокой  Whistling
Утре ще пътуваме само двете и много се надявам да проспи пътя до Разград... там мисля да видим свеки , че сме й забравили очите и да продължим към моята майка.

В жегите как се справяме... с климатици , те нещо яха откачили , ама им намерих цаката и слава Богу проработиха отново... Нашия дом е с югозападно изложение и е малък ад от май до октомври, без климатик не става. Ая спи с боди къс ръкав или само по тениска, но аз и през лятото обичам да ми е завит кръста, за това предпочитам да й обличам боди, но още малко ще е, като стане 25градуса през нощта - голи ще сме всички  Mr. Green

Анбибиан, забелязвам , че някои деца имат такива периоди и може би наистина са породени от неприятни случки и стрес, обаче оставам с впечатление, че не минава дълго време, за да си върнат предишната социалност... Милата Яна, как е плакала за лъжичката... дано скоро й мине  Hug Hug За захарта и млякото и на мен ми се стори повече захар, но тъй като увеличих всички други количества, захарта я сложих по рецепта  Whistling

Деси, не знам защо им се връзвам на тези деца. Опитах се да се помотая в моето детство и да намеря връзка, дали съм била подтисната или обидена от по-големи , а и наборчета...ама не мога да се сетя за подобна случка... та все още им се връзвам... сигурно ще го надраста и аз  Whistling Хайде дано в Гърция си изкарате прекрасно, очакваме включване и снимки  Wink

Ох, Мишаааа, били сте в друг свят направо... Не завиждам, защото съм сигурна, че ще отидем и ние по тези земи някой ден , обаче това, че мъжа ти има туристическа агенция не го знаех, но ще го имам в предвид за напред  Wink  Браво за бързото отбиване и ние натам отиваме, ама аз като нямам запланувана раздяла и не го бързам. Случва се да суче по 2 пъти на денонощие, разбира се имаме и по-сучещи дни , ама все по-рядко  Laughing

Смуси, а вие защо ще правите този тест? Имаш съмнения ли?

Другите Айчета, явно са на гости на бабите си, защото не сме ги засичали друг път на площадката. Но определено за първи път виждам други адашки и аз... Чувала съм и знам, че са поне няколко във Варна, но не бях ги виждала  Mr. Green А самото име, не може да се каже , че не е българско, тъй като Йовков го споменава в "По-малката сестра" , но тогава правописа е различен и е Айя  Wink

В този ред на мисли, днес прочетох, че ще махат Ботеви стихотворения и "Тютюн" от учебния план... по-безумно нещо не успяха ли да измислят... ех много им набирам на тия новите, честно, от политика не разбирам, ама тея нищо политическо и умно не правят... само акат на метеното...  Crossing Arms

# 332
  • Варна
Здравейте момичета! Аз както обикновенно, само през нощта мога да отделя малко време. Вчера сложихме ваксината за хепатит А и за сега няма никаква реакция. Педи и изписа Козихром, защото очите и са малко зачервени, сълзят и явно я сърбят, защото много ги търка. Изписа и и кремче за белега от ютията, поръчах го в аптеката и утре ще го взема. Дано да има ефект, че не спирам да се обвинявам. А иначе днес за първи път ходихме на разходка в Морската градина без памперс, напика 5броя гащи, но само една рокля- явно това ще е решението: за разходка ще е с рокли и пликчета, на количката с протектор, а за смяна нося две рокли, 7-8 броя пликчета, 4-5 чифта чорапи, резервни наколенки и резервен протектор. То ако е с клинчета и панталонки и ремарке за багаж ще ни трябва. А да кажеш, че не говори и не разбира, но защо не казва предварително...? Даже като види някое дете да го изпишват казва: "Мамо, виж пиш!".   Днес в Летния театър имаше детски балетен конкурс и реших да влезем да погледаме. Половин час се държа много възпитано- стоя в мен, гледа и слуша с интерес, ръкопляска... След това обаче се наложи да си тръгнем, защото реши, че иска да се разхожда права по седалките. Тъкмо излязохме и как падна! Носът и сега е син и добре че беше с наколенки, че по инерция се пързаля по асфалта 30-40см.  Малко по темите: за спането - спи по памперс и тениска, но завита с двоен чаршаф. за големите деца по площадките -тя обикновено точно с такива иска да играе, но ако забележа, че не им е приятно я отдръпвам, все пак и те са отишли там за да се забавляват и не искам да им досаждаме. за майките по площадките- ами аз не съм много контактна и непознати не заговарям и трудно се сприятелявам, така че не обръщам особено внимание какво говорят. Миша страхотно пътешествие! Даже не  смея да си мечтая за такова. Деси приятно изкарване в Гърция! Марси важното е, че на малката в крайна сметка и е харесало на палатка. ЧРД на ТМ на патерица! Смуси, Мира дано изследванията да са ви добри! Анбибиан може Яна наистина да се е изплашила и сега да страни от децата. Може би е добре да пробваш да играе с някое познато дете, защото страховете както могат да се преодолеят, така и ако се пренебрегват, могат да се задълбочат. Съни, дано си оздравяла вече! Малките бебчета са много хубави!   Лека и спокойна нощ  на всички мами и дечица!

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 03:13 от olly

# 333
Привет!
стягам багажа аз-вече доста напреднах! Сега ще ходя на фризьор-имам ваучер за възстановяваща терапия за коса с арган+оформяне със сешоар. Утре отпрашваме за Пловдив, където се очаква още вечерта да започне празнуването на РД на Лили с родата Laughing

Анбибиан, според мен, Яна не се е уплашила, просто е осъзнала, че с някои деца не може да се разправя и трябва да отстъпи, дори това да не и хареса. На тази възраст децата ни са като животинчета и важи законът на Джунглата-усещат кой е по-силният, по-големият и отстъпват. Добре,че си изживява емоциите, а не ги подтиска. Лили не плачеше в такива ситуации-само очичките и ставаха едни тъжни-тъжни Sad Спокойно, не вярвам да  е сериозно травмирана Peace

# 334
olly благодаря за съвета, ама и аз съм като теб - не съм много контактна с непознати, макар че приятелите ми се смеят на това и чак не вярват, че това съм аз щот съм била много нахална  Whistling Нахална ама с познати  Joy Иначе докато някой друг не ме заговори, аз не правя първата крачка и затова нямаме и познати деца, с които Яна да играе. Надеждата ми е в детската градина - държавна, частна - от октомври сме решили да я пускаме. Браво за усърдието с махането на памперсите  Party
Аз се пробвах на 2-3 пъти, беше пълен провал и се отказах. Сега съм и извадила гърнето, но не я слагам, понеже тя го мисли за играчка. Чакам да й мине мерака да си играе с него и да почна пак да я слагам, иначе знае че вътре се пиша, ама това не й пречи да го качва на масата и на леглото и да бърка в него.  ooooh!

# 335
  • Варна
Смуси, ти в DeТox центъра ли ще пускаш теста? Там гледах някакви фрапиращи цени. Нашия тест го правим в МЦ Надежда - този е http://www.food-detective.com.au/test-yourself/. Продава се дори в амазон, но за разлика 20лв не си струва да се занимава човек лично и да оплеска пейзажа. А теб какво те наведе да правиш тест за хранителна непоносимост? Да споделиш после резултатите. Аз си признавам, че ако имах възможност бих пуснала и на себе си. Най-малкото, за да се успокоя, че ето и аз имам положителни резултати, обаче нямам оплаквания примерно..  Mr. Green Пък и съм любопитна.   Embarassed
Деси да си изкарате страхотно в Гърция! Браво на вас, че се хващате смело смело да тръгнете на такъв дълъг път. Всъщност за вас може и да не е толкова дълъг. Ама на мен и 130-те км до Бургас ми се видяха "еехеее". Но така е като детенце не иска да се спре на едно място.  ooooh! После ще чакаме да покажете снимки. Както и от РД на Лили! Да ти е жива и здрава, винаги усмихната!   bouquet
anbibian кофти ситуацияя.. И аз бих се изненадала на такова поведение от страна на Даниел. Той голям смелчага все се бута при големите и им граби нещата от ръцете, а бе сложна личност се очертава..  Crazy Чак ми стана мъчно, мъничката как седи и плачка...  Hug 

# 336
Здравейте, момичета!
Миша- стрхотно е, че сте имали възможност да си направите такова пътешествие. И аз обожавам да пътувам.Пък Дани явно добре си е изкарал при баба и дядо и много подаръци е получил от мама и тати Grinning
Деси- приятно изкарване на Тасос, сподели после как е минало. Hug
Смуси- защо сте правили на Миа тест за хранителни алергии, как мина, има ли резултат вече ooooh!
Цеца- губиш се нещо Shocked Къде си, как сте ooooh!
Мира- стискам палци да са ви хубави излседванията Praynig
Да ви кажа купих на Кали 6 чифта пликчета, че мисля да повам да махам памерса, да видим какъв ще е резултатъ, тя има още два чифта и се чудя дали са достатъчни общо 8 чифта, които имаме? ooooh!
Марси- надявам се пътуването ви да е минало добре, но вие сте печени с Айчето, така че не се съмнявам, че сте се справили Wink Simple Smile

# 337
  • Варна
Toni77 ние имаме 10 броя. При по-добра организация ни стигат, но щеше да ми е по-лесно с повече както бях предвидила. Нали купувах от ибей, но едните така и не ги получих.

# 338
Мира, тестът го пуснахме в Цибалаб. Едни наши познати от Варна също са го правили във Варна, но за София ни казаха в Цибалаб. Не знам защо е толкова скъп, дали включва повече неща newsm78 Иначе го пускаме заради надуването на корема на Миа. Тези познати от Варна казаха, че тяхното дете така се надувало и след като направили теста и изключили храните, които не понася, се оправило. Дано и при нас  така да се получи. Иначе утре чакаме резултати.

Днес направих сладолед от банан на Миа, като една част оставих натурален, една смесих с малини и една с боровинка...мммного вкусно се получи.
В тези жеги децата ви какво ядат? Колко вода пият?

# 339
  • Куциндрел
Здравейте.
Нещо не ми се пише напоследък.
Бяхме малко във Варна, за няколко дни. На Йоан не му хареса на плажа, нещо се изплаши от морето, но всичко останало много му хареса.
Нещо напоследък не ще да яде много, но пие вода, не знам колко постоянно има достъп до шишето си с вода.

# 340
  • Варна

Бяхме малко във Варна, за няколко дни.

И без да се обадите... Тц тц   Hug

# 341
  • Куциндрел

Бяхме малко във Варна, за няколко дни.

И без да се обадите... Тц тц   Hug
Следващият път. Сега бяхме за 4 дена само и то от баби не можахме дъх да си поемам. Водихме малкия на Зоопарка, много му хареса, чак започна да вика "па-па" на патките, и наче не го казва.
Видяхме и Сали камилката. hahaha на живо.
Сега е фен на тази песничка от Бейби ТВ.
http://www.youtube.com/watch?v=T3X5mWR80qA
Все иска да му я пеем и взема едни маракаси да дрънка.
Та на Зоопарка я видяхме Салито. hahaha
Направи една драма за количките на детския кът, които се пускат с монети. Искаше монети да пуска. В такава истерия изпадна, че 2 часа ревтуни, няма успокояване. Няма да го помирише този детски кът поне докато не стане на 3 години. Naughty
През Август ще сме за повече и ще се видим, тогава няма толкова да правим "евала" на бабите.

# 342
Ехооо
Не знам защо не намирам време да пиша.
Ние с Тития сме добре  Mr. Green Тя си измисли това име, идва от Ти, ти, което в превод от титиянски означава Аз, аз - когато прояви желание за самостоятелност, или по-скоро титиятелност. Започнахме да й казваме Тити, много й ходи, а един ден тя го направи Тития.
В последно време Тития е много досадна  Mr. Green Не се занимава както преди, иска само да я нося, това като сме вкъщи. Навън, тук в селото на площадката, също не й е много интересно. Деца няма. Освен това не иска да яде, кърмим се прекалено често, а през зимата само през нощта + следобяд, въобще кара само на кърма и хляб. Ще й изям нишестеното дупе. Не иска да яде нищо, ама нищо - нито череши, нито яоди, праскови, кайсии - нищо бе, нищо. Просто не мога да разбера - може ли такова нещо!  Mr. Green А имахме много хубави ягоди, пасирах й с банан, ставаше много вусно, сама си го изяждах  Whistling Сега купих формички за сладолед и замразих сок от ябълка и праскова и така изяде два. Много съм доволна, под някаква форма яде плод. Защо при нас всичко става толкова трудно с храненето.  Crossing Arms
Ради, поздрави за прекрасното детенце, изглеждате много щастливи, а ти някак уравновесена.
Съни, твоите бонбончета са много мили. Али ще свикне, ще помага и ще се хвали с тях.
Цеца, теб те сънувах снощи, на Йоан очите били станали кафяви като навършил годинка, и твоите също - в съня ми, де, от сини - кафяви. Дано не са си променили очите на Йоан, щото са един път просто  Heart Eyes
Сийнгърл, кажи какви манджи правиш, че вече не знам какво да правя с тая моя Тития  ooooh!
Хариелка, желязна организация имате във вашето семейство. Много мило ми стана като описа, че ще се лишите от почивка, за да направите стаята на децата. Чак ми се иска да ви поканя у нас, място има, не е кой знае какво, но плажът е наблизо  Simple Smile
И на мен ми се иска Тития да тръгне на занималня есента, обаче не знам как ще стане. Искам да работя, пък и се налага, дано се случат нещата лесно.
нннн, дано се оттървете бързо от диагнозата. Сигурно е много трудно за теб  Hug
Деси, приятно изкарване   Party
Миша, не знам дали си качила снимки някъде, бих ги разгледала, видях само 2 във ФБ.
Мира, аз съм така - с положителни резултати, а пък нямам оплаквания  Mr. Green
За дърпането на играчките - мен не ме пиртеснява децата да не си дават играчките, техни са си, но се дразня, когато майките решат, че децата им трябва да "споделят" и започват да ги убеждават да си ги дадат. Така например аз винаги съм обясняала, че това е на момченцето или момиченцето и съм намирала друго занимание, но изведнъж една майка реши, че няма проблем, дай на Ники, виж как иска, и аз пак казвам, няма проблем, но тя, не та, не, издърпа от ръцете на детето и даде на Ники играчката. Сега Ники не иска от децата, а от майките им и не разбира от не.  Twisted Evil

# 343
  • Куциндрел
Хилоу.

Зелда, Йоан си е синеок както преди. Няма промяна, може би косата му по-нататък ще потъмнее.
Да ти кажа и Йоан трдуно опитва нещо ново, особено плодове, само се гоним с разни дини, кайсии и т.н. Сокове не иска, но пък иска да пие от моята Фанта. Rolling Eyes

Да ви кажа една нова игра - купих една касичка на Йоан и сега пуска в нея стотинки, като ги изпуска, ги изкарвам и пак. Сега се занимава с това и е много усърден.

# 344
  • Пловдив
Привет,момичета  Hug
Как я карате в тези жеги?  Whistling Аз днес съм поканила дечицата от селото на басейна да си поиграят,ама утре стягам багажа и отивам на вилата,че тук не се издуржа  ooooh!
Зелда,какво да ти кажа за готвенето - каквото ми дойде на ум - на Благовест домати с ориз му е любима манджа,отделно каквото готвя за нас,яде и той - грах,зелен фасул,леща,ориз...на вилата пека картофи на жар и тях също много ги обича...ако няма готвено е на домати и сирене  Mr. Green Много сладко вика "сиренеце",ама по бебешки, много го обича  Mr. Green Кисело мляко също под всякаква форма  Grinning
Смуси,чакаме резултати,дано всичко е наред при Миа  Hug Hug
Деси,приятна почивка  Hug
Мира,дано и при вса вече всичко да отшумява  Hug

Общи условия

Активация на акаунт