Истанбул - 21

• 48 135
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Добре дошли на всички завърнали се!
Нощна птичке,радвам се ,че сте си изкарали чудесно-пък и как хубаво си писала и снимала Hug
Скрит текст:
Купих си и аз хималйска сол Blush Joy
Редеми ,липсваш,пиши,че да не си се загубила из Софийските дебри Joy

# 226
  bouquet Рязко  нахлувам в темата ви с една меко казано нахална молба, която се надявам да простите. И така, днес разбрах, че пътувам за Истанбул в четвъртък вечер ( организирано с Ели Рос) за два дни. Молбата ми е, да ми помогнете с  една бърза програма максимум за тези дни Praynig
Малко  инфо: 1. За първи път ще ходя там, но имам вътрешното усещане, че ще се връщам и пак, и пак. Обожавам огромни, шумни, цветни, незаспиващи мегаполиси ( срамота е, че най - близкият ни такъв още не съм видяла, но точно за това се гмурвам смело )
2. Зная, че не мога да видя всичко, затова смятам да наблегна на основните забележителности отвън и разходка по Босфора.
3 .Задължителни и приоритетни са скитане по улиците, насладата от поемането на цветове, миризми,шумове, хапването на вкусотии( най - вече рибка ), както и леко пазаруване.
4. Като цяло съм добре с ориентацията ( навсякъде по света съм се оправяла), та затова се чудя дали да се включваме в организираните от фирмата турове или ще е по- забавно да се оправяме сами newsm78
Хотела, в който сме е Marinem в Лалели
Започвам да ви чета, но ще съм благодарна, ако наготово ми дадете основни препоръки и съвети.

# 227
  • Milano
Здравейте дами, вие с какво влизате в Турция с ЛК или паспорт?

Спомням си че, веднъж една госпожа каза, че накарали мъжа й да си изкара нов паспорт, защото му оставали по-малко от 6 мес. до изтичането му и това било ''измислица'' на тур.агенция.

Днес докато гледах сайта на ит. МВР, в който ме интересуваше дали детето ми може да влезе в БГ с лична карта за непълнолетни се сетих да погледна и за Турция по повод на гореспоменатото.

Пише си точно за изискване за мин. 6 мес. до изтичане на паспорта (при някои държави изискването е да не изтича в рамките на престоя).

Също така, че може да се влиза и с ЛК по летищата, по море или по сухоземните граници само от Бг и Гърция, за влизане от юг и югоизток не важи.

И тъй като и Бг е в ЕС, вероятно да важи същото.

Шебечка, много си готина в тази премяна.

# 228
И тъй като и Бг е в ЕС, вероятно да важи същото. Ми .да.
Пътува се с паспорт за Южната ни съседка Wink

# 229
  • Milano
Щом е същото би трябвало да може да влезете и с ЛК, ако не- вероятно е да важи само за страните от Шенген.

# 230
 Embarassed не сме се разбрали
ЛК за ЕС ,за останалия свят -паспорти.

# 231
  • Бургас / UK
Здравейте! Искрено се радвам на всички ,които пишете с такъв ентусиазъм за преживените дни в Истанбул и на това , че отговаряте на въпросите на незнаещите, та и те след известно време да
 дават съвети. Следват моите въпроси- от Бургас коя ТА ще препоръчате и през юли месец, когато се очертава да е жега подходящо ли е за обикаляне?
flower_love,аз два пъти съм ходила с ТЕММА и съм много доволна.Нямат намаления като другите фирми,ама за мен няма проблем.Питаш за юли,ама те май тогава нямат newsm78 екскурзии.Сега,до колкото помня имат за 24 май за три дена-175лв. и после чак есента.Влез им в сайта и виж.Може да има и други фирми,но аз не съм се интересувала.Незнам Ексайтид с кои ходи миналата година,не мога да се сетя newsm78.

# 232
  • Казанлък of all places
Здравейте дами, вие с какво влизате в Турция с ЛК или паспорт?

.......

И тъй като и Бг е в ЕС, вероятно да важи същото.

Шебечка, много си готина в тази премяна.
Паспорт.
Турските граждани, които имат Шенгенски визи от средата на миналата година могат да влизат в България без да вадят българска.
Има го формално това изискване с шестте месеца, но съм останала с впечатлението,че не се следи. Аз лично съм минавала с паспорт изтичащ след датата на завръщането ми в България и си ме пуснаха , и в двете посоки. Simple Smile

# 233
Здравейте! За първи път пиша тук, но изчетох доста и реших, че е крайно време и аз да се включа... Simple Smile Предстои ми пътуване до невероятния Истанбул другата седмица, тръгвам на 02.05 Simple Smile за три дни с Караджъ-то Simple Smile Тъй като ще пътувам сама... глупави приятели...  #2gunfire но пък реших, че искам да отида и това е Simple Smile съм записала се на всички допълнителни екскурзии. Имах някакви притеснения, но всички вие сте написали толкова хубави неща за пътуванията си, че вече нямам търпение Simple Smile Благодаря на всички Grinning

# 234
  • Sofia
Нощна птица, задавих се като прочетох, че благодарение на мен/ т.е с моя помощ/ си стигнала някъде в Истанбул. Аз така ще те упътя, че после и Интерпол няма да могат да те открият  Joy.  
Не можахме да се изгубим, значи не си помагала с упътвания.  Joy Помощта е била с разкази, тогава.
Брезичке, за трети път ходя, но за първи път - с истанбулкарт. Разликата е огрооомна - като разлика между гущерче и птичка лекокрила.  Grinning
Ходила съм в края на май, когато всички лалета бяха изкоренени, а все още не бяха засадени новите цветя и през октомври, когато градът се подготвяше за зимата - градът винаги има свое очарование, но през април е наистина фантастично!
Бланка, наличието на първи автобус е утеха. Днес не сме си хортували с Бтур, но за утре няма да им се размине!
Новият мост над Златния рог е почти готов, съвсем мъничко е "откъснат" все още, а от водача чухме, че разкопките за метрото на Аксарай са се забавили, защото са открити руини на голяма площ и е трябвало да променят плана, но вече строителството е възобновено и му се вижда края.
Не съм виждала досега толкова много туристи - опашките пред Топ Капъ и Ая София бяха безкрайни...

Ето го и мостът

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 19:18 от noshtna_ptica

# 235
  • burgas
Здравейте! Искрено се радвам на всички ,които пишете с такъв ентусиазъм за преживените дни в Истанбул и на това , че отговаряте на въпросите на незнаещите, та и те след известно време да
 дават съвети. Следват моите въпроси- от Бургас коя ТА ще препоръчате и през юли месец, когато се очертава да е жега подходящо ли е за обикаляне?
flower_love,аз два пъти съм ходила с ТЕММА и съм много доволна.Нямат намаления като другите фирми,ама за мен няма проблем.Питаш за юли,ама те май тогава нямат newsm78 екскурзии.Сега,до колкото помня имат за 24 май за три дена-175лв. и после чак есента.Влез им в сайта и виж.Може да има и други фирми,но аз не съм се интересувала.Незнам Ексайтид с кои ходи миналата година,не мога да се сетя newsm78.
Благодаря Чефи-то. През юли- защото тогава ми е отпуска, а има и др. причини. Гледах ДИНИТА имаха обявени юлски дати...

# 236
  • Добруджа
Привет от още една завърнала се котка   Hug Отново страхотно преживяване! Единствения проблем както е споделила и Беличката е, че откраднаха номерата на автобуса, но за щастие това не се отрази по   никакъв начин на нашите емоции. Проблема беше решен и си тръгнахме навреме /едва ли щяхме да имаме нещо против, ако трябваше да останем още една нощ, но на техни разноски  Wink
Благодаря на Белята и съпруга и за приятната компания!   Hug

Пускам линк със снимки, разказ по-късно. А може да оставя Беличката да разказва, че тя е по-сладкодумна. Аз ще допълвам.

https://www.facebook.com/profile.php?id=1053438216&ref=tn_tnmn#!/photo.php?fbid=10200616879918453&set=a.10200616879798450.1073741827.1053438216&type=3&theater

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 21:37 от dobrudjanka

# 237
  • Варна
Ох, аз не можах да се спретна днес с разказа. А искам да е истински и да ви хареса.
Обещавам утре сутринта да разкажа. dobrudjanka ще качи снимките, аз ще разкажа, а тя ще помага. Става ли?

Отивам да ям баклава. Отиде и диета, и всичко! Все дебела ще си ходя Crossing Arms

Мимии,
Скрит текст:
аватара го оправих, ама с подписа не ми се получава. През снимка.бг и аватара не стана, както и когато аз се пробвах. Като имам време, ще си поиграя, да не те занимавам повече. Ако има някакви тънкости, сподели, моля.
Безкрайно ти благодаря!

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 22:00 от beljata

# 238
Добре дошли на всички завърнали се по живо и здраво !  Hug
Момичета,  Hug не може да си представите сигурно, но дори и от няколкото думи, които сте споделили, се усеща такъв заряд, такава емоция, че направо си е трудно да ви чете човек, без една огромна усмивка и още по- голямо нетърпение !   bouquet

Бланка,  Hug благодаря за новините за Бтур ! Значи все пак има надежда !  Peace

# 239

dobrudjanka много обширен фото-разказ,поздравление Peace
Най-ми допадна младия господин ,който Ви е одрал кожата Embarassed Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт