Истанбул - 21

• 48 118
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
    ...
     Мимми, за мен приготви ли нещо Embarassed

Добре завърнала се!
Приготвила съм и ще ги пусна малко по-късно.  Hug

# 211
Вие с промоционални цени ли бяхте?

Платихме по 95 лева, директно на агенцията, без ваучери. Беше някъде в първите дни на декември.

# 212
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Беличке, това за съпътниците ми е най-голямата болка и напълно те разбирам  Hug както коментирахме скоро с Ф-чето, трудно е да се намерят такива хора от твоята порода, ама човек трябва да пробва, да си поръси пепел на главата, та да знае следващия път  Confused

# 213
Добре завърнали се Simple Smile Много хубави снимки качвате.Хайде ощееее Wink
Чета ви ,но съм в София и хич не мога да влизам да пиша редовно.
Някой днес взе ли си парите от БТур?

# 214
  • София
Привет на всички и от мен  Hug Hug Hug
Искам да Благодаря на всички за цялата информация, която ми дадоха за обектите, които посетих в  този прекрасен град и с ваша помощ не се объркахме нито веднъж и изживяхме невероятни емоции, най-много се впечатлих от Небостъргача Сапфир и Парка Емирган, невероятни места Simple Smile
Още веднъж много благодарности на всички, страхотни сте   bouquet  Hug

# 215
За beljata:

Скрит текст:
Понеже е много общо Истанбул предлагам това, което аз харесах, ако искаш нещо друго ще потърся по зададена конкретика.  Laughing
1.
Скрит текст:

или така

2.
Скрит текст:

3.
Скрит текст:

4.
Скрит текст:

5.
Скрит текст:

или така

6.
Скрит текст:

или така

И няколко рисувани:
7.
Скрит текст:

8.
Скрит текст:

9.
Скрит текст:

Надявам се, че нещо ще си харесаш.  Hug

За Ети
Скрит текст:
1.
Скрит текст:

2.
Скрит текст:

или така

3.
Скрит текст:

4.
Скрит текст:

или така

Ети, дано си харесаш нещо.  Hug

B l a n k a, благодаря за отговора!   bouquet

# 216
  • burgas
Здравейте! Искрено се радвам на всички ,които пишете с такъв ентусиазъм за преживените дни в Истанбул и на това , че отговаряте на въпросите на незнаещите, та и те след известно време да
 дават съвети. Следват моите въпроси- от Бургас коя ТА ще препоръчате и през юли месец, когато се очертава да е жега подходящо ли е за обикаляне?

# 217
  • България, София
flower_love, не мога да ти препоръчам агенция от Бургас. Бургаските котки ще се включат  Simple Smile
Аз от опит мога да кажа, че юли месец е много горещо в Истанбул. Ние миналото лято бяхме в края на юли, беше 35 градуса жега и все търсихме някъде по сенчица да ходим, ама не навсякъде сме намирали такава. В края на август е по - приятно за разходки.

Момичета, за утре какво остава? Пак в 18.00 на пилоните на НДК и после в Mr.Pizza?

# 218
  • Sofia
Още веднъж здравейте, вече по светло! Grinning
Ние пътувахме с Ели Рос - нямаше проблеми, пътуването беше очаквано - дълго и протяжно, но когато знаеш накъде си тръгнал, понася се с ентусиазъм. Не бяхме първите Би-Турци за тях, изобщо не са ни увещавали за допълнителни екскурзии и нямаше усложнения. Настаниха ни сутринта в най-добрия хотел и най-добрата стая, в която досега съм отсядала в Лалели - хотел "Серен -2", а стаята - 3-ка, с изглед. Истанбул ни посрещна с лалета по главния булевард, шетащи търговци по улиците, много облаци и студ. Стопли ни радушното отношение на хотелиера и желанието му да ни настани по най-бързия начин. С усмивка каза "Еще 10 минут мадам", а беше готов след 2!  Grinning Това е турското гостоприемство, с което те посреща този град! След 10 минути бодри и "отпочинали", облечени като лукчета /с дрехи за всички сезони/ и въоръжени със записки, карти и разписания хукнахме из града. А той като усети ентусиазма ни лека-полека започна до показва синьо небе, слънчице и аромат на цветя.  Grinning. Тръгнахме пеш по Орду за истанбулкарт, но дори тази дума дълго се оказа чужда за истанбулчани с погрешно сложеното от нас ударение  Grinning.
Минахме през любимия книжен пазар, откъдето си купих магнитни разделители за книги /с турско "оченце"/

Пътьом през разбуждащия се град минахме край Баязид, Чемберлиташ, Капалъ, Хиподлума, полюбувахме се от разстояние на Ая София и Синята джамия и забихме към Кумкапъ, за да разгледаме Кючук Ая София, а тя, дори и без своите някогашни мозайки, се оказа божествено красива! Без значение кой е Бог, наслаждавахме й се и ние, и французи, и немци...

В този квартал можехме да съзерцаваме лаленца, кафенета и китни хотели, но Азия ни чакаше и така, бързо през Араста пазар, до пристана, отправихме се към Кадъкьой и си взехме довиждане с Европа...

Слънце, Босфор, мирис на море и ... прекрасната Хайдарпаша!!!

В Кадъкьой попаднахме във въртележката на живописния пазар

Момичета, какво е това? Гъби ли са, за ядене ли е?
Разходихме се из очарователните улички с антики и арт-магазинчета, изкушавахме се да пием по едно кафе на всяка крачка, но... програмата беше много сгъстена и устояхме. Ще го бъде, но следващият път.

Обедната молитва започна и тротоарите около джамията се изпълниха с молещи се мъже - докъдето ти стигнат очите. А ние, грохнали, взехме трамвайчето, поседнахме най-после и разгледахме кварталчето от седяща позиция  Grinning. С малкото останали силици слязохме да прегърнем бика и се отправихме към гарата, за да я разгледаме и отблизо... Не зная защо толкова исках да я видя тази гара, но вътрешното ми чувство не ме е излъгало - великолепна е!!!

И отново обратно към Европа...

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 01:03 от noshtna_ptica

# 219
hubavoto_f-4e,

Скрит текст:
Днес звънях сутринта, вдигна някаква жена и нищо не знаеше по въпроса. Уж щяха да ми звъннат по-късно да ми кажат, но естествено никой не звънна. Към обяд пак звънях и г-на ми каза, че до час чакали да им преведат парите, но за най-сигурно утре да отида в офиса, като пак да звънна предварително.  Whistling  Утре ще ходя дитектно там, да видим...

Благодаря на всички за прекрасните снимки и разкази, които споделят с нас!   bouquet

# 220
  • Sofia
Дано не ви отегчавам с познатите за вас места, но за мен Азия, Емиргян, Сапфир, Пиер Лоти се оказаха нов и непознат свят, който успях да видя благодарение на Таня, Белята, Хелън, Анджи, Редеми, Шебек и всички пишещи тук... Благодаря ви, момичета!   bouquet

Емиргян е... КРАСОТА!!!

Имам 100-на снимки и трудно мога да избера, вземам две на посоки... Пътувахме с 22, той първи дойде, седнахме и за час бяхме там. Задръстването не ни изнерви, беше светло и лалетата ни чакаха  Grinning. Имаше и увехнали, но останалите 10-на милиона ни чакаха  Joy
Зашеметени от цветове и ухания, след 2 часа се отправихме за Сапфир. Въпреки студа излязохме и на откритата тераса, и с хеликоптер се повозихме.  Grinning Като доближихме водата на Босфора, и вятър ни отнесе, и ни поопръска. А като влязохме във водохранилището нещо ме цапна по крака и реших, че е някоя рибка. След прожекцията се оказа дръжката на чантата.  Joy

На закритата тераса си поръчахме нещо сложно, което гласеше - турско кафе с мастика. Е, мастиката не ми е любима, но защо пък не, щом е на 54-ти етаж?! Оказа се розова вода в турска чашка - пийнахме го и това  Joy
От там - разгледахме Каньон

Минахме по нощен Истиклял, Тюнел, трамвай и ни живи, ни умрели, пипаднахме от умора и кеф в леглата. Един-единствен ден, претъпкан с емоции и впечатления като за цяла година! Прекрасен и незабравим, запечатан в няколко стотин снимки...

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 21:51 от noshtna_ptica

# 221
Аууу красотиииии, другата седмица I аз ще слагам. Искам да питам с каква валута, къде може да се пазари. Ако свършат лирите, I имам само евра или долари е по - добре?

# 222
  • София
 Нощна птица, радвам се за теб!
Много неща си видяла и заснела,
за да ги видим и ние. Hug
Добре, че успяхте да хванете лалетата,
на които толкова се точихте.
Не разбрах за кой път си в Истанбул,
но аз първия само снимах и сякаш някои
неща  ги виждах за пръв път при второто
ми посещение, когато си бях забравила
картата на фотоапарата.Тогава не снимах,
а само разглеждах и наистина видях повече.

# 223
Нощна птица, задавих се като прочетох, че благодарение на мен/ т.е с моя помощ/ си стигнала някъде в Истанбул. Аз така ще те упътя, че после и Интерпол няма да могат да те открият  Joy. Много хубави снимки и въобще не ни отегчаваш!  Hug
Деница, с лири е най-добре да пазариш. Обърни си повечко.

# 224
Добре завърнали се на всички котки Hug. Много хубави снимки и разкази, лалетата са прекрасни. Нощна птица това на снимката мисля е артишок Grinning. Blanka добре че се включи, малко ме поуспокои, че все пак е имало и друг автобус и че за нас все още има шанс да заминем през юни. Момичета толкова ви се радвам че се срещате и се запознавате на живо,и аз се надявам да успея да дойда някой ден на една от срещите.

Общи условия

Активация на акаунт