В "Родени" вече става тясно,но за всички от ИБ винаги ще има място-тема 5

• 16 886
  • 729
  •   1
Отговори
# 660
Тони, да ви е жив и здрав  Hug
Домата и аз ще го метна след месец сигурно  newsm78
Иначе май малко хора знаят, че като пише 4 месеца на пюрето не значи, че може да го даваш на четиримесечното си бебе  Mr. Green а че е много пюрирано, например 8+ са с по-едри парчета  Peace
Да питам нещо за кухните, те пасирани ли, надробени ли са..гледам менюто на една частна и пише примерно кюфтета с бял сос, че как ще ги яде моя син тия кюфтета  Mr. Green или спагети болонезе  Joy

# 661
  • При моето слънце
Бюти, при нас детската кухня не е пасирана, просто е по-ситнена, примерно картофена манджа - месото е като разварено, а картофчетата са малко по-големи от грахово зърно. В началото аз я намачквах с вилицата, някои майки пасират, зависи как доколко е свикнало детето да яде непюрирана храна.
Ауу, днес съм много активна, личи си, че нямам работа, нали  Mr. Green
Либре, само днес ли те мързи? Защото на мен всеки работен ден ми е така  Mr. Green

# 662
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Тони  Hug, да ти е жив, здрав, прав и корав   bouquet

А така, и таз добра за домата, и аз давам от купешки пюрета с домат, а в понеделник и салата яде нашия, баща му е виновен  #2gunfire - даде му домат да смуче суров от салатата, поне му го облизал от солта, страшна съобразителност на пияна тиква  hahaha

# 663
Пете, нищо няма да му стане  Hug то и граха май го даваха след годинка, ама аз без да искам го вкарах  Mr. Green как вървят килограмите, аз след празниците съм +1 кг  Mr. Green ама на 5 юни свършвам диетата и дано да смъкна дотогава още 2-3  Praynig Praynig

# 664
Бюте  Hug, не питай ... не ми се връща назад лентата, затова ще забуксува малко  Mr. Green, обаче в края на месеца съм на абитуриенска и ще трябва да докарам търговски вид, затова от днес съм стриктна с яденето и на степера (кардио с термо костюма) като заспи дзверунди  Simple Smile

то домата от купешкото верно е много малко, само за вкус, затова ще си го давам, сурово няма да давам вече, а краставичка дали може  newsm78, за граха и аз знам че е по-късно, но се чудя каква друга зеленийка мога да му добавя в момента, като правя домашно newsm78

# 665
  • При моето слънце
Петеса, спанак? Аз го варя на пара и после го пасирам, може да го добавяш към всичко, после може и изварата да я вкараш със спанака (извара, спанак и малко масълце, чудно). След месец и тиквички ще може да даваш, казвам след месец, защото още са пълни с нитрати и има опасност от алергична реакция (знам от опит).
И аз започвам диета - спирам бирата  Mr. Green

# 666
Така, току що претърпях провал в третия ми опит да яде картоф, този път с АМ, ами не иска, бута с езика и се разплака и аз й дадох млякото. Сега кога мога да предложа друг зеленчук (тиква,морков)? Или да продължа с картофа? Абе само на мен ли ми е толкова трудно или се е случвало и при Вас? Май аз нещо не правя както трябва.

# 667
  • Варна
Петьофи , май , май всеки ден си ме мързи ама са прикривам  Mr. Green да не бия на очи  hahaha

Бюти , кухнята е ситно наситнена за първа група ( водят я до 1 годинка но според мен си зависи от броя на поникналите зъбки и дали детето може да дъвче качествено ) , на втора група вече са си баш манджи , десертите им са плодове а не кисели , понякога имат и пасти ( на които съм хвърлила око  Mr. Green , ма моето чаве поне до 1,5 ще бъде първа група )

Абе я да ва питам , възможно ли е кърменето да пречи на свалянето на килограми , аз не че пазя диета , ама не ям и като ламя и всеки ден ходим и имам чувството че дебелея от въздуха  newsm78, пък не искам да я отбивам ...................онзи ден моята колежка каза че според нейна позната ако кърмиш и след годинка и отслабваш , дали да тая надежда а?  Whistling

Ния , според мен е по добре да отложиш картофчето за по нататък ( примерно смесено с друг зеленчук ) , явно не и харесва на този етап ,на твое място бих опитала с тиква , както ти правилно се ориентира в понеделник  Peace

# 668
Пете, ще смъкнеш  Hug Иначе спанак, лапад може  newsm78
Благодаря за отговорите за кухнята  Hug
Либра, аз знам, че като спреш да кърмиш и се регулират хормоните смъкваш някое килце, аз не мога да кажа, тъй като когато спрях да кърмя почнах 90 дневната, но все пак за 2 месеца свалих 11 кг, може 2-3 да са от това, че спрях да кърмя  newsm78
Оха, биричка цаца..айде да идва морето вечееееееееееее  Twisted Evil Twisted Evil

# 669
И аз започвам диета - спирам бирата  Mr. Green
тука вече не можа да познаеш  Mr. Green

Либра, ами аз точно такова чувство имам, че на хормонална основа пролактина ми пречи да отслабна, мисля че като се отбием и ми дойде цикъла, да ми се насити организма с естроген и много бързо ще отслабна  Outta Joint
Виж Бютка взе да се хвали с резултати като отби номера  newsm78

# 670
  • Варна
Оха, биричка цаца..айде да идва морето вечееееееееееее  Twisted Evil Twisted Evil[/color][/b]

Ъ?!? , как тъй да дойде бе Бюти , в Пловдив ли , не го даваме  smile3534, вие заповядайте  Hug ...............мммммм и аз обичам цаца, пържени картофки и студена биричка , често като се разхождаме в морската и от капанчетата на първа линия се носи аромат я на рибка я на цър пър ........ууууууу покапах се  Crazy

# 671
  • Варна
Иве, Петьофи, Бюти, Петеса, благодаря за честитките! Hug Hug Hug

Ния, аз бих отложила картофчето за понататък. Бих изчакала ден-два и след това същото упражение с тиквата. Hug

Ей, днес голям вятър, отново сложих жилетката и метнах завивката докато спинкаше Тео.

А за диетата и аз твърдо съм решила от следващият понеделник да я стартирам. Без нея за 2 месеца свалих 3 кг., но ми се иска вече по-бърз ефект, че ни чака плаж. Mr. Green

# 672
Тони, да ти е жив и здрав рожденика.
Днес няма да си излиза. Тук се е начумерило и май иска да вали.
Искам и аз на моренце, но тази година май ще е само за ден на гръцкото, че с малчо ми се струва доста далеч нашето море / от Благоевград /.

# 673
  • Варна
Егати вятъра гаден, задръстих се с прахоляк, за Бобо не знам Whistling Май няма да излизаме повече.
Тони,
да ти е жив и здрав рожденика Hug
Петеска,
не преби ли мъжО за своеволието Mr. Green Аз честно бих избесняла, но моят мъж изобщо не ми се меси в храненето на малкия, каквото аз реша, когато реша и това е. Нито е посягал да му даде нещо, нито е предлагал, същото важи и за бабата и дядовците ни. Голям кеф Laughing
Този спанак - попарен и пасиран може ли да се замрази? ТРябва да купя малко от пазара, нали сега му е сезонът, и да направя на Борко.

# 674
  • Sydney
toni_St Честит рожденник  Hug
Месечинка виторога аз спанак съм прибирала само измит и нарязан... после директно го готвя (за Ема)  Peace
и тук духа ужасен вятър  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт