Подърък за сватба - пари

• 34 221
  • 258
  •   1
Отговори
# 75
Това знаете ли кога става - като имаш например бюджет за цялата сватба от 10 000 лв. и си купиш рокля за 7 000. Първо пада грамажа на храната.

Tова се случва, когато не знаеш какво правиш, а не защото купуваш рокля за 7000.
Всичко зависи от това какви са ти приоритетите, аз не веднъж съм чувала - те хората ще танцуват кой ще ти яде например. Моите лично бяха - рокля, костюм, халки, вечеря, алкохол,  живи цветя, музика.
Не платих и една стотинка за измислени ритуали, менчета и простотии, сватбена агенция, които масово ме отчаяха с ужасяващо скъпото си бездарие. У дома нямаше събиране на роди, гостита и софри от сутринта. Не платих 500лв за торта, която става само за снимки. Мога да изброя и още неща, но няма смисъл.
На моята сватба аз съм убедена, че никой не е останал гладен заради роклята. Mr. Green
Начина на мислене и преценка определят какво и как ще се случи. Всичко може да бъде на изключително ниво и това е нещо, което не зависи от цената на роклята,

Напротив. Гледаш много тясно от собствената си гледна точка и то без да прочетеш какво съм написала  Wink Но ще повторя - ако имаш бюджет от 10 000 лв., който не можеш да надвишаваш, защото няма от къде да вземете повече пари и това е таванът, то навивайки си на масрафа да си с рокля от 7 000 лв. ще оставиш гостите гладни и още как - винаги от това се спестява първо, имам достатъчно лични наблюдения, а и на познати, които са в тази сфера. Ако обаче си си определила ориентировъчно бюджет от 10 000, харесваш рокля от 7 000, но си казваш - какво пък ще го надвиша., то тогава да - ще имаш хубава рокля, а гостите ти няма да са лишени от нищо. Но аз съм засегнала примера с бюджета в строги граници, надявам се сега не останах неразбрана  Peace

# 76
Понеже твоята гледа точка с роклята от 7000 и бюджет от 10 е много широка  Laughing
Каква е тая рокля от 7000, да не е от панда, както се казваше в една комедия.

# 77
  • До морето
Понеже твоята гледа точка с роклята от 7000 и бюджет от 10 е много широка  Laughing
Каква е тая рокля от 7000, да не е от панда, както се казваше в една комедия.

В момента в България има няколко марки, които се водят престижни и роклите им започват от 2-3 хиляди нагоре! Друг е въпросът, че и разни Вергиниии, Софии и подобни родни моделиерки са си повярвали и са си сложили едни цени лошо да ти стане! Та, всяка бъдеща булка като почне да гледа рокли попада именно на тези модели (цени). Ако има достатъчно разум, се окопитва навреме и си намира хубава рокля на сносна цена, ако не - става точно това, което е написала Трейси, и гостите остават гладниииииииии  Mr. Green

ПП. Моята рокля също не е от най- евтините, но предпочетох ако давам пари да ги дам за световна марка, а не щото нашите дизайнери са решили да си избият разходите по колекцията с продажбата на една рокля!

# 78
Тази, която аз бях харесала беше таман 10 000 на Проновиас. Което за мен беше цена, която не ми е по джоба... е освен, ако не бях оставила гостите гладни, на празни маси, а и ме беше снимал кварталният фотаджия  Mr. Green Роклята е толкова скъпа, не само защото е на известен дизайнер, а и е от платове, каквито в България няма, та това вдига яко цената. Ако има по-неограничен бюджет щях да я взема, но в случая не ми беше по джоба, защото само роклята да ми е половината бюджет е изхвърляне и едва ли на някой щеше да му пука колко струва, при все, че всичко друго е на санитарния минимум  Whistling Та намерих си рокля по джоба и стана прекрасна сватба  Wink

# 79
  • град-държава
Всъщност в масовия случай хората разполагат с определен бюджет и въпрос на приоритет е как ще се разхвърли по пера. Едни спестяват от храната за сметка на флинтифлюшките и др. глупости, други от роклята, трети от друго и т.н.  Peace
Аз спестих от калабълък и глупости, и направихме невероятна сватба на високо ниво за 43човека, в което число влизаха и музикантите, Всяко едно приоритетно перо бе решено на абсолютния максимум.

Относно роклите цената зависи от материалите, качеството, ръчния труд, марка.., аз лично не съм с еинтересувала от БГ дизайнери. Ако съм тръгнала с безкомромисно решение за рокля, то определено ще избера световна марка, както и направих. Младоженеца също е приоритет и хубав костюм си е четирицифрена сума...
Както казах всичко зависи от начина на мислене и отношението, с което си правиш сватбата. Ние си я направихме за нас, това ни бе водещия приоритет.

п.п.
Но ако искаш такава сватба послендото нещо, което трябва да очакваш е въпросния плюс.

# 80
Съгласна съм  Peace Ние също имахме приоритетни пера и държахме на тях, което пък направи сватбата с определен бюджет (с който все пак се съобразявахме, щото то иначе може 2 и 200). Но ние така искахме, изобщо не сме го мислили този "+" - то няма как да се случи при това положение. Искахме ние да се чувстваме много добре, както и гостите ни, за да стане хубава сватба. Е, за мое щастие стана уникална сватба и то за 120 човека (по-малко не можахме да ги докараме, много приятели, много нещо, а и роднини имахме, макар и само близките).

Та така - гостите да не го мислят толкова този подарък/пликче, но пък и всеки си знае младоженците   Whistling

# 81
Кви са тия цени за рокли, аз да връщам пръстена по-добре, никога няма да се оженим  Crazy

# 82
  • До морето
Еовин, излагаш се  Mr. Green 6 месеца до сватбата, а ти още не си наясно с цените на роклите - тц,тц,тц  Laughing

# 83
E, вие говорите за някакви дизайнерски тоалети, ама съм сигурна, че и днес има бутици, които ти дават една купчина списания с булки и ти шият роклята, която си посочиш за 4-500 лв, заедно с ръчните бродерии.

# 84
Аз съм мног зле значи!Повече от 600 лева за рокля не бих дала / даже и това ми се вижда множко/.

# 85
  • Бургас
Аз съм мног зле значи!Повече от 600 лева за рокля не бих дала / даже и това ми се вижда множко/.

Аз като най-икономична - въобще няма да си купувам булчинска рокля  Grinning
Честно казано сватбите са ми противни. Досега на всички сватби, на които съм била, са били като клонирани - едно и също меню, една и съща музика /от тогава ненавиждам Modern Talking/, всичко е едно и също. Имам чувството, че младоженците не влагат нищо от себе си в организацията на сватбата си - всичко върви по сценарий, разиграван от десетилетия. Но темата е за друго - подаръка. Много е относително и зависи от много неща. Най-важното е какви са отношенията ви с младоженците /много близки приятели/роднини/ и финансовото ви положение. За двама души смятам, че сума от минимум 100лв е ок.

# 86
  • София
Потриса ме тази тема... и миналата такава...
Все си мисля, че хората се женят, за да създадът семейство и канят хора, за да споделят щастието си с любимите си.
Подаръците - който, колкото, каквито... ако близък човек няма възможности, предпочитам да дойде, просто, за да е там и да пожелае  на добър час на семейството, отколкото да излъже, че не може от притеснение, че няма да  даде, някаква сума написана в някакъв форум.
Изобщо не смятам, че някой трябва да покрива  разходите по сватбата, в крайна сметка, който иска сватба без разходи - отива и се подписва в районното и толкова. Другото си е егати муфтата грозна...ще направя празник, пък вие ми носете пари...ми направо да пишат в поканата - куверт - едиколко си...други разходи - еди колко си... + нещичко от вас в плик....

Така че , за мен - кой, колкото или каквото може...

А тези суми за рокли... Simple Smile не ги разбирам...повече от 200-300 мааакс лв за рокля за една вечер  не бих дала... но и аз не държа никак на  бялата, сметанена рокля Simple Smile

# 87
...ми направо да пишат в поканата - куверт - едиколко си...други разходи - еди колко си... + нещичко от вас в плик....

Миналата година бяхме на сватба на една приятелка, в поканите нищо не пишеше за подаръците, обаче като мъжът ми й звънна да пита какъв подарък иска, тя каза, че не искали подарък, ами парички и да имаме предвид, че кувертът е към 40 лв, така че за двамата 80 и да дадем малко повечко от 80 все пак  Laughing
Да ти се отще да ходиш.

# 88
  • До морето
...ми направо да пишат в поканата - куверт - едиколко си...други разходи - еди колко си... + нещичко от вас в плик....

Миналата година бяхме на сватба на една приятелка, в поканите нищо не пишеше за подаръците, обаче като мъжът ми й звънна да пита какъв подарък иска, тя каза, че не искали подарък, ами парички и да имаме предвид, че кувертът е към 40 лв, така че за двамата 80 и да дадем малко повечко от 80 все пак  Laughing
Да ти се отще да ходиш.

Еееееееееееее  Sick Тия направо си просят нощна лампа (една) за 20 лв.

# 89
  • София

Да ти се отще да ходиш.

Ами мен наистина би ми се отщяло, при така поставени "изисквания"

Общи условия

Активация на акаунт