Подправки в саксии от семена?!

• 2 702
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте! Четох тук една подобна тема, но не открих това, което търсих. Някой отглежда ли подправки в саксии, че това е на път да се превърне в новото ми хоби, но имам доста въпроси. Купих си от Кауфланд мента и розмарин на семена и ги посях преди около 2 седмици. До днес нищо не е поникнало. Много искам да станат, особено пък ментата, обожавам я в лимонада! Как мислите, дали е още рано, дали има някакъв шанс да станат. И има ли някакви тънкости, защото аз просто ги засях в саксии, държа ги вътре все още и ги поливам по малко. Някакви съвети на опитани градинари?

# 1
  • UK
Аз си взех подправки от Практикер в пакетчета и вече цяяяял месец отмина и нищо не е поникнало и при мен Crazy
Приятелки мои си отглеждат пак от семена, розмарин, босилек, магданоз и пр. и при тях станаха, явно и аз съм уцелила кофти партида Crazy

# 2
Аз точно днес си посях в две саксийки семенца магданоз. Градина голяма, ама кучаната пишка (а и други неща върши Misc Bomb) в нея. Утре ще сложа копър и босилек, пък ще стискам палци да им е уютно при мен и да си растат flower

# 3
Здравейте, и аз съм се запалила по подправките на балкона. Насяла съм магданоз преди 3 седмици, все още нищо не е излезнало. Имам люти чушки и босилек - и те така.На босилека семената ми бяха по-стари, възможно е нищо да не излезе.  Шивес - вчера се подаде от пръстта. Вчера си насях рукола да видим с нея как ще е. Тя уж расте бързо, може и да хапна скоро  Laughing

# 4
  • UK
Люти чушки мъжа ми пося, но от семена (не купешки) и берем вече реколти Mr. Green Босилек и розмарин си засадих и взеха, че се хванаха, (но и те не са купешки, нито от семена). Магданоза така и не излезе Crossing Arms

# 5
И моите люти чушки са от семена. Всъщност всички изброени от мен са семена. Да видим какво ще излезе накрая. Този магданоз не мога да го отгледам у нас и това е. Става един хилавичък и замира. Ако си купя от Лидл стръкове пресен розмарин и взема да го бучна ще се хване ли? Или трябва да се топи да пусне коренчета?Гледам, че има и прясна мента и с нея мога да пробвам така

# 6
  • UK
И моите люти чушки са от семена. Всъщност всички изброени от мен са семена. Да видим какво ще излезе накрая. Този магданоз не мога да го отгледам у нас и това е. Става един хилавичък и замира. Ако си купя от Лидл стръкове пресен розмарин и взема да го бучна ще се хване ли? Или трябва да се топи да пусне коренчета?Гледам, че има и прясна мента и с нея мога да пробвам така

Мисля, че ще се хвана, ама ако има коренчета, иначе умира Crazy

# 7
Това е и моята болка. Садих босилек, но нищо не излезе, не знам от къде да си взема качествени семена, а и май вече е късно Rolling Eyes

# 8
  • UK
Това е и моята болка. Садих босилек, но нищо не излезе, не знам от къде да си взема качествени семена, а и май вече е късно Rolling Eyes

Мисля, че подправките са като цветят, садят се и разсаждат само пролет и есен Peace

# 9
Моите  босилековите семена бяха стари и затова не очаквам нищо от тях. Реших да пробвам - може пък да ме изненадат  Laughing . Магданозените ми и те. Ново беше пакетчето, но с изтекъл срок. Каквото стане. Ще си купим нови Laughing

# 10
И моите са от семена-  магданоз, джоджен и люти чушки. Семената на чушките и магданоза бяха стари, но за 1 седмица поникнаха. Терасата ми е южна и ги държа непрекъснато на слънце, може би затова толкова бързо растат. Вече правих и салатка от магданоза на терасата Laughing. Мислих да сложа и копър, но той става много висок и хилав и се отказах.

# 11
Моят магданоз май не го огрява, въпреки, че е на южната тераса. Ще трябва да го преместя на слънчице Simple Smile Възможно ли е да съм го насяла на дълбоко? Ще взема лекичко да поразровя пръста отгоре, да се наддъгнат семките Laughing

# 12
Засях ги на 1- 1,5см., като в началото докато беше мъничък го торих. Не съм сигурна как е правилно, защото опаковката на семената я изхвърлих още преди 2 години.

# 13
Семенцата ми Рукола, посяти на 24, вчера покараха  newsm44 . Ще си хапвам рукола скоро Simple Smile. Знаех, че бързо покникват, ама чак пък толкова

# 14
  • В две мънички очи...
И при мен магданоза стана, малко бавно израстна но вече си го ползваме Simple Smile
Миналата година не успях с босилека и чакам да ми дадат направо хванат.

Общи условия

Активация на акаунт