Подърък за сватба - пари

• 34 216
  • 258
  •   1
Отговори
# 225
Аз сега като се запознах с цените на кувертите, признавам си, никога не съм покривала и двата куверта с парите, които съм давала, освен ако не са били от тези по 50-70 лв (максимум съм давала 150, не мога повече просто  Rolling Eyes).

# 226
Аз сега като се запознах с цените на кувертите, признавам си, никога не съм покривала и двата куверта с парите, които съм давала, освен ако не са били от тези по 50-70 лв (максимум съм давала 150, не мога повече просто  Rolling Eyes).

Масово хората дават между 100 и 200 лв. за двама души. Ние обикновено също даваме 200 за двамата. Но не мисля, че ако нямам и дам по-малко някой ще ни се разсърди - нито ние сме такива, естествено и приятелите ни не са. На нашата сватба имаше и хора с по-скромни възможности, но толкова близки приятели, че ако не бяха дошли, наистина щеше да ми стане гадно, само защото не са могли да отделят пари да си покриели куверта (сякаш пък знаеха колко е!). Стига бе. Всъщност, ако искахме да сме на така прословутата "печалба", можеше, факт. Имаше от какво да режем и щяхме да си покрием сватбата, ама мамка му, затова ли я правехме... Исках си украсата, хубавата храна и алкохол, качествена музика, фото и видео, ние да се чувстваме добре (облекло, грим, прически и т.н.) и не съжалявам за една стотинка - беше прекрасен ден, с много радост, имаше и сълзи от щастие и то доста - хора, разплакахме мъжете  Crazy И после в ресторанта стана ужасно голям купон, ние с кумовете нямахме време да седнем, нито храна опитахме, нищо - успяхме да глътнем буквално по 2 глътки вино по наздравиците, само вода пиехме! Фактът, че до ден днешен като се видим няма, няма и си идва темата "Ееее, помните ли какво беше на сватбата ви!?".

Само едно нещо правете задължително - пишете картичка с пожелания, това е най-хубавата част след сватбата!

# 227
Трейс, направо ме втрещи със сумата, която сте дали за църквата. 400 лв. за какво? За самата венчавка ли? Вместо в църквата да е най-евтино, за да могат и бедни, и богати да си позволят да се венчаят, и там яко са наточили брадвите.
Не че и фотографските услуги и видеото не ме удивиха, но предполагам, че сигурно е имало и по-евтини варианти. Вие къде се женихте всъщност? В София ли?

# 228
Трейс, направо ме втрещи със сумата, която сте дали за църквата. 400 лв. за какво? За самата венчавка ли? Вместо в църквата да е най-евтино, за да могат и бедни, и богати да си позволят да се венчаят, и там яко са наточили брадвите.
Не че и фотографските услуги и видеото не ме удивиха, но предполагам, че сигурно е имало и по-евтини варианти. Вие къде се женихте всъщност? В София ли?

Църквата беше ужасно кожодерство... Просто беше най-удобната, а и я харесвах. Там обаче са само търгаши, искаха само парите, какъв Бог, какви 5 лева, не им дремеше имаме ли гражданско, кръстени ли сме... Ако знаехме какво е щяхме да пропуснем църковния брак и да се венчаем в малка църква някъде из страната само с няколко близки. Както и ще направим, защото заради тях не чувствам, че се врекох пред Бог...  Tired Исках да го направя на първата ни годишнина, но тя съвпадна точно с Великден и нямаше как, та ще е на втората. Цената включваше самата венчавка, хор... и това беше. Гражданското, доколкото съм запозната трябва да е безплатно през седмицата. Иначе вътре е включен хор, музиканти (няма не искаш, включват се!) и право на снимане, т.е. да влязот наши видео и фото.

А относно видеото и фотото има прилични на 1/2 цена  Peace Обаче аз наистина исках да са определени хора, за да направят определени неща. Не съжалявам - получихме страхотни снимки и страхотно видео (не е типично сватбен, а е... абе като филм е  Crazy), не ги виждах тези хора около мен, фотографът снимаше изключително добре репортажно, на което много държах. Имаше неща, от които можеше да се спести, ама за тях не бях склонна  Wink Видеооператорът го викахме от Пловдив, например...

# 229
Личи си, че си се постарала много да направиш празника си незабравим.
Дано да го помниш дълги години с усмивка и трепет Heart Eyes

# 230
  • До морето :)
Трейси, като гледам цените ви, се хванах за главата. Тука цените са поне 2 пъти по-ниски. На нас DJ, видео и фото ни излезе 1200 лв. А няма да ви казвам, колко беше куверта в ресторанта, но от тях бяха само салатата, предястието и основното. Всичко друго ние си го занесохме предния ден и те го приготвиха. Алкохоли, безалкохолни, мезета, ядки, меса, пилето за кумовете. Като допълнително си платихме за приготвянето им.

# 231
Аз се изумих на цените на чашите - 500лв  ooooh!

# 232
Чаши има и за 20лв. Много е относително.

# 233
Трейси, направо ми се прииска да ти видя сватбата Simple Smile

# 234
Трейси, направо ми се прииска да ти видя сватбата Simple Smile

Тя сватбата ми беше в купона и хората, иначе украса и т.н. не е било нещо невиждано или изумително  Peace Повечето пари ни отидоха в кувертите, видеo, фото, DJ  Mr. Green

Ама мога да ви покажа менюто, отзад бяха и напитките, ама те бяха редовните, за да се ориентирате какво следва да си покриете, нали  Whistling Mr. Green

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 15:37 от treisy

# 235

Много елегантно. С удоволствие бих си покрила куверта на такава сватба Wink
Като се има предвид, че сватбите са ми събития нон грата Laughing, ако може така да се каже въобще Mr. Green

# 236
Трейси, ще се повторя, но ти наистина си се постарала и не си скъпила средства.
Аз на повечето сватби, на които съм ходила, например такова меню няма- в смисъл описание на това какво ще се яде. Mr. Green

# 237
Трейси, ще се повторя, но ти наистина си се постарала и не си скъпила средства.
Аз на повечето сватби, на които съм ходила, например такова меню няма- в смисъл описание на това какво ще се яде. Mr. Green

Ами аз го направих по 2 причини. Първата беше, за да занаят какво има за пиене, защото сервитьорите да изброяват на 120 човека поотделно по 5 пъти какъв алкохол и какви безалкохолни има, щеше да е лудница (държах на влизане да не са сервирани салатите и никакви бутилки по масите, после ясно, ама за началото, че да се види украсата, все пак  Mr. Green), а втората да знаят какво има за ядене и ако някой не му харесва основното да си знае и да наблегне на салата и предястие, примерно  Laughing

Иначе, много ви благодаря  Hug

И скъпих средства, не бяхме с неограничен бюджет иначе фантазията можеше да цъка, цъка  Laughing

# 238
А мен ме изуми сумата в църквата.
То по-добре да се разходиш до Солун - поне венчавките са ниво и няма пияни
и просещи попове.
Случайно попаднах ,ами то е като представление,истинска наслада и празник
за всички присъстващи.
Трейси,мисля, че се сещам коя е църквата!

# 239
А, "Света Неделя", аз хич не я крия, то "тарифата" си е общоизвестна  ooooh! Единият поп беше подпийнал, а този, който пееше, го правеше фалшиво, ама на снимките изглеждам щастлива и смирена, а бях ядосана, краката ме боляха и чаках с нетърпение края, но това не лични... талант природен!

пп - за да бъда коректна, 380 лв. е точната сума.

Общи условия

Активация на акаунт