Подърък за сватба - пари

• 34 620
  • 258
  •   1
Отговори
# 195
В повечето случаи, когато са ми давали пари за РД вместо подарък, по-скоро са ме затруднявали да обикалям да си търся нещо, освен в случаите, когато съм си набелязала предварително подаръка и ги похарча наистина за него. Иначе ми е неприятно даже, защото все ме е страх, че ще изхарча парите за някакви вещи от бита, без да мога да кажа после: "Купих си това и това с парите, които ми дадохте."
Стига де ! Няма угодия !

# 196
Ами какво да направя...обичам подаръциии Heart Eyes
От малка съм си такава.

# 197
  • Бургас
Аз пък много се дразня, като питам някой какво иска за подарък да ми каже, че не знае или каквото си преценя. И говоря за близки роднини и приятели, не за по-далечни хора, за които е нормално да се притесняват да си кажат. Като ми предстои празник знам, че хората ще ме питат и си казвам какво искам  Mr. Green Така или иначе ще се дадат едни пари. Не е ли по-добре с тях да се купи това, което наистина е желано, а не някоя тъпотия, която няма да се използва или дори и да не е тъпотия да не е точно това, което искаш.

# 198
И аз обичам подаръците Peace И хич не обичам да ми дават пари.

Напоследък има практика приятели да събират n-сума за РД. Днес за Пена, утре за Гина... И се въртят едни пари в компанията, докато се изредят всички. Какъв е смисълът? По-добре без нищо. Пък всеки да си събира въпросната лепта и да си я харчи за каквото иска.

Да си кажеш какво искаш също не е много удачно. Може да искам ботуши за 200, а човекът да се е приготвил да отдели 20 лв. Как да си кажеш!

Всеки, който обича и държи на някого, има уши да слуша и сърце да чува желанията му и винаги знае какво би зарадвало този приятел.

# 199
Птица, и това не е така.
Радостта за мен не е материална и няма цена.

# 200
Аз пък много се дразня, като питам някой какво иска за подарък да ми каже, че не знае или каквото си преценя. И говоря за близки роднини и приятели, не за по-далечни хора, за които е нормално да се притесняват да си кажат. Като ми предстои празник знам, че хората ще ме питат и си казвам какво искам  Mr. Green Така или иначе ще се дадат едни пари. Не е ли по-добре с тях да се купи това, което наистина е желано, а не някоя тъпотия, която няма да се използва или дори и да не е тъпотия да не е точно това, което искаш.

Аз съм от тези дето не знаят, защото почти всичко си имам  Laughing
Е, има неща, които искам, но предпочитам да си ги купя сама, щото някак си и на близък човек ми е неудобно да му кажа, че съм си харесала едно нещо за 300 лв. примерно  Joy

# 201
За рожденият ми ден като ме питаха приятелките си казах съвсем чистосърдечно ,че искам грил тиган .Познайте дали получих  Mr. Green
Бях си купила малко преди това ,но излезе калпав и го хвърлих беше ми съвестно да си вземем нов .

За детски рожден ден ако малкия е пожелал нещо по-скъпо направо се разпределя да се купи от няколко души .Така процедираме .

# 202
За рожденият ми ден като ме питаха приятелките си казах съвсем чистосърдечно ,че искам грил тиган .Познайте дали получих  Mr. Green
Бях си купила малко преди това ,но излезе калпав и го хвърлих беше ми съвестно да си вземем нов .

За детски рожден ден ако малкия е пожелал нещо по-скъпо направо се разпределя да се купи от няколко души .Така процедираме .

Ох, сега се сетих за моя приятелка - значи тя има рожден ден и я питат, какво иска за подарък. И, тя си казва - "Вибратор", ама съвсем сериозно. Обаче всички мислят, че се шегува и й купуват някакво рокле, та тя беше разочарована и неразбрана  Joy

# 203
Мен ме попитаха дали не съм луда и ходих да си избирам дрешки.
Радвам им се де, ама за тигана още се стискам  Laughing

# 204
  • До морето :)
АЗ пък се надявам сега на РД на дъщеря ми никой да не ѝ даде пари. Който ме пита отговарям - някаква играчка, за да се радва детето. Аз така или иначе не го правя за подаръците.
Сега ако е около раждането да дадат пари е друго. Все нещо може още да не сме купили и да оползотворим парите за нещо. Пък и повечето неща са скъпи и не може да ангажираш някой с покупка на каквото и да е било.
А, мерси от минимум 20-на нови играчки получени за един ден.
Не е нужно да се дават пари може ваучер
И това го има, но ние не сме от родителите, които всеки ден купуват нови играчки. А и нашата още е малка, не разбира още, за да иска някаква конкретна играчка.

Аз да ви разкажа една случка. Купуваме на едно дете сравнително скъп подарък. Обаче на следващата година децата около нас се увеличиха, родиха се още няколко дечица на приятелите ни и съответно подаръците станаха повече, а парите за покупки са едни и същи. Та на същото дете купуваме друг, но по-скромен подарък. После детето се изпусна, че мама и тати били недоволни от подаръка ни тази година, бил по-евтин.  ooooh!

Аз си мисля, че единствените които са длъжни да подаряват подаръци на децата си са родителите. Т.е. няма как да имаме претенции някой друг какво е подарил на детето, колко пари е и дали ще ни хареса или не.  Naughty Същата работа е и при големите.
ПП: Под "длъжни" имам предвид, че ако имаш някакви претенции за подарък на детето си, трябва сам да му го купиш, вместо да се сърдиш, че някой си не го е взел вместо теб или не ти е дал пари.

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 15:55 от Лече-Буболече

# 205
Ха-ха, детето как ги издало  Laughing  Много ми е било тъпо деца като започнат да преценяват стойността на подаръците си, докато не се усетих, че се учат на това от родителите си  Confused

# 206
Всъщност и аз недоумявам как е възможно да се обсъжда стойността на подарък пред детето - не се ли сещат на какво го учат?

# 207
  • София
Всъщност и аз недоумявам как е възможно да се обсъжда стойността на подарък пред детето - не се ли сещат на какво го учат?
На мен ми се е случвало да изкоментирам пред детето някой нейн подарък, като например: "Страхотен и скъп подарък".  Crazy Просто хубавото винаги се забелязва, какво да направя. Евтините, или некачествените, не ги коментирам изобщо.

Държа да подчертая, че не каня гостите според подаръците. Важното е детето ми да почувства празника си. Никога не съм я оставяла без хубави подаръци. Всекидневно й купувам по нещо. Това, което й подаряват другите, е просто бонус.  Grinning

А доколко това на какво я уча... Ами да прави стойностни подаръци, а да не подарява боклуци.

# 208
  • До морето :)
Добре де, аз сигурно нещо не съм в час, но аз на РД или сватба няма да поканя някой който не смятам за близък, т.е. ще ми е все едно какво ще ми подари. Кой колкото може и има възможност. Важното е да е от сърце.
На сватбата едно семейство роднини - мъж, жена и синът им 12 клас. От семейството като цяло получихме пари, но синът им беше купил отделно една много хубава фигурка с на булка и младоженец. Едва ли е скъпа, но за мен е прекрасна. А няма да ви казвам как се радвах на картичките и съм си ги подредила в специален сватбен албум.
Въобще защо има такова значение кой какво материално ни е дал?!

# 209
Тези дни съм на кръщене - слава богу се разбрахме, че аз в ролята на кръстница няма да вляза. по ред причини. е, имаше сърдене, но премина.
Дайте идеи какво да подаря на детенцето - то е на 1,8 г., засипано с играчки и дрешки включително и от моя страна. Букет за майката е ясно, но за него?

За момче става дума.

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 18:27 от Like_Smoke

Общи условия

Активация на акаунт