СЕДМИ клас - втори срок - 13 тема, не е фатална!

• 35 024
  • 725
  •   1
Отговори
# 330
Точно това си помислих и аз, ама реших че аз греша ....
Да не говорим извън София  Confused

# 331
  • София
за спортните и изкуствата, където не се искат оценките от НВО пак хич не е лесно - или детето трябва да е ходило на уроци по рисуване, или вече да е в света на спорта. Ей така, за дете, което няма опит и наклонности в тези дейности е почти невъзможно да се справи с едно явяване, защото и там конкуренцията е голяма.

# 332
Не, изобщо не се сетих за тези училища. И да, отделен е по-точната дума, благодаря, Русалке Simple Smile Исках да кажа допълнителна възможност.
Може би е по-добре тези два изпита по БЕЛ и МАТ изобщо да не участват в балообразуването на СМГ, НПМГ и НГДЕК - да са си с отделен прием, изцяло. Това ми се вижда по-добра идея  Thinking И съвсем реално осъществимо.

# 333
Не, изобщо не се сетих за тези училища. И да, отделен е по-точната дума, благодаря, Русалке Simple Smile Исках да кажа допълнителна възможност.
Може би е по-добре тези два изпита по БЕЛ и МАТ изобщо да не участват в балообразуването на СМГ, НПМГ и НГДЕК - да са си с отделен прием, изцяло. Това ми се вижда по-добра идея  Thinking И съвсем реално осъществимо.

Че те СМГ пък изобщо нямат отделен прием.
Най-разумното и справедливо решение е седмокласниците, които не могат да се явят на определената за първа дата да имат възможност да се явят на втора такава.
Най-малкото защото в гореизброените от теб училища ще влезнат шепа деца, промяна в приема за няколко конкретни гимназии не променя общата ситуация.

ПП. Всъщност, първи модул не е ли задължителен?

# 334
Може би е по-добре тези два изпита по БЕЛ и МАТ изобщо да не участват в балообразуването на СМГ, НПМГ и НГДЕК - да са си с отделен прием, изцяло. Това ми се вижда по-добра идея  Thinking И съвсем реално осъществимо.

Че те СМГ пък изобщо нямат отделен прием.
Най-разумното и справедливо решение е седмокласниците, които не могат да се явят на определената за първа дата да имат възможност да се явят на втора такава.
Най-малкото защото в гореизброените от теб училища ще влезнат шепа деца, промяна в приема за няколко конкретни гимназии не променя общата ситуация.

ПП. Всъщност, първи модул не е ли задължителен?

Нямат, а трябва. А и променя, как да не променя общата ситуация. Не си могъл да се явиш на общия изпит по мат., няма да влезеш в ЕГ, но можеш да се явиш на изпита за СМГ, НПМГ и да влезеш там. Същото - по БЕЛ. Ако стане нещо, че не се явиш, имаш шанс да влезеш в НГДЕК. Наистина другите училища не трябва да са обвързани с изпитите за ЕГ.

Хм, той е задължителен, но ако си болен и не се явиш, пак ще завършиш седми клас. Така мисля.

# 335
  • I want it all and I want it now.
Сега се обърках. Crazy
Нали,като кандидатстваме примерно в НПМГ. Явяваме се на изпита им, получаваме оценка.
После заедно с НВО се сумират оценките. После си подаваме молба за класиране ,като си преценяваме на кое място да поставим и НПМГ заедно с др. езикови гимназии.
 Така ли е? Обяснете ми го Бавно  Joy, ако бъркам. Joy

# 336
Спокойно  Laughing На последната страница си фантазираме за двойни дати и отделни приеми - нищо сериозно  Laughing

# 337
В момента съм вече в фаза нито приемам нито предавам.  Joy

Мечтая си за момента когато всичко приключи  Wink

# 338
  • София
Сега се обърках. Crazy
Нали,като кандидатстваме примерно в НПМГ. Явяваме се на изпита им, получаваме оценка.
После заедно с НВО се сумират оценките. После си подаваме молба за класиране ,като си преценяваме на кое място да поставим и НПМГ заедно с др. езикови гимназии.
 Така ли е? Обяснете ми го Бавно  Joy, ако бъркам. Joy

Отивате си първо на двaта теста ( по математика и БЕЛ) - без значение къде най-много иска да учи детето. След това отделно се явява в НПМГ на изпит по предмета, с който е профилът на паралелката, която го интересува ( примерно химия). Или се отбивате  задължително до НПМГ в определените срокове , за да се регистрирате за участие с оценка от олимпиада по предмета. НПМГ си има своя скала за приравняването на точките в оценка. Излизат после  оценките от НВО и тази от НПМГ. Детето решава да пише в списъка  и езикови паралелки , и НПМГ, и СМГ.. С изкараните оценки то има три различно сформирани бала . На 1 място в списъка си  пише мястото, в което най-много иска да учи, на второ  по-малко желаната  паралелка и така в низходящ ред, без значение коя с какъв начин на изчисляване на бала е. Peace Важното е училището да е от тези , включени в общото класиране. Не такъв е обаче  случаят с цитираните нагоре НГДЕК и ТУЕС.

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 17:34 от пенсионирана русалка

# 339
пенсионирана русалка   bouquet Hug
Обяснете ми моля и за ТУЕС   bouquet

# 340
И аз вече си имам справочника! Довечера сядам на спокойствие да го чета.

# 341
  • София и там където не се пуши

Обяснете ми моля и за ТУЕС   bouquet

Питай мамите от ТУЕС, няма нищо общо с общото класиране.

Докато за НПМГ не може бед ВО, доколкото знам ТУЕС са независими.

Иначе да завършват си децата и на ВО могат да не ходят.

# 342
Ето това е от тяхната страница http://www.elsys-bg.org/admission/campaign/

2.Балът се образува от сбора на:
◦оценката по български език и литература от Удостоверението за завършен 7. клас;
◦оценката по физика от Удостоверението за завършен 7. клас;
◦оценката от теста по български език и литература;
◦оценката от теста по математика;
◦оценката от задължителния специфичен изпит по математика за ТУЕС, умножена по четири.
3.Първото класиране се обявява до 21 юни 2013 г.Забележка: Проверявайте всяка информация в ТУЕС или на сайта на ТУЕС. По време на приемната кампания няма да се дава информация по телефон и e-mail.
4.Приетите ученици по първо класиране се записват в ТУЕС от 24 юни до 28 юни 2013 г.

# 343
  • София
пенсионирана русалка   bouquet Hug
Обяснете ми моля и за ТУЕС   bouquet

Ами както вече уточнихме, ТУЕС не е в общото класиране. Както се вижда от горния пост, балът е  доста различен като начин на изчисляване, но определено в него се  взимат предвид оценките и от изпитите по БЕЛ и мат. Peace После излиза отделното класиране на ТУЕС и приетите (искащи да учат там) следва да се запишат в периода 24-28 юни. На 26 юни  излиза и общото класиране, в което са езиковите, СМГ, НПМГ. Виждате къде е прието детето в общото класиране, знаете междувременно дали е прието и в ТУЕС и избирате...

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 18:13 от пенсионирана русалка

# 344
Само да вметна,че примерът за ТУЕС показва по какъв начин се получават свободни места за второ класиране-това общото.

Общи условия

Активация на акаунт