СЕДМИ клас - втори срок - 13 тема, не е фатална!

• 34 922
  • 725
  •   1
Отговори
# 495
  • Вече на светло в София
Видях го.  bouquet Вярно много малко точки, а детенцето дето го търсех въобще го няма, това означава че е с по-малко точки от последния, нали?

# 496
Добро утро, майчета!  Снощи бях на РС с родителите на седмокласници, педагогическия съветник и преподавателките по БЕЛ и МАТ.
  Това което ми хареса най-много е следното: Ако не си приет по 1-во желание, а по някое следващо, можеш да участваш за второ класиране като... или ще преминеш на по-горно, или ще останеш на това. Т.е. не си губиш мястото там където си бил приет вече. За мен това е супер. Досега си мислех, че не се ли запишеш след 1-во класиране, има опасност да загубиш и това. Нямало опасност да изпаднеш по-надолу в листата с желанията.
  Но пък не ми хареса, че работите( поне по МАТ) ги проверявал компютър. Според думите на учителката по математика: Ако на задача с отворен отговор има въпрос например "На колко е равен по-малкият ъгъл от два съседни?" ученика трябва да напише за отговор само това. Ако напише на колко са равни и по-големият и по-малкият - не се зачитало за верен отговор. Това според мен е безумие.
  И нашата родителска среща за изпитите мина-на нас пък ни казаха точно обратното-когато участваш във второ класиране,губиш  мястото,където си бил приет...

# 497
Губиш мястото си от първо класиране само ако се придвижиш напред, ако не се придвижиш си оставаш на същото място/желание от първо класиране.
Отидеш ли на второ класиране - не можеш да се върнеш на пето желание (ако там си класиран на първо класиране), ако на второ класиране те класира по трето желание - оставаш си на трето желание, ако не ти стига балът- на четвърто, в най-лошия случай - пак на пето.
Докъдето по-напред се класираш, там оставаш. Това е.(
Губиш или не мястото си е въпрос на изказ, с две думи - на второ класиране няма как да стане по-зле, ако си си подредил желанията наистина според желанията.   Grinning
В Справочника е обяснено много ясно.

Рая-Никол, честито и браво на детето!

# 498
Нова,и аз така го бях разбрала,но явно наистина е въпрос на изказ.  Peace

# 499
Видях го.  bouquet Вярно много малко точки, а детенцето дето го търсех въобще го няма, това означава че е с по-малко точки от последния, нали?
Не. Означава, че са го пропуснали в списъка. Това не е София, където качват списъци на децата изкарали 50% и повече.
Има вариант и да не се е явило, но щом му проверяваш резултата, значи ситуацията не е такава. Има и още един вариант - да не се е явило, а да е казало вкъщи, че е ходило. Дано да не е последното.

# 500
Във връзка с поста на Дидева - миналата година при влизане на Великденското състезание чух разговор между две момиченца - вероятно 8 клас. И двете ги нямаше в списъка с разпределение по стаите  и се тревожеха, че няма да ги допуснат до състезанието (въпреки че са се записали и платили предварително). Едното от тях едва ли не плачеше и се молеше да ги допуснат, защото нямало как да обясни на майка си, че вината не е нейна, ако все пак не ги допуснат.
И то, милото, после ще решава адекватно!!!
Та, MAD, вероятно просто са го пропуснали в списъка.

Последна редакция: чт, 25 апр 2013, 07:52 от mst

# 501
Благодаря ви момичета   bouquet
Аз наистина се гордея с нея, както каза Деска тя учи в обикновено училище, при това не най- елитното в града  Mr. Green Ходи само на курсове през ваканцията.
Дано се справи така и на изпита  Praynig

Точно тогава ще сменям работа и въобще нямам  да имам време да ви следя  Sad Ще наваксвам вечер, защото знам, че вие ще сте ми най- ценни от всички други източници  Heart Eyes

# 502
  • Вече на светло в София
Не. Означава, че са го пропуснали в списъка. Това не е София, където качват списъци на децата изкарали 50% и повече.
Има вариант и да не се е явило, но щом му проверяваш резултата, значи ситуацията не е такава. Има и още един вариант - да не се е явило, а да е казало вкъщи, че е ходило. Дано да не е последното.
Хитреят дребните, а Grinning
Нашият случай не е такъв, по молба на детето (много ми е близко) търся точките - госпожата казала, че още ги няма. Е, ще почака госпожата да ги научи Wink. Подозирам, че това е част от списъка, защото много малко участници има за 7 клас. А  след състезанието коментара за задачите беше - Лельо, много лесни бяха Joy

# 503
Уф това с компютърната проверка изкл. гадно; В смисъл моичкия особено като е свободен отговор .. пише каквото трябва, визирам правилния отговори и допълнително каквото изобщо не го питат.. Вече от заръки не знам коя ще запомни  baby_neutral

# 504
Уф това с компютърната проверка изкл. гадно; В смисъл моичкия особено като е свободен отговор .. пише каквото трябва, визирам правилния отговори и допълнително каквото изобщо не го питат.. Вече от заръки не знам коя ще запомни  baby_neutral
Ох, ох, не е измислен този компютър дето да разчете почерка на моя  ooooh!

Рая-Никол, браво на момичето!

# 505
  • Варна
Нали стана ясно,че компютър проверява само до 16та зад.,където има еднозначни отговори-а,б,в ,г. PeaceТака,че споко в това отношение! Simple Smile

# 506
Здравейте Simple Smile
Може ли малко помощ за следната задача:
Дадено е уравнението (x-m)^2=5x-5m   
Намерете за кои  стойности на параметъра m:
а)произведението от корените на уравнението е (x+m)^2
б)сборът от корените на уравнението е равен на най-малката стойност на израза A=x^2 - 4x + 29

Задачата мисля, че не е трудна (а пък и трудна да е, на вас нищо не може да се опре Wink ),но дъщеря ми я докарва до някъде и после нещо се оплита. Благодаря ви предварително.

# 507
  • I want it all and I want it now.
Здравейте Simple Smile
Може ли малко помощ за следната задача:
Дадено е уравнението (x-m)^2=5x-5m   
Намерете за кои  стойности на параметъра m:
а)произведението от корените на уравнението е (x+m)^2
б)сборът от корените на уравнението е равен на най-малката стойност на израза A=x^2 - 4x + 29

Задачата мисля, че не е трудна (а пък и трудна да е, на вас нищо не може да се опре Wink ),но дъщеря ми я докарва до някъде и после нещо се оплита. Благодаря ви предварително.
Ето я тук http://homework.pomagalo.com/preview/7759/daiite+veren+otgovor+n … ochno+go+reshete/

# 508
  • София
Дами може ли някоя добра душа да пусне задачите от великденското МС  Praynig

# 509
  • Не съм от тук и съм за малко
Дами може ли някоя добра душа да пусне задачите от великденското МС  Praynig

Има ги тукPeace

Общи условия

Активация на акаунт