СЕДМИ клас - втори срок - 13 тема, не е фатална!

• 35 000
  • 725
  •   1
Отговори
# 360
Едва ли ще има някакво писмено нареждане оценката от 1 модул на НВО да е +/-1макс на тази за годината (иначе логика има).
Но, предполагам има такова негласно  ''изискване'' към учителите.
Защото  6-цата от дипломата на дете от силно у-ще не  е равна на 6-ца от някое забутано, примерно. Т.е това да е атестат към учителите, които да имат верни критерии при оценяване, а не да дават накрая, защото децата ще кандидатстват  (или отнемат от тях, за да ги задържат...опази.....)

Ганис, иска ли питане, ще съм много благодарна аз!  bouquet

# 361
  • София
    Момичета, надявам се не прекъсвам интересна дискусия... /То докато пиша по три мнения минимум в темата/
     Понеже не съм по математиката, та ако сте решавали тази задача, не ми се сърдете. Но в училище госпожата им я дала и така и не я обяснила - да се помъчели още. Вече втора седмица минава. Те стигат донякъде, доказват нещо, но дотам... Задачата е от изпит в НПМГ преди няколко години.
     АВСD е квадрат. Точка М е вътрешна за квадрата, така че ъгъл АВМ = ъгъл ВАМ = 15 градуса. Търси се ъгъл МDC = ?

http://postimg.org/image/q15gs69ol/

заб. (точката в долния десен ъгъл е само В) Цъкнала съм две букви в бързината Simple Smile

Сега, ако ме питате, тази задача е безумно "трудна" за 7 клас и е от типа: "Умен бях, сетих се." На НВО такава няма да има.

# 362
Ганис, много хубаво ни решаваш тук задачките, та да те питам: на 23 май свободна ли си?

Искам да те поканя ...на изпит Simple Smile

# 363
  • София
Ганис, много хубаво ни решаваш тук задачките, та да те питам: на 23 май свободна ли си?

Искам да те поканя ...на изпит Simple Smile
Не съм:) Официално съм в отпуск:) Обещах на една колежка, на която детенцето е 7 клас да отида с него до училище, ако я извикат за квестор на ДЗИ за 12 клас ( тя е резерва). Не искам детето да се чувства само:))) Но, след това, докато децата са на изпит, може да си спретнем срещичка на по кафе и да утолим емоциите Simple Smile

# 364
  • София
и моят се запъна на  задачата с квадрата. После, като видя чертежа на Ганис, възкликна "знаех си, че може да има симетрала, защото ни казаха, че била силна теорема". Мерси, Ганис!

# 365
  • София
и моят се запъна на  задачата с квадрата. После, като видя чертежа на Ганис, възкликна "знаех си, че може да има симетрала, защото ни казаха, че била силна теорема". Мерси, Ганис!
За нищо:) За мен е удоволствие:)
Вече направих няколко ОЗ. Още няколко и ги пускам:) Абе, този 7 клас, голям кеф. Наистина ми харесва 7класната математика.  Grinning

# 366
абе хубава - видях, че има лагер със Сава Гроздев - че е и близичко, и се засилих да пиша анкетната форма, но се спрях в последния момент - след 15-ти пълна почивка - без задачи, дори и с Гроздев Grinning

# 367
  • my own world....
Гани, добре, че има човек дет се кефи на 7 клас hahaha hahaha  hahaha И то в частта математика...

# 368
    Благодарности, Ганис! Това значи ли, че на изпита в НПМГ често си дават доста завъртяни задачи?

# 369
  • София
    Благодарности, Ганис! Това значи ли, че на изпита в НПМГ често си дават доста завъртяни задачи?
Напоследък мисля, че не е така
Дами, имате поща от обещаните ОЗ Simple Smile

# 370
# 371
Страхотно. Благодаря.  bouquet
Имам следната идея: Нека направим тема, в която ще се решават само и единствено задачи. Който потребител има затруднение с някоя задача, ще се допитва в темата за нея.
По този начин, хем всички задачи ще са на едно място и лесно ще се ползват, хем седмокласната тема няма да се разводнява. Може от време на време да се пускат и по-завъртяни задачи с чертежи и решения.
Темата няма да е само за седмокласни задачи.
Какво ще кажете? Thinking
Понеже Ганис и Русалката редовно се включват с интересни предложения и съвети, винаги са с компетентно мнение, предлагам някоя от тях да води новата тема. Ако някоя от вас е съгласна, нека ми пише ЛС за да уточним подробностите.

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 01:30 от Фран Джонсън

# 372
  • София
Аз съм твърдо ДАSimple Smile

# 373
  • Варна
Ганис,не знам какво да кажа освен голямо БЛАГОДАРЯ!    bouquet
Днес ще ги разпечатам на 7мокласника да ги научи и ще му издиря задачки за прилагане. Simple Smile

# 374
  • 1st floor
Ганис, и от мен благодаря!!!   bouquet Пратих задачките на щерката!!! Peace

Общи условия

Активация на акаунт