НОВ ВИРУС-2013 ПОМОЩ

• 11 761
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Синът ми е на 5 и половина,от 3 години почти не боледува или хващаме навреме с профилактични средстава болеста.Е тази зима/пролет тези вируси ни разбиха.Може би 4 пъти го хваща-все поча с висока температура-39.Тя се появява 1-2 пъти,спирам го от градина и после цяла седмица нищо.Единия път се появи гърлобол,по-късно и тази суха кашлица.Другия път беше ухо.Преди 2 дена пак вдигна Т и после нищо-нито червено гърло...нито се оплаква да го боли нещо.По едно време го лекуваха с антигрипни,за ухото АБ се наложи...А последните 2 пъти,когато освен Т нямаше нищо друго-Инфлуцид и Тонзилотрен.Единия път таткото беше така болен.Бабите ми и дядо ми кашляха цял месец.Слава богу,че не пипнах нищо,освен продължителна хрема,че наскоро родих.

# 16
aleina, не мога да се сдържа да не коментирам. Просто, много такива природо-съобразни мами има около нас, и все ние им сърбаме попарата. То затова е такова положението с болестите.
Разбирам, че искате да имате имунитет и да не пиете антибиотици, вие можете и да се оправите по този начин, но разнасяте заразата навсякъде около вас. Пък нека другите да му мислят. Ето това ме дразни, защо нокой у нас не се съобразява с околните. Затова и болестите у нас процъфтяват, благодарение на хора градящи имунитети и лекуващи бактериални инфекции с хомеопатия.

# 17
Това на Polina82 ми хареса, досега не се бях замислила върху това. Природосъобразните до безобразие (разбирай върли фенки на хомеопатията, а не умерените ползващи хомеопатията в началните етапи на вирусни инфекции) всъщност разнасят заразите от техните си домове до детски градини, МОЛ-ове и навсякъде където се сетите. А бе как ще държиш дете с гурели и жълто-зелени сополи без антибиотик - това дете като си пипне очите и после хоп - пипа играчките в магазините и където другаде се сетите?

# 18
Момичета, направо ме отчайвате... Малката има утре РД, но от вчера е със сополи, чудя се дали да отказвам детското клубче (лошото е, че остава само ден и всичко е поръчано), част от децата се оказа, че са сополиви и те, не зная от времето ли от вирус ли... онзи ден си игра с едното приятелче, но то се оказа сополиво и два дни след това и тя... винаги става така, като е била контактна с някой - два дни след това и тя. Края на седмицата трябваше да пътуваме за морето, но ще видим... Давам и Биозин, Вит. Ц, Осцилококциум, вечерта Панадол, за носа Виброцил... ще я водя и на лекар... дано се разминем само със сополи.  ooooh!

# 19
  • Варна
Ние вече сме в болница с двустранна вирусна пневмония, която не се чуваше от лекарите а я хвана само ренгеновата снимка.  В болницата в момента е пълно с деца основно с два вируса- 1. Грипен, който преминава в тиха вирусна пневмония. 2. Стомашно чревен с повръщане и разстройство. И двата са с висока температура над 38-39.

# 20
Да кажа ли и мойта мъка.
От три години имам проблем с белите дробове, просто шум, който уж не е сериозен, но съчетано с алергия от пролетните цъфтежи. Тъкмо се бях оправила и макар, че сега сме пролет- понасях що годе добре алергията, като изключим шумът, който остана. Но при рентгени, скенер, сцинтиграфия не се дава засега, Слава Богу нещо сериозно и аз се бях поуспокоила, до преди три седмици, когато започна същинският ад.

Първо започна с много упорито запушване на носа, като тапа, и нищо не помага, нито виброцил, нито олинт, нито каквото се сетиш друго. Секретът ставаше все по-обилен и плътен до пълно запушване и почти невъзможност да се издухва. При всяко издухване- количеството издухано от ноздра- не е дори за коментар. За три седмици от мен е излязъл секрет, колкото за целия китайски народ. В началото беше, освен много плътно и лепкаво- зеленикаво на цвят, но после стана неприятното- започна да става тъмно жълто, ръждиво, като охра, с жилки по-тъмно кафяво, или по много малко кръв. След като една седмица стоях така, без друга клинична картина, и без добро действие на капките- започна и друго. Силна болка в областта на щитовидната жлеза, сякаш някой те ударил токущо в центъра на гърлото. Почнах лечение веднага- каквото се сетите - чайове, сиропи, за пръскане в гърлото, хапчета за смукане, но уж тъкмо се бях преборила и третата седмица вече ме тръшна окончателно- сухата кашлица прерастна в мокра, подути лимфни възли, мускулни болки, направо разглобена...От два дни съм на лечение с антибьотик, и уж да помогне, ама не...

От днес сутринта този плътен секрет вече е невъзможен- ставам, издухвам и направо кръв със съсиреци, но не просто да се стича от носа, а само при издухване. Аз издухвам внимателно, не напъвам. Но всеки път кръв със съсиреци. Хора, пиша това не случайно, за да ви се оплаквам и т.н. Просто търся помощ. Има ли някой, който да е изпитал подобно нещо. Аз съм много притеснена. Никога не съм имала слаби капиляри. Разбирате ли? Посетих личния си пулмолог, както и два пъти УНГ. Вече се притеснявам дали утре няма да почна да храча кръв. Не зная от къде е това чудо. Дали  е просто клиничната картина на този вирус, или може би е наистина проблем с белия дроб. Дали не трябва да отскокна до софия, отново на пулмолог и УНГ, но да потърся по-добри специалисти. Някой имал ли е подобен проблем с кървене от носа само при издухване, но със съсиреци?
Съжалявам, но съм притеснена. Не съм се оставила без ходене на лекари, а да не казвам колко пари изхарчих за двете седмици, защото ми се реве, поне да имаше ефект.

# 21
Имах подобни оплаквания при един синузит, но нещата се оправиха с антибиотик и капки.

Общи условия

Активация на акаунт