Малко до ЮНИ остана когато ще стана аз мама!

• 28 210
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
DramaQueen, за всяко едно име могат да се измислят какви ли не кретенски прякори: и на най-красивото, прекрасно име! Ирен е много хубаво име. Има си и имен ден .  Heart Eyes
Ако се колебаете между Ина и Инна по-добре е Ина. Ако я кръстите Инна има мн.голяма вероятност да я пишат грешно.

дива77, тези статистики някак си не могат да ме убедят, че естествен процес като раждането е по-травмиращо за бебето отколкото хирургическата намеса. Тя природата си го е измислила.
Като е решила да бъде секцио по желание, ок! Нейно си решение, но не да се оправдава с такива доводи.

# 691
Моята девойка се е настанила в ляво.

За имената и римуването- преди няколко седмици имахме 2 приятелски семейства на гости и бая се позабавлявахме с имената: за всяко казано имаше какво да се спомене Joy

Днес оправяме дребни детайли в батковата стая, бебораната все още е на заден план милата.Нищо не ѝ е купувано, нищо не е сглобено. Багаж за болница не съм приготвяла, чакам списък да ми дадат. На 7 ми Май ще ходя за болничен и тогава предполагам ще ми дадат, не помня миналия път колко преди термин ми го връчиха newsm78

# 692
При мене единия е в ляво другия в дясно за баланс.И се редуват в ритането на левите и десните ми ребра.

# 693
  • София
DramaQueen, и аз съм с големи дилеми за името, но вие поне имате между какво да избирате, а аз просто нищо не харесвам. Бяхме се спряли на едно старобългарско име на моя прапрапрабаба, но понеже е непознато всички го асоциират с някаква друга дума в стил Ирен-кретен и ни казваха, че децата ще му се подиграват.

Тогава един мой приятел ми каза, че от това не може да се избяга, неговият син е Михаил, стандартно име, но въпреки това всички в училище му викали цър-цър. И е така, като се замислиш, винаги го има този риск- подигравки заради име, външен вид, говорен дефект и пр. Просто трябва да си възпитаваме децата със самочувствие и увереност и как да посрещат подобни неща, а също и как да не ги правят към другите.

Иначе на мен името Ина много ми харесва, но пък в Ирен има Р, което според евреите носи щастие на детето. И двете са супер имена, теглете жребий Simple Smile

А за секциото, аз много проучвах въпроса и открих само едно нещо в минус за детето, може да има и повече неоткрити. Когато се ражда нормално детето, минавайки през родовите пътища събира някакви полезни бактерии за стомахчето, които му помагат при усвояването на полезните вещества, в дългосрочен план влияят на обмяната на веществата. Затова за деца, родени секцио, се препоръчва от най-ранна възраст да се приемат пробиотици (на капки или адаптирано мляко с такива). Но рисковете, които се избягват може да са супер много по-сериозни.

# 694
Мечо Пух, айде, чакам да покажеш стаята! Hug

Моето диване също се е настанило вляво и е супер активно последните дни. Така ме рита, че подскачам. Баткото беше много по-спокоен. Сега само пуфкам и офкам. Simple Smile

За името: ние сме избрали едно, което ми беше фаворит още при първата бременност, въпреки че мъжът ми казва, че е изчанчено.  Mr. Green Казала съм му, че ако ми предложи по-хубаво име може да се промени, но засега е такова положението. Simple Smile Ровя се в интернет, в подфорума Имена и няма друго, което да ме грабне. Та ще видим. Изчанчено, неизчанчено, важното е на нас да си ни харесва.  Peace

# 695
Мечо Пух, айде, чакам да покажеш стаята! Hug

Утре ще кача няколко снимки Flutter Hug

# 696
  • София
Мен пък никога не ме е притеснявало че ми римуват името -любов-картоф чудо голямо,пък си бях яко смотана-повече ме дразнеше като поотраснах и стана на любов френска и всякакви подобни малоумни коментари та до днес.ама днес вече не ми дреме-режа ги яко ако се правят на оригинални...

# 697
Имах една съученичка- Валерия. Ние, малките гадове и викахме Варелия.  Whistling

# 698
На мен и Ирен, и Ина ми харесват. Мисля, че празнуват имен ден на 5 май - Св. Ирина, но може и на Ивановден.
И само да добавя, че дори и без някаква очевидна рима, в по-късен етап може да се появи някой филм, песен и т.н., които да се свързват с името. Сега ми идва на ум за "Радка-пиратка", "Деса-поетеса", Филип от Революция З, на който викат Филипинец и какви ли още не.

# 699
  • София
Да се запиша и аз по горещите теми Simple Smile

Имам всички болежки от предишните страници, та вчера набързо си оправих багажа, джъст ин кейс  Mr. Green

Да кажа и за името - хич хабер си неам  Joy

Калоян - много разпространено
Камен - сестра ми не му се кефи
Боримир - всички ми се смеят
Александър - напоследък много модерно, не искам да му викат Сашо
Лъчезар - малко ми е дълго

После ще продължа, че малката иска да се гушкаме  Heart Eyes

Приемам мнения и препоръки  bowuu

# 700
На мен пък името Боримир ми харесва, не разбирам защо ти се смеят.

Не е лесно да избереш име на детето си, отговорна задача си е. Ние уж избрахме и то доста рано, но напоследък таткото периодично се прибира с по някоя "гениална" идея. Все хубави имена предлага, но и аз като се сетя какви абсурдни галени имена може да измисли някой от даденото име, ги отхвърлям.

# 701
Да се включа и аз по темата с имената  Crazy

Името за нашето момче избрахме единодушно с таткото -Даниел , на мен ми е любимо за момче и на таткото му харесва, пък и ще си е кръстено на моята майка , тя е Даниела  Heart Eyes Изобщо не се притеснявам как щели да му викат, то все ще се намери някой гад който да каже нещо или да се подиграе .... Та мисълта ми беше мами не го мислете това с какво ще се римува и кой как щял да каже , важното е на вас да си ви харесва и да ви е на сърце името  Heart Eyes

Още от както си решихме за името , ние с таткото , всички в къщи и другите хора които знаят как ще се казва бебчо , говорим за него така сякаш е роден вече - как е Дани ? Расте ли Дани ? Какво прави Дани ? И така всички толкова са свикнали с името че и аз вече чакам с нетърпение да се роди Дани и да си го гушкам  Hug Heart Eyes Hug

# 702
Момичета чета ви че пишет за имената на бебоците-и аз все още се двоумя как да се казва нашето момченце-колебая се между Даниел -харесва ми като име,но от друга старана ми се иска да е на майка ми ,ама тя с казва Пенка-поне името да е с буквата и-и си мисля за Пламен,макар че това име няма галено или някакво съкращение,та така още се колебая кое от двете да е.
Да се оплача и да питам има ли някоя мама със същите оплаквания-от няколко дена имам силна болка която почва от седалището надолу по левия крак до коляното.не мога да лежа на лявата страна защото боли,като вървя след първите няколко крачки болката започва да се усилва и едвам стъпвам,чак имам чувството че ми тежи левия крак повече от другия.Джипито каза че било притиснат седалищен нерв и нищо не може да се направи-да търпя.ако някоя мама има или е имала такива оплаквания да даде съвет как да се облекчи тази болка.

# 703
Здравейте, за имената.. Ина най ми харесва от Ина, Инна и Ирен Simple Smile Ние също имаме колебания за името на нашето, избрахме Катерина- майка ми е Катя, свекървата е Ирина, но ММ не иска на галено да е Кате, Катя и тн..
Мечо Пух ние сме почти с еднакъв термин май Wink
За сърбежите и пъпките и аз имам, особено сърбежи на места .. И моето бебе седи все в дясно, не знам с какво предлежание е , в сряда съм на лекар и ще видя Simple Smile

# 704
  • София
dida, явно не само аз будувам по това време  Hug

Като мама с дискова херния, мога да ти дам моя опит за нерва, понеже моята дискова херния него ми го притиска обикновено и резултатите понякога са плачевни.
Понеже не можеш да пиеш много неща сега или да правиш масажи, това което можеш да направиш е почивка и витамин В.

Почивката ти е задължителна, защото когато нерва се трие, той се възпалява и набъбва (той е колкото палец горе долу). От това още повече се трие и още повече боли и цикъла се затваря. Така че поне 3-4 дни лежане, докато спре болката в крака. Пак добре, че е отзад, а не е отстрани в ставата, там е най-гадно май. Стой на топло също, то помага, но не слагай на своя глава загряващи мазила.

Витамин В помага за преминаване на нервни възпаления много, но на хапчета едва ли е добре сега да го пиеш, освен ако не са витамини за бременни и фолиева киселина (която е В9). Така че, най-добре потърси храни, богати на витамин В

Като се оправиш, гледай да спиш на удобно легло, да не изменяш стойката си от бремеността, ако нямаш червей вземи си Simple Smile Бързо оправяне ти желая  Peace Praynig

Общи условия

Активация на акаунт