Подърък за сватба - пари

• 34 620
  • 258
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Ъ, на нашата сватба и свекърва ми, и зълва ми дойдоха в черно  Mr. Green Сигурно са били в тежка скръб за сина/брат си, ама по-скоро са пълни и искаха да изглеждат по-добре. И то зависи сам в какви филми се вкарваш  Wink Кака ми пък дойде в бял костюм... и, а и една от приятелките ми беше в бял гащеризон - и?

Не ги е срам да засенчват булката с белите си тоалети  Crossing Arms  Laughing
То угодия няма - да не си в черно, за да не имитираш траур, да не си в бяло, да не приличаш на булката. В поканите след някоя друга година ще пише и размер на сума пари за подарък и цветовата гама на тоалетите на гостите.
Ако си крив човек все ще има за какво да се хванеш.
Нека ми е хубаво на сватбата ми и любимите ми хора да са до мен, няма да ми пука кой колко пари ми дал и с какво е облечен. Но тук говорим за любими хора, а не за гости - кредитори.

# 166
Ами помислете - като се съберат на едно място 150-200 души, поне половината от които се виждат за пръв път и почнат някои да си показват мурафетите големи конфузии се получават понякога. Аз имам детски спомен от една селска сватба преди години - в селския ресторант минаваха с петел, баница, питка, не знам какво си да събират от гостите пари, ама сигурно пет или шест пъти. Хората, които в началото дадоха каквото имаха после направо си вадеха последните левчета и стотинки от джобовете. Самите младоженци пък ги видях пребеляли от глад и умора да ядат набързо на нещо като служебна маса в склада на ресторанта. Тези същите след време се разведоха де. Затова когато аз станах булка категорично отказах да минавам по маси. Станах с чаша в ръка и поздравих всички гости. Останалото беше купон и танци. Който е имал желание, след това ми е дал подаръка си. Може и някой нищо да не ми е дал - не помня такива неща.

# 167
Подробности .........

# 168
  • София
На нашата сватба гостите бяха около 150 на брой Simple Smile Роклята си я поръчах от дизайнерката Илина Праматарова, разкошна рокля, чувствах се като принцеса и не беше скъпа - за 250 лв май.  Thinking
А кувертът в ресторанта ни излезе около 20 лв в най-големия ресторант в града(оженихме се в провинцията, понеже повечето гости бяха от там и областта Simple Smile ) беше много хубаво, но притеснението ми бе да не оставим гостите гладни. Менюто беше ордьовър с подредени луканки и т.н. предястието беше овчарска салата, основното пилешко филе с гъби май, десертът палачинкова торта и накрая кафе имаше не помня  Embarassed Келнерите обикаляха из ресторанта и щом забележат че някой си е изял порцията веднага му доставят следващото  Blush Така със сигурност не сме оставили никой гладен Simple Smile И за пиене имаше доста неща, три вида безалкохолни, алкохол два вида и мин вода за всеки човек Simple Smile Ох, искам пак да съм булка!  Heart Eyes Щом детенцето ни стане на около 3 годинки може да преподпишем точно на годишнината!   loveuuu

# 169
Аз пък досега никога не съм оставала гладна на сватба, даже ми се струва, че преяждам. Особено ако основното е скара, само като видя толкоз нещо в една чиния и ми се отяжда. Напоследък рядко съм улучвала скара, но все пак се случва някой да я предпочете.

# 170
О, това с иноксовите уреди и защитните лепенки отгоре е голям купон!  Laughing И ние имахме подобно, но много бързо разрешило се преживяване. Една съфорумка, с фурна за вграждане май беше, щеше да я връща, бая се беше изнервила, че е синя, не иноксова. Ми то не личи, че има лепенка, ако не знаеш...

Аз съм от гладните по сватбите  Blush

# 171
  • София
А аз, глупачката, се наяждам още със салатата и ордьоврите, и не ми остава място за съществената част.  Mr. Green И винаги мъжът ми е на далавера.

# 172
Ама вие може да сте ходили на по- разточителни сватби, знам ли  Thinking  Или аз съм ящна, всъщност си знам, че съм ящна...

# 173
А аз, глупачката, се наяждам още със салатата и ордьоврите, и не ми остава място за съществената част.  Mr. Green И винаги мъжът ми е на далавера.
И моят винаги като добро прасенце ми дояжда основното и десерта. Хората сигурно си мислят, че го държа гладен.

# 174
Храната по сватби винаги ми се е струвала ужасно много.
И аз съм до ордьовъра.

# 175
  • In my tropical dream
Аз не ям по сватби, прекалено се вълнувам. Хем понякога ми прималява вече от глад по някое време, обаче не мога хапка да сложа.
На една сватба бях миналото лято в чужбина, където живея; там щях да си хапна, ама заради друго пак не можах. Те са им по друг тертип сватбите, в една вила бяхме, там подписаха, после в друга зала бяха наредени масите. Сервираха храната, но тогава пък започнаха едни безкрайни речи: Булката, младоженеца, родителите им, братовчеди, приятели, еееееей сто човека се изредиха. Аз хем една дума не им разбирам, хем от уважение ги не си бутам чинията, само докато се сменят бодвам по 1 хапка. Ми не ми е удобно докато се обясняват такива тържествени и приповдигнати, аз да си гледам чинията и да преживям. След всичките тези безкрайни речи излязохме малко да вземем въздух, връщаме се и хоп - отсервирано. После пък се преместихме в друга зала, там започнаха танците, а преди да влезем в нея имаше друга зала с десерти - там поне закачих нещо, ама като цяло гладна останах  hahaha ама си беше мой проблем, де. Всичко друго на тази сватба беше прекрасно, най-вече младоженците. Разкошни хора  Heart Eyes  Heart Eyes Става дума за същата сватба, която споменах още на 2ра страница, на която подаръците представляваха дарения за Лекари без граница.

# 176
Аз на моята сватба хич не можах да хапна, гърлото ми се беше свило от толкова емоции Simple Smile

Моята кума беше облечена в черно, а едната ми шаферка в бяло. И двете ме попитаха предварително може ли и казах, че няма проблем. Направо не мога да повярвам, че някой се вталясва лелите и чичовците как са се облекли.

Аз съм от тези странни булки, които искаха и подаръци. Да са ми за спомен. И паричките съм си заделила и ще си купувам от всеки по нещо. Примерно бившите сълвартиранти ще ми взимат еспресо машина, нищо, че не знаят Simple Smile Такава съм си, сантиментална.

# 177
  • София
След всичките тези безкрайни речи излязохме малко да вземем въздух, връщаме се и хоп - отсервирано.

Joy Хихихи мноооого хитро!  Joy

# 178
След всичките тези безкрайни речи излязохме малко да вземем въздух, връщаме се и хоп - отсервирано.

Joy Хихихи мноооого хитро!  Joy
О, да, не знам за коя държава става въпрос в случая, но аз лично в Германия и Швейцария съм била изненадвана доста пъти по този начин. И не защото им се свиди храната да речеш, ами просто защото онези хора не мезят. Като им се сервира, чинно си изяждат всичко без много-много приказки в рамките на 15-20 минути. А аз няколко пъти се опитах да си хапвам бавно с винцето и видях, че явно няма да се получи. В Швейцария една келнерка като ме видя че си пийвам спокойно ( а може и да съм пушила на масата, все пак тогава и там още нямаше такива забрани за пушене в заведенията)  и че в чинията ми стои недоизядена храна ( която възнамерявах малко по малко да си хапвам до края на вечерта), ме попита "Вкусно ли беше?". Аз нямаше как да кажа "Не" и след като и отговорих утвърдително, най-безцеремонно ми отнесе чинията с останалото ценно мезе в нея.
Тогава си спомням, че бяхме на шведска маса, та нямаше и как да отида да си сипя пак, защото всичко беше опустошено на мига. Ония хора хапват, не се гевезят. И пият също, но явно не обичат да ги смесват нещата  Mr. Green

# 179
В поканите след някоя друга година ще пише и размер на сума пари за подарък и цветовата гама на тоалетите на гостите.

Може и да го пишеш на шега, обаче на някои сватби наистина има изискване в какъв цвят да са тоалетите на дамите, защото си има тема на сватбата, да кажем - виолетка  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт